Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Hannaka

Sidor: [1]
1
Omröstningar / SV: Poolen vid fester ?
« skrivet: december 30, 2009, 10:26:21:21  »
Till Erica - hej ! Du sa att du inte lever i lyx - men har inte du också råkat ut för att folk automatiskt klassar pool = lyx. Om man talar om att man har pool hemma så tycks alla tycka att man har nån slags lyxliv !? Och om ni nu har eran inomhus så blir det väl ännu mera så. Men med de priser som finns på pooler nu så behöver det ju inte alls vara nån lyx att ha pool. De billigaste kostar ju bara någon tusenlapp !

2
Inomhuspooler / SV: Bygga om utomhuspool till inomhus ?
« skrivet: december 30, 2009, 10:20:56:56  »
Hej alla och tack för tipsen ! Jag har varit härifrån en tid för det har varit så mycket att fixa. Vi är verkligen sugna på att försöka bygga om till nomhuspool, särskilt som en som vi känner skaffat inomhuspool och det verkar ju SÅ skönt ! Dom som har den poolen sa förresten att det skulle finnas värmepumpar som funkar också om man har poolen inomhus - är det någon som vet något om detta ? Annars får det väl bli att vi värmer med ved kanske.

Ja skorstenen hör till det första som skall fixas - långt före poolen. El har ju blivit dyrt nu så vi vill ha igång vedpannan också. Det skall komma en firma och titta på den efter helgerna.


3
Omröstningar / SV: Poolen vid fester ?
« skrivet: november 01, 2009, 14:51:43:43  »
Hej Erica och tack för väölkomnandet till "klubben" ! :)  Jo det kanske hör till att få testa sådant om man har en pool. Du fick tydligen maximal hjälp för att bada också. ;D Fast handväskan hade jag ju inte velat ha med i vattnet, det blev väl vissa problem kan jag tänka mig, i varje fall om du är som jag som alltid släpar med mig alldeles för mycket i väskan. <hmm>

Nu är ju våran pool utomhus så vi kan väl inte använda den nästa gång som vi har fest (framåt jul). Vi hoppas kunna bygga om den till en inomhuspool senare men det lär inte bli gjort i år. Men att bara ha fått en pool är ett stort steg och nu skulle jag inte vilja vara utan den. Än så länge har vi den igång men det närmar väl sig slutet på säsongen nu, om vi inte skall få jättehöga elräkningar.

4
Inomhuspooler / SV: Bygga om utomhuspool till inomhus ?
« skrivet: november 01, 2009, 14:37:15:15  »
Hej och tack för svaren ! Jag hoppas arr det stämmer att man kan det varmt även i en inomhuspool, annars vill vi nog inte bygga om den. Kalla bad är inte min modell precis.

Vi kan ju inte gärna isolera själva poolen, i varje fall inte under botten. Ett par av poolväggarna skulle vi nog ha en chans att sätta isolering på om det hjälper. Skall det vara någon särskild sorts isolering till pooler ?

Vad det gäller värmen så har vi en kombination - vi har en elpanna men det finns också en vedpanna kopplad ihop med den, så om vi bara kan få tag på ordentligt med ved till vettigt pris så kan vi ju sänka elräkningen på det sättet. Men det verkar vara något fel på skorstenen så det måste fixas först. Huset i sig självt borde nog helst tilläggsisoleras en den. Vi har ju ganska nyss köpt huset och det är mycket som man vill fixa till.

5
Markpooler. / SV: Hur hitta liten läcka ?
« skrivet: november 01, 2009, 14:29:14:14  »
Hej och tack för tipsen. Hur mycket kan det egentligen sjunka utan att man behöver tro att det är en läcka ? Om det är avdunstning så borde det väl upphöra helt om vi täcker över poolen så vi får väl låta den stå någon vecka övertäckt och se vad som händer. Eftersom vi ju köpte huset och poolen färdig så vet vi ju inte var det kan finnas kopplingar i marken eller någon annanstans som vi inte ser. I utrymmet där pumpen står tycks i vart fall inte finnas några läckor. Tyvärr är det jättetrångt där så det är svårt att göra några större reparationer eller sådant där.

Som jag skrev om i en annan tråd så funderar vi på att bygga in poolen till en inomhuspool, men innan vi eventuellt gör det så vill ju veta att poolen är ok och inte läcker vatten.

6
Omröstningar / SV: Poolen vid fester ?
« skrivet: oktober 30, 2009, 10:47:11:11  »
Hej ! Jag röstade för alternativet att man badar med kläderna på men det var kanske lite förhastat eftersom det är baserat på en enda fest. Vi är nämligne nyblivna poolägare (äntligen , har alltid önskat en pool !) eftersom vi köpte huset med i somras och där fanns en pool. Den hade visserligen inte använts på ett slag men vi fick rätt lätt igång den. Sedan hade vi invigningsfest och den gången blev det bad med kläderna på eftersom vi gjort det som en överaskning för alla våra vänner som inte visste om att vi hade pool. Vi hade ordnat kräftskiva så folk var uppklädda som vid förra årets kräftskiva och blev helt paffa när de såg att vi hade pool och fest poolside ! Men alla tyckte det var jättetjusigt och folk vågade faktiskt hoppa i så småningom och efteratt vi fungerat som bra exempel. Vi hoppade nämligen i först för att inviga poolen. Det var helfestligt ! Lite svårare att simma i långklänning och högklackat (såg här på tråden att jag inte är den enda som testat detta.. :) ) men det gick det också... Festen höll på hela natten och alla våra vänner tyckte det var hellyckat. Men som sagt det var en enda fest - vi får se hur det blir framöver. Kanske alla kommer med badkläder nästa gång !

Vi hade sagt till våra vänner att de kunde komma med sina barn dagen efter festen och på eftermiddagen kom en mindre arme på besök - väl utrustade med inte bara badkläder utan även alla slags andra badgrejor - badbollar, badringar, uppblåsbara baddjur m.m. Poolen blev helt full och barnen badade superlänge och hade hur kul som helst. Men som sagt, hur det blir vid framtida fester får vi väl se.

7
Inomhuspooler / Bygga om utomhuspool till inomhus ?
« skrivet: oktober 30, 2009, 10:03:53:53  »
Hej ! Vi har köpt ett hus med en pool som är inbyggd i en altan. Poolen är av betong, med kakel högst upp ned till cirka 30 cm under vattenytan och sedan målad under där. Över altanen finns ett tak. Vi funderar på om man kanske skall bygga in poolen så att man kan använda den hela året ? Antingen skulle man kunna bygga riktiga väggar plus att man isolerar taket som redan finns, eller skulle man kanske kunna ha glasväggar runt den. Tips och saker att tänka på mottages tacksamt !

8
Markpooler. / Hur hitta liten läcka ?
« skrivet: oktober 30, 2009, 09:57:57:57  »
Hej ! Jag är helt ny här. Vi har en äldre pool, inbyggd i en terass. Poolen fanns när vi köpte huset och är av betong. Den har kakel högst upp ned till cirka 30 cm under vattenytan och är sedan målad i en sån där typisk poolblå färg.

Poolen hade inte varit i drift på några år när vi köpte huset - ägarna var ett äldre par som tyckte de blivit för gamla för att hålla ordning på allt. Vi fyllde den, satte igång den och det mesta fungerar helt ok. Men det finns tydligen en liten läcka någonstans. Vattnet sjunker undan, inte så fort men ändå så att man får fylla på då och då. Men hur hittar man var det läcker ut ? Vi kan inte se några märkbara defekter på poolen och vi har kollat att rör och reningsverk inte verkar läcka. Några tips ?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag