VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Långtidstömning av inomhuspool - hur förhindra ras?  (läst 3738 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Viktor inomhuspool

  • Gäst
Viktor inomhuspool
Långtidstömning av inomhuspool - hur förhindra ras?
« skrivet: maj 24, 2016, 20:51:50:50 »
Hej,

Vi har ett souterränghus med en semi-inomhuspool. (Den är i ett skyddat uterum med vattenburen golvvärme och isolerade väggar och tak, men iom mängden fönster så blir det kallt därinne på vintern.)

Vi använder inte poolen nämnvärt mycket - en ggr i kvartalet max. Sen har vi även en liten underbar tjej som nyss lärt sig gå och vi vill riskminimera.

Vi skulle vilja lägga trall över och förvandla rummet till ett mysigt semi-uterum men är oroliga att väggarna på poolen kommer rasa in. Jag vet inte vad väggarna består av men jag tror det är lättbetong.

Hur säkrar vi poolen Utan att fylla igen den med betong eller dylikt? Går det? Tänker ffa på vintern med tjälen, vi har nämligen haft den tom under ca 2 månader under som aren och det gick ju bra.

Bor i sthlm om d gör ngn skillnad :) å huset är nyligen väl dränerat med isodrän.

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Långtidstömning av inomhuspool - hur förhindra ras?
« Svar #1 skrivet: maj 24, 2016, 23:27:32:32 »
Långsiktigt tror jag att ni riskminimerar bättre genom att lära den lilla tjejen att simma - då är hon skyddad mot drunkning både hemma och borta. Att stänga poolen skyddar henne bara mot att drunkna just där. Har man inomhuspool och verkligen använder den året runt så lär sig barnen att simma redan tidigt och då har man ett gott skydd i botten. Våra barn har alla blivit riktiga vattendjur !

Troligtvis händer det inget särskilt om ni tömmer poolen. Ni har det tydligen väldränerat så att ni inte får grundvattentryck utifrån. Marktryck bör det heller inte bli om man använt vettiga material vid uppfyllnaden runt poolen. Tjälskjutning blir det väl inte om det är torra material.

Ett alternativ kanske vore att minska på fönstermängden så att ni kan hålla rummet frostfritt. Själva har vi ren inomhuspool. Visst finns det ett antal fönster i poolrummet, men det är välisolerat och fönstren treglas. Det har aldrig varit några problem med rummet förutsatt att man täcker över poolen vid icke-bad. Gör man inte det och håller vattnet rejält varmt (=klart varmare än rummets temperatur) så får  man en för kraftig avdunstning och fuktproblem.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan