CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - jbend99

Sidor: [1] 2 ... 6
1
Markpooler. / SV: Hur länge till har ni poolen igång
« skrivet: november 04, 2017, 15:22:58:58  »
Sista badet för ungarna igår (3/11) med kompisar, 29.5 grader fortfarande i vattnet. Idag kör vi robot och stänger av värmaren och tömmer den kretsen på vatten och inväntar 10 grader strecket för sista poolstängningen. En lång och härlig första säsong bakom oss, och nu så har vi en hel spa-säsongen att se fram emot  O0

2
Vatten och kemi / SV: Hjälp med anborrningsbygel & doseringsnippel
« skrivet: maj 14, 2017, 21:55:49:49  »
Kanon, tack för svaret. Då kör jag på precis som jag tänkte.

3
Vatten och kemi / SV: Hjälp med anborrningsbygel & doseringsnippel
« skrivet: maj 14, 2017, 20:15:13:13  »
@Dimitris76 Precis min tanke också, borde inte vara några bekymmer men bättre att fråga innan man borrar upp röret om någon har något att invända.

@MathiasS Det är till min Aseko Asin HOME Redox som pumparna hör till. Vet inte om det är någon speciell typ eller så tyvärr men de sitter monterade direkt på Asekon och ser ut såhär i sin helhet:


4
Vatten och kemi / Hjälp med anborrningsbygel & doseringsnippel
« skrivet: maj 14, 2017, 11:48:55:55  »
Ska precis börja montera mina nipplar/ventiler för att dosera klor, ph etc från automatiken men stötte på ett bekymmer. Anborrningsbyglarna har 1/2 tums anslutning men jag tänkte sätta en bussning från 1/2" till 1/4" för att kunna ansluta doseringsventilerna. Problemet blir då att ventilen blir för kort. Så funderingen jag har är om det räcker och ändå blir bra dosering om jag borrar ett så stort hål jag kan i röret för att vatten ska kunna blanda sig med kemikalierna ändå?

Ventilen är 11mm och anborrningsbygelns hål är 16mm. Så om jag borrar 15-16mm i röret borde väl kemin ändå blanda sig med vattnet, utan att ventilens doseringshål ligger direkt i flödet (som det egentligen ska likt bild 2)?

Med bussning för att få rätt tum:


Utan bussningen blir det rätt längd på ventilen:

5
Vatten och kemi / SV: Vilken är "Bäst poolrobot"
« skrivet: maj 03, 2017, 17:19:03:03  »
Vilken spansk sida?

Tror jag köpt min från samma sida som Dimitris76 gjorde. Poolaria.com gick smidigt för mig i alla fall. Finns säkert fler om man googlar lite.

6
Ovanmarkspooler / SV: Söker input och råd på mitt teknikrum
« skrivet: maj 02, 2017, 22:04:11:11  »
Då har jag fått svar från Aseko och anborrningsbygeln ska enligt dem sitta precis där jag satt den, dvs mellan pumpen och sandfiltret enligt dem. Anledningen är att mätningen av Redox/Klor inte blir lika tillförlitlig efter filtret då koncentrationen kan bli mer eller mindre utspädd på grund av filtret. Sant eller inte, nu sätter jag den enligt rekommendationen från dem. Får väl hålla ett extra öga på elektroderna ett tag och se om de påverkas negativt. Har även funderat på att sätta ett litet förfilter likt det som skickas med till Minimastern, men får se hur det blir.

Kommer också att avvakta med Ph+ anslutningen och se hur det verkar.

Tack alla som kommenterat och hjälpt till med tankar och bra råd!

7
Ovanmarkspooler / SV: Söker input och råd på mitt teknikrum
« skrivet: april 28, 2017, 17:01:43:43  »
Jag har ställt frågan till Aseko angående punkten för vattenuttag till mätningen. Återkommer när jag fått svar med besked.

När det gäller Flock/Alg doseringen så är det just dosering, ingen mätning eller liknande. En turbiditetelektrod vet jag inte varför jag skulle behöva heller då det inte ska mätas. Och en pump är inkluderad för att hantera doseringen av Flock/Alg så vad skulle jag behöva mer för elektronik?

Jag kan ställa in mängden i ml/dygn som skall tillföras flödet av Flock/alg medel. Detta värde står i manualen hur man räknar fram har jag för mig, så OM jag kopplar in det så blir det inga större mängder som doseras och punkten för doseringen blir enligt manual dvs direkt efter pumpen men innan filtret. Där borde det bli bra tryck så det blandas väl med vattnet som går ut i poolen igen.

8
Ovanmarkspooler / SV: Söker input och råd på mitt teknikrum
« skrivet: april 27, 2017, 21:57:23:23  »
Här är själva produktsidan: http://orders.aseko.com/en/dosing-and-control-system/41-asin-aqua-home-redox

Såhär ser det ut i deras manual för automatiken:





9
Ovanmarkspooler / SV: Söker input och råd på mitt teknikrum
« skrivet: april 26, 2017, 21:34:07:07  »
Hmmm... jag köper absolut ert resonemang Castrol, Erica och MathiasS. Så jag kommer att flytta den men är ändå förbryllad av att Aseko själva ritar in placeringen av mätvattenuttaget mellan pump och filter. Håller med om att det är mer logiskt att ha det efter filtret. Kanske bara är för att de ska sälja fler elektroder.....

10
Ovanmarkspooler / SV: Söker input och råd på mitt teknikrum
« skrivet: april 25, 2017, 19:33:07:07  »
Kommer säkert att kolla vidare på NFO-styrning längre fram när allt är igång. Måste finnas lite kvar att göra till nästa säsong också  8)

Sidor: [1] 2 ... 6
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag