CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Idealcover Casablanca Infinity  (läst 19464 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Pooltakspecialisten

SV: Idealcover Casablanca Infinity
« Svar #20 skrivet: maj 21, 2012, 20:09:21:21 »

Detta stämmer. Jag har blivit felinformerad. Det vanligaste handelsnamnet för Pmma är Plexiglas och det stämmer till viss del som du säger att  den blir vass om den spricker.
Detta är dock inte sannolikt om du inte åsamkar någon form av kraftig yttre våld (den kategorin tillhör knappast snö).
Plexiglas används av många maskintillverkare som sprängskydd för kedjor & dylikt. Plexiglas har en hög elasticitet och kommer med största sannolikhet inte att spricka när det är monterat i ett pooltak. När det väl spricker så blir det inte små skärvor som ett härdat fönster utan stora bitar.
Plexiglast en förhållandevis styv plast, styvare än Polycarbonat vilket är till stor fördel när det gäller hållbarheten för en tung belastning såsom snö. Plexiglas har en mycket god åldringsbeständighet och UV-beständighet


Henry Spuhr
Verktygsmakare, maskinkonstruktör.
Jag vill bara visa dig edn bild på det skyddsglaset jag har på min slip som jag har med Akryl plast. Jag slog till den med en skiftsnyckel, vilket jag ångra djupt för ny får jag skaffa ett nytt skyddsglas.
Lars
Miamipool Kidney, glasfiber trappa, pooltak Casablanca, jetstream, VP Brilix 120, saltvattenklorinator

Poolgiganten

Utloggad Pooltakspecialisten

SV: Idealcover Casablanca Infinity
« Svar #21 skrivet: maj 21, 2012, 20:38:03:03 »
Hej, mitt namn är Ladislav. Jag är senior säljare från ALBIXON a.s. (producent av IdealCover) i Sverige. Lars Sjöland säljer IdealCover sedan 2006 och fram till i dagsläget. IdealCover är det mest köpta pooltakmärket i Skandinavien. ALBIXON har sålt över 3500 pooltak i Skandinaven och har inga klagomål på det ni diskuterar. Casablanca Infinity har TÜV och AFNOR certifikat. Dom största pooltaksproducenterna använder SAN, och skulle det vara farligt så skulle det inte kunna användas i pooltaksproduktion. Klarglas är inte optimalt för det Svenska klimatet eftersom det isolerar dåligt, men vi har det i sortimentet eftersom där finns en stor efterfrågan av det även om vi självklart informerar våra kunder att det är bättre med kanalplast.
Med vänlig hälsning,
Ladislav Kossa
Jag är tacksam om att du nämner mitt namn i detta sammanhanget, jag var med och introducerade Idealcover pooltak i Box på den Svenska marknaden långt innan du arbetade för Albixon Export. Det är jag stolt över. Tyvärr så var det många saker som gjorde att våra vägar skilldes åt och jag hade andra idér hur ett pooltak slulle vara utformat och inte bara att IC kom in i bilden. Jag handlar fortfarande Albixon pooltak om en kund har en sådan önskan och jag upplever att vi har fortfarnade ett positiv dialog. Du har helt rätt att Akrylplast är mycket styvare än PC och större reptålighet men mindre flexibilen (böjmomentet) än PC, men kan om olyckan är framme spricker Akryl i sylvassa delar. PC är på å sin sida lite mjukare i sin struktur, men den går inte sönder!!! Akryl och en UV-behandlad PC är det ingen skillnad på långtidshållbarheten, så där håller jag inte med dig. Däremot håller jag med dig att ett klarglas pooltak är inte optimalt för Scandinavien eftersom det till ca 90% av året är ej genomskinligt genom den kondensen som bildas. Kanalplast är ett bättre val inte bara i isoleringssammanhang utan okså i hållbarhet och kostnads bilden. Min leverantör i Pooltak nuvarande leverantör heter Bumerang i Tjeckien och jag tillsammans med ägaren försöker jobba med enbart kvalitet med plaster och där kommer jag in i bilden och påverkar vilka plaster som är lämpliga i en Poolmiljö. Akryl (plexi) kan i vissa sammanhang vara ett bra val med att använda plasten SAN är förkastligt enligt min mening.
« Senast ändrad: maj 22, 2012, 08:06:54:54 av Rickard »
Miamipool Kidney, glasfiber trappa, pooltak Casablanca, jetstream, VP Brilix 120, saltvattenklorinator

Utloggad Pooltakspecialisten

SV: Idealcover Casablanca Infinity
« Svar #22 skrivet: maj 21, 2012, 21:00:35:35 »
Idealcover sålde 700 pooltak i Sverige  förrförra året och 6000 i Tyskland. Om fallet nu hade varit så att det varit ett problem med dessa pooltak så hade det nog cirkulerat kraftigt på forumen.
Jag har sålt Idealcover i 3 år och har inte varit med om några klagomål gällande spruckna pooltak.
Nackdelarna med det låga taket är som sagt att det inte klarar belastningar lika bra och att klarglas inte är speciellt repbeständigt. Men det är inte Polycarbonat heller.
Lars jag har själv jobbat ett antal år i formverktygsbranschen som verktygsmakare. Jag har tillverkat och tagit fram de rätta plasterna och formarna för olika applikationer så som mobiltelefonen Eriksson 388 etc. Rätt material till rätt applikation. När du säger att baklyktorna på bilar spricker lätt så glider du iväg en aning från det faktiska ämnet då det varken har med ämnet eller materialet att göra. Anledningen borde du veta som "kallar" dig polymeringenjör.
Skulle nu fallet vara att detta är en påhittad titel så låt mig göra saken upplyst:
när man tillverkar en plastdetalj så är det en del saker man måste ta med i beräkningarna, en av dessa är att all plast rör sig så länge den existerar. Därför gör man förstärkningar, mellanväggar, rundade hörn osv. vilket i sin tur leder till att man tar bort större delen av rörligheten för att den inte ska bli deformerad och att hålbilden på baklyktorna fortfarande ska passa efter några år.  Detta medför att att lampglasen spricker väldigt lätt vid yttre påverkan som den inte är avsedd för,  spricker den så byter man ut den. Om du hade tagit en bit Plexiglas (pmma) och klämt fast där du i vanliga fall har lampglaset så hade den tålt kraftigare slag men det hade inte varit så fint att titta på.
På ett pooltak använder man en hel skiva som är varmbockad på ett ställe och instucken i en aluminiumprofil. Det uppstår inte sådana spänningar att  en hel skiva spricker.
Men visst tar du ett basebollträ och slår på pooltaket så håller det naturligtvis inte. Hade du slagit på ett Pc pooltak så hade likväl fått en skada och ändå behövt att byta ut den skadade delen. Det ska ju som sagt mer våld till det än att du lutar dig mot taket.

Lars! Intressant att du nämner det där med lyckosökare. Nog var det så att du drog igång varumärket PP-pool i Sverige. Jag har också en kollega i branschen som citerat dig när det gäller kvalitén; ”Tur jag lade av i tid då dessa pooler ej är bra för det Nordiska klimatet då de spricker i kylan. Men de e klart man kan ju alltid svetsa igen.” Är det inte så att du ”bytt” inriktning och namn på företaget trots att du fortfarande sitter i poolbranschen?  Förövrigt när du uttalar dig och ger goda råd gällande glasfiberpooler så är källan Wikipedia kanske inte den bästa att referera till. Inte för att det har i denna tråden att göra. Men låter man en hund skälla.....


Mvh Henry
Du skriver att det var jag den som introducerade PP-poolen på den Svenska marknaden. Det var riktigt att jag och Åsa på Pooltorget som tog in PP-poolen till Sverige. Jag tycker fortfarande att Polypropylen Co-polymeriserad UV behandlad är ett av det absolut bästa poolmaterialet som finns för en pool. Varför jag slutade med PP-poolen, (men äger fortfarande varumärket) var att försäljnigen blev för stor för mina ambitioner att enbart jobba på i sydvästra Skåneland så Poolnet i Höör tog över och förhoppnigsvis har en fin försäljning.
Varför ljuger du än en gång, en PP-pool spricker inte av kyla, den tål med bibehållen flexibilitet ner till -40 grader.
Det är riktigt att jag hatar billiga polyesterpooler (glasfiberpooler) för jag har sett för många skräckexempel. Även min pooltrappa som är i polyester är ett skräckexempel trots att jag behandlat den med många nya lager av yelcoat.
Ljug igen, varför gör du så???
Varför är ditt behov så stort att sätta mig på plats, men när det gäller plaster. Du kan med din utbildning aldrig slå mig med dina ringa kunnskaper. En verktygsmarkare skall hålla sig till kunskaper om metaller ej om plaster.
Jag har aldrig refererat till Wikipedia när det gäller plaster för Wikipedia är väldigt allmänt hållen och inte referera till de plaster som poolbranschen använder.
Miamipool Kidney, glasfiber trappa, pooltak Casablanca, jetstream, VP Brilix 120, saltvattenklorinator

Utloggad POOLRIKET

  • Tekniker
  • I Branschen
  • Kunnig
  • *****
  • Stad/land: Skurup
  • Antal inlägg: 89
  • Total likes: 0
  • Kön: Man
  • Tekniker
    • Visa profil
    • POOLRIKET
SV: Idealcover Casablanca Infinity
« Svar #23 skrivet: maj 21, 2012, 22:19:43:43 »
Åter till ämnet, om det hade varit ett problem så hade detta nog varit belyst. Istället för att skicka in bilder på ett sprucket sprängskydd så kunde du skickat in lite bilder på spruckna pooltak. Ja! inte såna som du satt skiftnyckeln i då naturligtvis (ämnesenliga bilder).

Sluta smutskasta andra företag!
Denna tråd har spårat ur något . Det är bättre att framhäva sitt eget än att smutskasta andra.
Klart att man ska berätta om någon frågar om problem men jag är ganska säker på att du gör en ordentlig överdrift om det dåliga materialet just bara för att framhäva din egen produkt.
Jag tänker inte lägga mer energi på denna tråden då den är ganska långt ifrån ursprunget.

Henry

Utloggad Rickard

  • Rickard Marklund
  • Administrator
  • Dignitär
  • *****
  • Stad/land: Piteå
  • Antal inlägg: 5545
  • Total likes: 481
  • Kön: Man
  • Grundare och ägare av forumet
    • Visa profil
    • Besök gärna vår webshop för energibesparing.
SV: Idealcover Casablanca Infinity
« Svar #24 skrivet: maj 22, 2012, 08:14:39:39 »
Om man sammanfattar det hela så finns det fördelar med Plexiglas, hårt, styvt, stadigt och prisvärt - nackdel kan spricka och bilda vassa bitar.
PC som är UV-stabiliserat är mjukare, håller lika länge, men är lite repkänsligare, och enligt vissa även lite dyrare.
För oss som är kunsumenter är det svårt/omöjligt att veta om en plast är av ena eller andra materialet, och om det är UV-stabiliserat eller ej.
VI måste helt enkelt lita på att de som säljer prylarna också är ärliga när de uppger vilket material som används i deras pooltak.

Alla pooltak i "klarplast" är egentligen rätt misslyckade då det kondenserar mycket på insidan, de isolerar sämre än kanalplasttak, och eventuella repor syns bättre än på ett pooltak av kanalplast.
Driver webshopen www.energibutiken.se

Egen företagare: www.poolforum.se, www.varmepumpsforum.com, www.atvforum.se och www.energioffert.se
Pool från Svenska poolfabriken, 4 X 8 meter, Poolrening med CYA-fria Saniklar – Tempo Sticks.
Värmer med en Nibe 1255-12 kW jordvärmepump + 14.4 m2 Texsun solfångare till ca 32°C.
ORT: Piteå
Vår byggtråd: https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7.0

Utloggad Pooltakspecialisten

SV: Idealcover Casablanca Infinity
« Svar #25 skrivet: maj 22, 2012, 08:38:32:32 »
Tack Rickard.
Jag samsämmer nästan helt i din sammanfattning.
Lars
Miamipool Kidney, glasfiber trappa, pooltak Casablanca, jetstream, VP Brilix 120, saltvattenklorinator

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag