Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Ceke

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Säljes / SV: Reservdelsluftvärmepump Brilix XHPFD140
« skrivet: maj 30, 2021, 21:30:38:38  »
Bifogar en bild på kontrollpanel, men då jag fått en andra förfrågan på just den delen och bud på en femhundring så kan jag meddela att den finns att köpa här: https://rubinpool.se/produkt/brilix-xhp-display/

Jag föredrar att sälja hela pumpen för åtminstone några tusentals kronor. 🙂

2
Teknik / SV: Saltklorinator från Astral Pool SEL 55, hjälp!
« skrivet: maj 23, 2021, 20:35:59:59  »
Bumpar denna tråd då jag nu har råkat ut för en blinkande kod i form av 5.b alternativ 5.6 i displayen på Astral Sel Clear 55 och som Awasen redan påtalat så är användarmanualen allt annat än till hjälp....
Mina googlingsfärdigheter ger mig inte något tydligt svar på varför det blinkar men proben mäter 620 mV och det "bubblar" inget vid elektroden så min misstanke är att det är den som gett upp, dock skulle jag vilja ha det bekräftat innan jag beställer ny då det är lite för mycket pengar om det inte är det som är felet.

Någon vänlig själ som kan veta vad blinket i displayen kan stå för?

3
Säljes / Reservdelsluftvärmepump Brilix XHPFD140
« skrivet: maj 31, 2020, 20:39:43:43  »
Fick i höstas 2019 min värmepump (inköpt 2016) utdömd pga kompressorn ska ha skurit enligt en servicetekniker som gjorde inspektion på plats.
Är otroligt dålig på tekniska detaljer, men om någon har behov av reservdelar så får ni gärna kontakta mig så ska jag göra mitt bästa för att besvara eventuella frågor.

Alla bidrag är välkomna och ser helst att köparen tar hand om hela LvP. Priset kan diskuteras!

LvP finns i Karlstad och endast avhämtning är aktuellt (om inte köpare står för frakten och fraktbolaget hämtar)!

4
Tack för ditt svar Martin!
Jag valde till slut att gå på ett experttips och köpte (svindyr) plast från https://www.christianberner.se/produkter/teknisk-plast/ som sägs stå emot både väderskiftningar samt kemikalier vilket bevisligen inte Mineritskivorna gjorde...

Förhoppningsvis var det sista gången jag bytte ut skivorna under takskenorna! 😃

5
SpaForum / SV: ICO - Connected pool device
« skrivet: januari 12, 2020, 22:42:06:06  »
Jag har kört en ICO under förra poolsäsongen och är mer än nöjd!  :)
Har ett automatiserat system, en saltvattenpool och köpte ICO:n mest för att få en 2nd opinion till de prober som styr automatiseringen (eftersom en av de proberna tydligen bara hade ett par års livslängd och gjorde så att det pumpades ut ph-sänk för att proben/displayen visade ett värde på ~13!).

När allt var i ordning så var mätvärdena likvärdiga men stora fördelen med ICO:n är enkelheten med att i en app kunna se mätvärden samt temperatur och dessutom få push-notiser om något avviker samt påminnelse om åtgärder/underhåll.

Enda orosmolnet jag ser är väl att det kommer behöva bytas mätprober i ICO:n och frågan är vad de kommer att kosta...

6
Pooltäckningar / SV: Pooltakspecialisten
« skrivet: september 15, 2019, 21:17:41:41  »
Tänkte bara uppdatera lite kring situationen med Pooltakspecialisten och det faktum att de har gjort sig oanträffbara.

Kontaktade Bumerang i Tjeckien för att få ett mått på takskenan då jag till slut har bestämt mig att gå vidare (eftersom Pooltakspecialisten inte visar något intresse i att lösa situationen med de trasiga led-listerna) och efter ytterligare ett påminnelsemail så blir jag kontaktad av Lars på Bumerangpooltak.se som levererar en provbit av takskenan inom ett par dagar!
Den servicenivån var länge sedan jag upplevde och även om Lars och hans bolag inte kan förväntas ta över Pooltakspecialistens kundåtaganden så känns det i alla fall bättre nu när det finns någon som kan tänka sig att supportera i eventuella ärenden med det tjeckiska huvudbolaget.

Det är dock fortsatt skamligt att någon som säljer vad som ska vara kvalitetssaker väljer att hantera sina kunder på det sätt Pooltakspecialisten har valt...  <dontkn>

7
Tack för ditt svar och tips Tommy.
Jag har en liten annorlunda skena än den du har och skulle helst se att det är stumt under den hela vägen.  :-\

8
Är det någon på detta eminenta forum som kan rådgöra vad jag ska ersätta nuvarande skivmaterial (används som distans under takskenorna och ligger ovanpå poolväggen) då det visar sig att de inte klarar fukten på önskat sätt...  :(

Jag har använt mig av fibercementskivor (Cembrit/Minerit Heavy Duty/Normal) och tyvärr visar det sig att den ena varianten som jag köpte av antingen snålhet eller misstag nu blir porös, släpper mineraler ner i vattnet som tycks lägga sig i trappen och rosta samt cementen täpper till Net'skim-strumpan i filterkorgen. Det verkar även blir väldigt mycket mossa under takskenan vilket skivorna skulle stå emot men det kan vara så att det blir påväxt precis utanför skivan..?

Jag är inne på att istället använda mig av en gummimatta eller plastskiva, men enligt den lokala Vulk-försäljaren så sticker priset iväg rejält när det ska motstå salt och kem i poolvattnet samt UV.  <hmm>

Tips på beprövade lösningar mottages tacksamt!
Höjden bör vara mellan 5-8 mm, bredd 33 cm samt längden 2 * 15,5 m.



9
Pooltäckningar / SV: Pooltakspecialisten
« skrivet: juli 14, 2019, 21:43:29:29  »
Tyvärr verkar Pooltakspecialisten mer eller mindre gått under jorden och vad det gäller kontakt/intresse av att lösa uppkomna situationer så är det otroligt svårt att nå dem!

Lång historia kort så har vi ett pågående ärende gällande ledlister inköpta våren 2016, sitter i takskenorna, som går sönder gång efter gång och under de senaste två åren så har de (Pooltakspecialisten) mer och mer slutat besvara mina varianter på att lösa situationen för att i år helt upphöra med kontakten.

Jag har åkt från Karlstad och personligen besökt adressen i Limhamn eftersom det endast går fram en signal på det nummer de anger för kontakt (040-150950) och trots löfte om att bli uppringd på eftermiddagen då Karl-Erik skulle återkomma från kundbesök (han hade lagt mobilen kvar på "kontoret" men det numret gick heller inte att få...) så går det inte att komma i kontakt med honom!
Otroligt nog var orsaken till att han inte ringde upp att han drabbats av en ögonsjukdom/skada och beräknades vara sjukskriven i en vecka blev beskedet när jag två dagar efter besöket ringde till Släpvagnscenter i Malmö (som delar samma adress och företagspersoner) och fick prata med Micke...

Veckan som kommer bör Karl-Erik förhoppningsvis vara frisk igen så jag ser fram emot en lösning på mina problem med ledlisterna.

Agneta, som tidigare skötte kontakten via mejl och telefon, har tydligen slutat på företaget och lämnade över allt ansvar till Karl-Erik i senaste mejlet daterat Oktober 2018 där hon även skriver att tidigare leverantör av ledlister gick i konkurs men att Karl-Erik (Pooltakspecialisten) var intresserad av att lösa våra problem och nya ledlister var återigen beställda...

Så min rekommendation utifrån vår rådande situation är att undvika göra affärer med Pooltakspecialisten.
Det är ändå väldigt mycket pengar det handlar om för ett pooltak så då är kundsupport det minsta man kan begära om något oväntat inträffar.

Det kan även tilläggas att jag har till och med involverat Konsumentombudsmannen utan att nå framgång.

10
Vatten och kemi / SV: Digital vattenmätare
« skrivet: juni 09, 2019, 11:05:09:09  »
Jag skaffade mig en ICO för att få en mer korrekt 2nd opinion på den automation jag har för poolkemikalier än mätstickor.
I början såg värden stabila och bra ut men på grund av diverse strul med övrig utrustning så hade jag cirkulation och automation avstängd några dagar vid två olika tillfällen och nu verkar ICO:n aldrig vilja visa rätt värden igen!...!  :'(

Att ösa i 1 kilo!!! chockklor känns orimligt.
Flödet har det aldrig tidigare varnat för utan den flyter omkring under taket i poolen utan större rörelser, brukar placera sig i ett av inloppshörnen om det inte badas.

Någon annan som har haft liknande avvikelser i mätningar?

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag