VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - nyburjare

Sidor: [1] 2 ... 11
1
Markpooler. / Pool safe. överdrag upprullning
« skrivet: oktober 16, 2023, 11:18:43:43  »
Ni som har poolsafe duk vad han ni för typ av upprullare ? med utväxling ? finns motordrift ? marknaden verkar vara begränsad inte minst dyr, Folkpool tar 10.000 kr för ett aluminium rör samt 1 st markfästen varar den ena har en ratt utan utväxling

2
Uppvärmning / XP 17 värmare död
« skrivet: augusti 24, 2023, 17:47:42:42  »
Efter strömavbrott startade den inte som den brukar , drog ut elhandsken o kände en svag bränd lukt samt ett streck i plasten mellan stift fas o nolla som typ överslag ?
Kollade så att den hade 220 v in i panelen .

Skruvade upp locket och kunde konstatera att 20 a säkringen i kretskortet hade gått, skall man bara löda bort denna o ersätta eller finns det något annat fel bakom som gjorde att den gick ?

3
Markpooler. / Liner antal år
« skrivet: maj 30, 2023, 14:41:48:48  »
Bara lite nyfiken på vad andra har för erfarenhet av antal år mellan linerbyten , jag har haft pool i nästan hela mitt liv men extremt sällan byt liner pga av ålder ( inte min alltså :)

Har haft liner som varit både 20 och 25 år och fortfarande helt ok , men då har jag inte haft mer än ca 28 grader och alltid varit sparsam med chockar.


4
Pooltäckningar / plastman
« skrivet: september 28, 2022, 18:08:49:49  »
https://plastman.se/poolskydd/ersattningsdukar/till-pool-safe/pool-safe-ny-duk/

någon som har erfarenhet av dessa som ersättning av original ?


5
Uppvärmning / Kostnad uppvärmning och pump
« skrivet: september 09, 2022, 15:06:12:12  »
Ni som inte har tak , vad uppskattar ni  antal Kw/h under en normal säsong , typ juni,juli,augusti om ni håller 28-30 gr och hur mkt vatten har ni ?

6
Uppvärmning / Lägre elpris eller bättre verkningsgrad ?
« skrivet: juni 07, 2022, 18:36:38:38  »
Finns säkert någon expert här gällande denna fundering .

Är det ekonomiskt att köra värmepumpen på natten då elpriset minst är hälften mot dagtid , ibland bara 1/4 del av dagspriset .

Lufttemperaturen är ju betydligt lägre, troligen minst halva temp mot dagtid vilket innebär att verkningsgraden på värmaren såklart blir sämre och man får mindre varmt vatten per Kw .

Men kan man göra en uppskattning på detta ? om det ger mer än de kostar eller tvärtom

7
Övriga frågor! / Farligt med kemi
« skrivet: september 27, 2021, 15:53:53:53  »
I min ungdom gjorde jag något liknande , som jag minns blandade jag 2 olika chockklor i en spann med varmt vatten , jävlar !! blev en mini kärnvapen explosion , med ett moln som steg o sakta spred sig i trädgården , andades in en del , men kunde slutat värre !

Ringde sjukvårdsupplysningen som tog det på stort allvar , så jag inte var omtöcknad, illamående eller på annat sätt påverkad , då skall man in akut

https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/en-till-sjukhus-efter-klorexplosion.nSBlW6DC0

En till sjukhus efter klorexplosion
En person har förts till sjukhus efter en explosion i anslutning till en villa i skånska Höllviken.

Explosionen skedde vid 13-tiden i samband med rengöring av en pool.

Två enheter från räddningstjänsten och ambulans larmades till platsen.

– En person skulle göra rent en pool och har blandat kemikalier på ett felaktigt sätt. Någon form av mindre explosion skedde sedan i det kärlet, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Personen ska ha fått “relativt små mängder kemikalier” över sig när explosionen inträffade.

Hen var vaken och talbar vid avfärden till sjukhuset.


8
Vatten och kemi / avdunstnings frågan igen :)
« skrivet: juli 10, 2021, 12:31:32:32  »
Jag har bara erfarenhet av det praktiskt men är ingen fysiker , funderar på vad som ger mest avdunstning , om vattnet i poolen är 30 gr och luften varm eller om luften helt plötsligt blir kall , eller om det regnar på överdraget som lägger sig som en "kylare" på vatten ytan , hur reagerar poolavdunstningen i dessa olika fall

9
Vatten och kemi / Vintertömma rören
« skrivet: juni 28, 2021, 21:19:48:48  »
Kan suga med en våtdammsugare? Har för mig att dom inte ska användas för bara vätska utan kräver luft inblandat... om man kopplar tätt mot rören för att suga ut vattnet är det kanske dumt,?

10
Vatten och kemi / Avdunstning eller läckage frågan
« skrivet: juni 23, 2021, 14:11:16:16  »
Får frågan ofta från andra "poolare" läcker min pool .. jag vet att man kan bli fundersam , blir själv det till o från .

Inte minst i veckan som gick där vi haft extremt varm , pooltäcket av hela dagar samt pumpen igång hela dygnet , då ser jag tapp lätt på 1 cm per dygn dvs ca 300 l som avdunsta bort
11 l i timmen .

När jag berättar detta är alla övertygade om att jag borde leta läcka , men jag har ingen läcka !! det är fysikens lagar .

Hur vet jag nu detta så säkert , jo därför att det har under alla år varit samma .... men då säger någon du har alltid haft en läcka.

Men då är det en läcka som tätar sig själv under 9 månader när plåtarna är på , ingen värme för under dessa 9 månader tappa jag ca 2-5 cm

https://www.poolar.se/hur-mycket-vatten-kan-avdunsta-fran-poolen/


Sidor: [1] 2 ... 11
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan