VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Coolg8

Sidor: [1]
1
Säkerhet / Tekniklåda/rum- placering
« skrivet: augusti 24, 2017, 13:37:30:30  »
Hej

Har funderat på placeringen av dessa tekniklådor då man ska uppfylla olika myndigheters krav.

När det gäller el så är det 3,5 meter som gäller mellan pool och starkström. Det ser man att många inte har när lådan ligger precis bredvid poolen. Räknas det då som en annan byggnad eller att den är isolerad typ IP68 eller bättre?




2
Byggtrådar / Coolg8 bygger Coral pool 8*4 oval
« skrivet: augusti 11, 2016, 16:42:52:52  »
Då var det dags att visa upp lite bilder från bygget.

Det blev en coral pool från Hässleholm och Kristianstads pool och spa.

http://www.poolsidan.se/coralpool/coralpool-614wd.html


3
Hej

Har nu lyckats övertala hustrun att vi ska bygga pool.
Började med att vi skulle ha en JF oval runt 7,5m 1,32 djup, tyckte den var lite grund och att stödbenen tog rejält med plats.
Hittade primastars pool som inte hade några utgående stödben och dessutom var 5 cm djupare, kände att prislappen nu drog i väg lite men efter att önskelistan var ifylld var det inte så stor skillnad.

Då kom tanken efter att man lusläst på forumet att man kanske skulle importera pool, hittade de här ovala poolerna med liner och 1,5 m djup till ungefär samma eller bättre pris. Problemet var att hustrun vill ha carreraliner och det gick inte att få utan en hiskelig mer kostnad läs €1500. Började kolla om det fanns något liknande i Sverige och då dök Coralpool upp.

Jag har nu letat efter information från folk som köpt den typen av pool, den säljs trots allt av många. Är den verkligen värd ca 40.000? Det börjar närma sig smärtgränsen, speciellt när de grävare man fått offert ifrån ska ha närmare 40.000 för att gräva ett hål på 9x5 m och 1,7 djupt. 0,2m makadam med dräneringsrör och 600 plaströr som brunn. samt att köra bort massorna ca 5 km, kan tillägga att tippavgiften bara är 200kr per lass.

Hade en kille som sa att man gräver det där på under 8h, då timpris på lastbil och grävare ligger på strax under 1000kr /h. så kostar det med andra ord ca 22.000 i material samt paddning.

Till detta ska jag lägga 5-10 cm isolering och sen gjuta en platta på 12 cm, på detta kommer det 4 m leca mur 1,2 m hög som stöd för poolen på långsidorna. alternativt isolering stenmjöl och sen gjuta fundament att ställa muren på.

Förslag eller idéer mottages gärna :).

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag