Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Inomhuspooler => Ämnet startat av: ~Trollet~ skrivet november 16, 2006, 21:56:48:48

Titel: Pooltäcke
Skrivet av: ~Trollet~ skrivet november 16, 2006, 21:56:48:48
Hej hej!
Har precis hittat till detta forum och det var på tiden. Men som någon så fint hade skrivit att "Varför fråga när man kan göra fel själv!" ;D
Vi har en inomhuspool 3,5*5m som vi renoverade lite under vintern 2005 fram till augusti i år. Mycket slit och mycket funderingar bara för att byta brunnen samt lamporna.

Hursomhelst har vi nu fått vatten i nu när kylan kom så har fjärrvärmen pumpat upp det i hela 26 grader.  <antman> Vi har inte så bra ventilation i vårt poolhus vilket gör att det blir väldigt fuktigt. Vi är på gång att köpa ett pooltäcke och jag undrar vad ni har för täcken om ni har något?
Vi har nästan bestämt oss för en solfilm från Folkpool men nu när jag hittade hit så måste jag passa på att fråga om era erfarenheter!!!

~Trollet~
Titel: SV: Pooltäcke
Skrivet av: Beppo skrivet november 17, 2006, 12:27:24:24
26 grader, utan täcke och dålig ventilation: Det måste drypa av fukt där! :o
Själv har jag en poolguard från folkpool, men den använder jag nästan aldrig för att den går så trögt på skenorna( måste fixa det...) Men jag har mekanisk ventilation(anpassad just för detta) och en luftvärmepump som ser till att dels hålla lufttempen och dels torkar den faktiskt luften ganska bra, så jag ligger på runt 50% rff. Men om man stänger av luftvärmen och ventilationen så sticker det iväg till 80-90% om man har varmt i poolen utan täcke. Vad täcket gör för skillnad vet jag inte, men det borde vara den enskilt mest effektiva saken för att få bort fukt i luften. (så jag måste nog fixa min med... ::))
Titel: SV: Pooltäcke
Skrivet av: Fia skrivet november 17, 2006, 19:34:13:13
Hej och kul att ni hittat hit! :)

Jag tror helt klart att solfolien hjälper mycket att hålla både temp och förhindra avdunstning.
Ännu bättre är ett som är helt tätt, det finns ett som löper i skenor och som man vevar upp på en upprullare. Det skyddet hindrar ju små barn att falla i, det gör inte solfolien. Kolla hos
www.maimipool.se , www.svenskapoolfabriken.se , www.poolkungen.se, detta skyddet finns säkert hos fler. Kolla under "Topp länkar" i menyraden överst här i forumet, klicka på "Lantbruksnet", där finns fler.
Hos Miamipool är det höstrabatt på skyddet (Miami-cover ll) enligt reklam jag fått.

Hoppas ni hittar det ni söker
Titel: SV: Pooltäcke
Skrivet av: Anna skrivet november 18, 2006, 14:15:05:05
Vi har solfolie från Folkpool som vi rullar upp på en aluminiumstång (manuellt för hand).
Dessutom har vi en avfuktare som automatiskt håller luftfuktigheten på ca 60%. Har vi inte täcket på måste avfuktaren gå hela tiden, men ligger folien på så behöver den aldrig gå.
Även om det är smidigt att rulla upp täcket för hand så har vi funderat på att sätta dit en elmotor så att man bara kan trycka på en knapp... då hade det varit ännu enklare  :)
Titel: SV: Pooltäcke
Skrivet av: Ingenjören skrivet december 14, 2006, 22:39:37:37
Hej alla!!!!

Allt har nu lösts med en solfolie från folkpool. den relativa luftfuktigheten är nu nere på strax under 50%.
Tidigare låg den mellan 80 och 90%. O0


~Trollet~och Ingenjören