CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Ulrik

Sidor: [1]
1
Teknik / Panel/display till poolvärmepump gått sönder, hitta ny?
« skrivet: april 21, 2024, 21:32:53:53  »
Hej!

Har en "no-name" 10KW poolvärmepump där displayen/knappsatsen gick sönder förra säsongen. Se bild.

Är detta någon form av standard-displayer, se många som är väligt lika eller exakt lika.

Någon som vet var man kan köpa en som passar?

Mvh
Ulrik

2
Vatten och kemi / Var köpa cell till Hayward saltklorinator?
« skrivet: mars 12, 2023, 11:44:34:34  »
Hej

Jag söker med ljus och lykta efter en ny cell till min Haywards Salt & Swim 3C saltklorinator. Någon som vet var man kan köpa/beställa dessa i Sverige eller Europa?

Mvh
Ulrik

3
Teknik / Var beställa 300W PAR56 lampor?
« skrivet: april 01, 2020, 20:37:34:34  »
Hej

Jag hade ursprungligen 300W PAR56 halogenlapor i poolen och dessa gav ett fantastisk ljus. Bytte till LED lampor från Kina som lyste okej till en början men nu ett par år senare lyser dom i princip inte alls.

Finns det PAR56 LED som lyser vettigt nuförtiden? Tips/länk?

Annars någon som kan rekommendera vettiga PAR56 300W halogen? Länk?

Mvh
Ulrik

4
Uppvärmning / Var köpa startkondensator?
« skrivet: maj 31, 2019, 10:13:29:29  »
Hej

Strular med min värmepump. Årets uppstart resulterade i att startkondensatorn till fläktmotorn brann upp.

Någon som kan tipsa var man kan köpa detta i sverige? Det är en 2 uF CBB61 startkondensator.

Finns gott om på diverse obskyra kinesiska siter, men vill gärna köpa i sverige och helst med snabb leverans.

5
Teknik / Röret från värmepumpens utlopp tillplattat!?
« skrivet: april 23, 2018, 21:08:23:23  »
Hej!

Tredje säsongen nu med pool (8x4 pp-pool). Har aldrig haft något problem och hade det inte vid årets uppstart heller. Startade cirkpumpen för ca 10 dagar sedan och värmepumpen för 1 vecka sedan. I helgen hade vi 27 grader i vattnet och allt var frid och fröjd.

Ikväll öppnade jag teknikrummet och ser att retur-röret från värmepumpen tillbaka till bypassen är helt tillplattat!!  :o Det är 50mm PVC rör och det måste till en jäkla kraft för att platta till det!? Den enda "incident" jag kan komma på är att jag igår kort stängde cirk-pumpen och märkte då att värmepumpen fortsatte gå trots att den har flödesvakt som borde stänga VP. Tänkte att den kanske tar lite tid på sig, men jag startade cirk-pumpen igen och allt var normart. Jag är säker på att röret inte plattades till då, men det är det enda jag kan komma på. Anslutningen till VP sitter (sett från VP) med 40 cm 50 mm slang och sedan knappt 2 meter 50 mm PVC rör fram till bypassen.

Kan det ha försvagats när VP gick med frånslagen cirkpump en kort stund? Felaktigt inställda ventiler i bypassen? Har normalt ~20 bars tryck i VP, vilket är prick på rekommendationen för min VP. Dock ökade trycket kraftigt under den korta stund VP gick utan cirk-pumpen igång.

Någon som har en idé vad som skulle kunna orsaka att retur-rören plattas till? Måste varit något enormt sug (?) för att skapa detta.

6
Markpooler. / Hur ta bort svarta mäken från simfötter?
« skrivet: augusti 14, 2017, 10:07:46:46  »
Barnen har använt simfötter med svart gummi på undersidan. Detta har resulterat i hundratals (!) märken på botten och poolväggarna från simfötterna där dom har skjutit ifrån för att ta fart. Märkena sitter rejält, har provat med en svamp och gnugga med det är svårt. Någon som har tips eller knep vad man ska använda? Poolen är en ljusblå PP pool.

7
Har precis reglat upp trädäck runt poolen och ska nu montera pooltaket som går på skenor. Skenorna är 14 mm tjocka och ska ligga i nivå med trallens överkant. Trallen är 34 mm tjocka. Det betyder alltså att jag behöver lägga skenorna på något som är 20 mm tjockt för att få skenorna i samma nivå som trallen.

Finns det något generalknep på vad man skulle kunna använda under skenornas hela längd för att höja dem 20 mm från regelstommen? Jag har cc 700 mm mellan reglarna. Finns det något som är så tunnt och styvt hade jag hellre lagt det än att regla upp mellan varje fack för att lyfta skenorna dessa 20 mm.

8
Markpooler. / Tips på nivågivare till dräneringsbrunn?
« skrivet: augusti 15, 2016, 20:50:28:28  »
Jag har i vår/sommar installerat en 4x8 m PP pool. Vi har relativt högt grundvatten vilket i mitt fall innebär att jag har bara 35 cm från botten av min stigarbrunn upp till där dräningenen från poolen rinner in i brunnen. Därifrån får jag pumpa upp vattnet till dagvattenbrunnen som ligger ytterligare lite högre.

Nu kommer det i princip inget vatten alls, har bara kommit ett par gånger i sommar när vi haft riktiga skyfall som hållt på flera timmar. Men för att kunna få frid i sinnet när man åker bort etc tänker jag montera en dränkpump kopplad till en nivågivare som går startar pumpen. Antingen får den gå en viss tid efter nivågivaren har löst ut, eller så får jag hitta en nivågivare med två nivåer.

Jag har sett en Elfa variant på nivågivare i MathiasS byggtråd men vet inte hur exakt/applicerbar den är i mitt fall med tanke på jag bara har 35 cm mellan min/max nivå (måste ju gå att montera på vettigt vis nere i brunnen och inte ta för mycket plats). Har någon tips på bra nivågivare skulle jag vara tacksam. Hade också varit en finess att få larm när nivågivaren löser ut, antingen analogt som kan kopplas till någon lampa etc, eller mer avancerat så man får ett SMS eller liknande. Alla tips mottages tacksamt!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag