Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - ToeBee

Sidor: [1]
1
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Fogskum för poolmiljö
« skrivet: augusti 07, 2019, 16:01:39:39  »
Hej,
Försöker se till så att det inte ska skvalpa ner så mycket vatten i teknikrummet som ligger under mark i ”samma nivå” som poolen, och i direkt anslutning till själva poolen. Trädäcket ansluter till poolsargen, men det är lite glipor här och där, mellan bjälklag för trall och själva utsidan poolväggen (thernopool).

Ibland tänker jag för mycket.... så jag vet inte om jag tänker för mycket här 🙄.  ...men jag funderar på att täta lite centimeterstora springor mellan poolväggen och bjälklag med fogskum. (I själva bjälklaget finns det sedan ett ”plasttak” med lagom fall).

Så min fråga är, spelar det någon roll vilket fogskum man väljer, som pallar med ”poolmiljön”, eller kan man ta vilket byggskum som helst?

2
Byggtrådar / Montera kantsten på Thermopool
« skrivet: juni 18, 2019, 15:00:40:40  »
Hola,

Har hängt på forumet som "guest" under något års tid, men nu är vi äntligen igång med själva bygget.
Thermopool via Polstore 4x8 m. Jag låter poolbyggarna sköta det mesta, men de har inte åtagit sig att montera stensarg/kansten, dvs 30 mm tjocka 300x600 mm Granitplattor.

Jag har sökt på forumet och skummat igenom ett antal byggtrådar, men har inte riktigt hittat info jag sökt. Om någon har postat info om detta får ni gärna lägga in länk här :-)    Eller jo, har hittat en del, men har nu beslutsångest.

När väggarna gjöts så fasades "murkrönet" av så att det blev ett litet fall utåt, "bakom" linerlisten. Nu är ju granitstenarna lite tunga, så att bara fylla upp detta fall med fix känns kanske inte helt optimalt, lär vara svårt att få en rak snygg stenlinje i våg.

Jag har hittat förslag på forumet om att använda distanser som man schimsar upp bakkant, och sedan limmar fast stenen med vettigt lim.

Jag har även från en plattsättare fått tipset att spackla upp murkrönet, så att det blir plant, så att det sedan är enklare att lägga kanstenen. Vad ska jag i så fall spackla med? Ska jag rent utav flytspackla?! (efter att man satt en temporär sarg/mothåll utvändigt?)

Jag vet inte riktigt vilken väg som är vetttigast att gå, och skulle uppskatta lite input från någon som pysslat med detta.

Bifogar ett par detaljbilder.

Mvh,


/Tobbe


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag