VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Gille

Sidor: [1]
1
Byggtrådar / Vit glasfiberpool 6,20 x 3,10 x 1,40
« skrivet: juni 26, 2013, 22:32:11:11  »
Hej,

Tänkte dra mitt strå till stacken och skapa en byggtråd för poolbygget.

Det blir en vit glasfiberpool med måtten 6,20x3,10 då min tomt inte är så stor. Med begränsad budget tog jag en chansning och beställde en komplett pool med trappa på gaveln samt alla tillbehör med undantag för pooltäcke/tak och poolvärmare. Utnyttjade vårerbjudandet på poolbutik.com vilka enligt samma erbjudande ska använda sig av vinylester i konstruktionen. Hela kalaset kostade 53 000 kronor vilket jag upplever som väldigt bra pris.

Poolvärmare tänkte jag välja Brilix XHP 100 och täckning är fortfarande under övervägande. Runt poolen tänkte jag lägga komposittrall från Nordiska fönster.

Trädgården såg ut såhär innan jag började:


2
Hej Poolare

Har lurat runt i periferin på detta forum i ett par år nu men aldrig skrivit något. Nu har jag dock en fråga som jag inte lyckats hitta något svar på, men som den samlade expertisen här på forumet kanske kan "knäcka"?

Det tycks som merparten av de betongpooler som byggs i Sverige antingen är av typen "Forma och gjut" med formplyfa / prefabriserade cellplastblock eller murning med lekablock. Varianten där man gräver hålet, armerar väggar och botten med armeringsmatta för att sedan spruta betong över hela kalaset verkar sällsynt här hemma (ex. http://www.howibuiltmyownpool.com/modules.php?name=Construction&phase=shotcrete). Metoden är vanlig på andra sidan pölen (staterna), det verkar finnas två varianter för applicering "shotcrete" och "gunite" (http://en.länkar till wikipedia accepteras ej på grund av dålig hantering från deras moderatorer/wiki/Shotcrete). Vadan detta? Är det priserna för betong som spökar, klimatet eller något annat?

Det tycks inte heller vara vanligt med ytbehandling av typen "pool plaster" (översättning, poolputs, poolgips?) här hemma. Liner, Epoxifärg eller klinker verkar stå för merparten av ytlager i Sverige. Exempel på Pool plaster http://www.beadcrete.com samt wikipedia länk här http://en.länkar till wikipedia accepteras ej på grund av dålig hantering från deras moderatorer/wiki/Plasterwork#Pool_plastering. Hur kommer detta sig?

Finns det någon kunnig betongare eller poolbyggare som känner till varför dessa metoder och material tycks så sällsynta här hemma?

//Gille

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag