CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Vanten7

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Grönt vatten
« skrivet: juli 18, 2019, 14:59:51:51  »
Hej!

Jag har fått en massa alger i poolen.

Det va gult på botten och vattnet är grönt.
Jag chocklorade med astral chock klor. Och skickade i algmedel men det är fortfarande grönt. Så efter en timme så chocklorade jag igen och det är fortfarande grönt😔.

Kan chockloret jag ha gått ut ? Det kan vara ganska gammalt.

2
Teknik / Cirkulationspump tabbe?
« skrivet: juni 21, 2019, 00:03:04:04  »
Hej!

Jag skulle rensa filtret på poolen idag. Stängde av pumpen, backspolade osv. Men sen till det klantiga. Jag satte filtret på filtrering sen drog jag igång pumpen igen. Men så dum som jag är så glömde jag att släppa på vattnet från pumpen genom kulventilen >ohno> >ohno> Denna va avstängd pga att jag gjorde rent silen i pumpen.
Hörde att det slörpade till och allt vatten i pumpen tog slut och pumpen han gå torr i 1-2 sekunder då stoppade jag pumpen. Släper på vattnet från poolen till pumpen och drog igång pumpen igen. Pumpen funkade och inget mer med det, men nu på kvällen när jag skulle bada så tycker jag att det låter lite mer i poolen under pooltaket.
Antingen är det bara nojjor eller att det kanske är lite tystare ute än på dagen så arr den hörs högre eller så har pumpen tagit skada. Går detta att kolla/testa på något sätt?

Tyckte pumpen kändes ganska varm men det kanske den alltid är? Mycket man lägger märke till när man gjort något klantigt.

Pumpen ligger under vattenytan och det är en
Phalens SBM T14 0.65kW.

3
Uppvärmning / Vilken värmepump till tjällden 4x8m
« skrivet: april 01, 2018, 22:55:53:53  »
Hej!

jag sitter och försöker bestämma vilken värmemump jag ska beställa, många här på forumet verka tycka att inverter pumpar är onödiga.

men om då jag kan få värmepumparna nedan för i princip samma pris vilken är mest privärd?
ska man helt gå på den som ger mest effekt?

G&J X20 - 9,1 kW (inverter)
G&J Q30 - 8kW (on/off)
Pahlén pvp1-3 13kW (inverter)

4
Markpooler. / Placering av pool (Tjällden 4*8)
« skrivet: mars 26, 2018, 20:16:13:13  »
Hej!

Jag är ny på forumet men har läst en del trådar inför mitt val av pool, jag har bestämt mig för att bygga en 4*8m Tjällden pool.

Jag har svårt att bestämma mig för vilken placering jag ska ha på poolen, då jag inte kommer få så mycket kvällssol oavsett placering.

men det bästa alternativet som jag skissat på nu är enligt bilderna nedan, vad tror ni om denna placering? Jag tänkte ha teknikrummet i bakkant under pooltaket.

Det som är tråkigt med denna placering är att jag knappt får någon gräsmatta kvar.
Jag tror inte att jag kan flytta poolen närmare huset då jag har berg som är lite för högt upp och då kommer poolen sticka upp för mycket ovanför gräsmattan/betongplattan.

ena bilden visar skuggorna när klockan är 14 och den andra visar när klockan är 18.

Kan ni ge mig lite tips? tänker jag helt fel?

- Bilagor och andra tillval

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag