CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Skanegard

Sidor: [1]
1
Byggtrådar / Ersätta gammal Pool
« skrivet: april 26, 2019, 15:20:28:28  »
Tänkte informera om vårt poolbygge. Vi köpte en gård för 2 år sedan där tidigare ägare inte badat på ett tag...

Mitt mellan alla möjliga renoveringar vi gör är det dags för ny pool och terass. Den tidigare poolen var 9x4,5 men det känns nästan för stort för oss.

Vi har tidigare byggt pool vid vår tidigare villa och var väldigt nöjda med den utrustning som vi köpte då. Vi tänker oss därför att köra på samma denna gång.
Det positiva är att tidigare ägare byggt ett separat poolhus. PEM-slangar är draget genom mark från pool till poolhus i marken men dessa måste provtryckas innan vi vågar använda dem. alternativt byter vi ut dem.
Detta innebär lite snabbt överräknat i ca siffror (Skriver vart vi köper ifrån som info, men finns såklart fler som säljer samma saker:
7,6x4,5m poolpaket delux från JF 20,000kr
Poolvärmepump Hydropro10, Rubinpool, 13,000kr
Poolrobot, Swin&Fun Scooby 6000kr (Låter som rena leksaken så får se hur bra den är, utvärdering kommer)
Poolskydd Rubin pool, 10 000 kr med straps. Ja, vi kommer bli tokiga på alla stroppar men den får duga en säsong eller två tills vi köper elektriskt lamellskydd (kostar lika mycket som hela poolbygget totalt tyvärr) Tacksamt är också att det fungerar som vinterskydd vilken fungerar ok i skåne utan all snö.
Grävning, ca 5000 kr
Grundmaterial ca 12,000kr (makadam, xps skivor, sand)
Trallvirke ca 15,000kr, köper norrlänsk trall via Wrams bygg, dubbelt så dyrt men blir samma pengar ändå eftersom erfarenheten från bauhaus är att 50% måste slängas pga risig kvalitet.
Vatten ca 10 000kr (egen brunn med mycket järn, vill inte ha "gult vatten")
Montering av pool; 10 000kr, detta lejer vi ut.
Tillkommer slangar, kopplingar, trevägsset, matta, padda etc men de stora kostnaderna här över.
Och dränering tillkommer, dock kommer poolen ligga över grundnivå så inte helt säkra på vad vi ska göra, kanske inte behövs världens installation utan ett dräneringsrör runt poolen med avrinning kanske räcker...

Vi räknar med att poolen lever i ca 5 år, förhoppningsvis längre men det är vad vi räknar med iaf. inte världens kvalitet i JFs pooler men exceptionellt prisvärt enligt oss. (Vi var 11 familjer som köpte samtidigt från dem för ca 7 år sedan och 10 av dem har inte haft några större problem alls). Krävs dock lite extra noggrannt förarbete med tunn liner osv.

Nedan lite bilder.

Vi har börjat demontera gamla trallvirket (reglarna i bra skick så de återanvänder vi) Vi börjar med grävningen nästa vecka och räknar med att det hela kommer ta ca 1 månad till första bad f.r.o.m nu. Kommer återkomma med bilder och säkerligen lite frågor under byggets gång:)



2
Teknik / Vilken poolrobot 2019?
« skrivet: april 24, 2019, 17:25:13:13  »
Hej,

Vi håller på att byta ut den gamla trasiga poolen som fanns när vi köpte vår gård. Nya blir en JF som vi och flera vänner har erfarenhet av från tidigare hus och är mycket nöjda med. Men nu är vi ute efter en bra poolrobot. Visst, det är enkelt att åka till närmaste handlare och köpa en för 15000kr men det känns som att tekniken även inom detta området borde gått raskt framåt både pris och teknikmässigt.

Sneglade lite på en Poolrobot Swim & Fun Scooby som säljs hos flera svenska handlare. Är det något som har erfarenhet av den eller någon annan för under 10 000kr?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag