CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - nicwel

Sidor: [1] 2 3
1
Ovanmarkspooler / SV: Läckage vid lampa
« skrivet: maj 25, 2018, 08:51:30:30  »
Läckaget är lokaliserat och tätat med silikon. Lampkåpan hade fått en liten spricka i överkanten. Men nu är poolen fylld och vi väntar på att värmen ska stiga bara :-) Bad om ett par dagar  :) :) :)

2
Ovanmarkspooler / Läckage vid lampa
« skrivet: maj 19, 2018, 17:02:14:14  »
Hejsan

Lite sen start av poolen detta året, mycket som har varit i vägen. Men idag var det dags. Bort med plåtar och i med vatten.
Men när vattnet kommer över lampnivå så läcker det vid lampas infästning. Troligen mest i den övre delen. Upptäckte ett lättare läckage vid nedre delen, men nu har vattnet täck hela lampan och det läcker betydligt mer :-( 4 säsongen som ska startas upp och gissar att en packning eller båda har gett upp. Det är en folkpool graden, 3,6 x 6,6 med trästomme.

Om jag förstått min instruktionsbok så har jag en motfläns på insidan, en packning, liner, skumplast, hål, packning och bakstycke...
Verkar inte som det läcker från bakstycket/kåpan.

Någon annan som upplevt liknande läckage. Antar att det räcker med att tömma igen, byta båda packningarna, kolla efter eventuella sprickor i plast och sedan dig med skruvarna igen.

Ha en god helg.
/Niclas

3
Ovanmarkspooler / SV: Bygget har startat
« skrivet: maj 11, 2016, 15:21:58:58  »
Oj, själv ligger jag på "blygsamma" 26 grader nu :-) Men badar dagligen. Så jäkla gött att ha igång allt igen :-) Inte ett läckage någonstans heller.
 8) 8) 8)

4
Ovanmarkspooler / SV: Vinterstängt - längtar redan till våren.
« skrivet: maj 06, 2016, 20:18:57:57  »
O där var vi igång igen :-)
Pumpen går, värmen i gång och allt håller tätt :-) 12,5 grader. Tror jag väntar ett par dagar till jag hoppar i ;-)

5
Ovanmarkspooler / SV: När vårstartar ni??
« skrivet: mars 14, 2016, 14:06:40:40  »
Hej

Planerar att starta första helgen i maj. Av med plåtar och påfyllning påbörjas den 5 maj (röd dag) och sedan är det klämdag den 6 som det tagit semester på :-) Uppfyllt och cirkulation o värme igång under helgen och badbart under veckan efter :-)

6
Ovanmarkspooler / Vinterstängt - längtar redan till våren.
« skrivet: oktober 26, 2015, 15:26:18:18  »
I helgen fick jag till slut ge mig på det oundvikliga. Att vinterstänga poolen   :'(  Jaja, det kommer snart en vår igen. Då jäklar. Summerar mitt första år som ägare till en folkpool 3.6x6.6. Helt underbart och så jädrans lätt att sköta. Jag har hört skräckhistorier från olika håll på hur mycket underhåll det är. Hur lite de har badat etc. Kan säga motsatsen. Massor av bad, minimalt med underhåll  ;D

7
Ovanmarkspooler / SV: Stenmjöl och bottenmatta, Folkpool
« skrivet: juni 17, 2015, 14:48:58:58  »
Den mjuka slangen du har inne i huset är inte PEM-, det är PVC-slang.

Hehe, ja så klart. Jag som slarvar med termerna. Ska inte upprepas.  8) :D

8
Ovanmarkspooler / SV: Stenmjöl och bottenmatta, Folkpool
« skrivet: juni 17, 2015, 09:28:24:24  »
Jag köpte en färdig "stuga" från Bauhaus på dryga 6 kvm. Bättre att ta i överkant, dessutom kommer det att fungera bra som vinterförvaring av sådant som står ute på sommaren. Kändes skönt under installation och även drift att ha gott om plats att röra sig på.
Jag fick en del kopplingar över, men inga ventiler, köpte till en extra ventil för att sätta på backspolningsutloppet. I pumphuset är allt kopplat med mjuk pemslang, resten är med hård slag, den var inte kul att sträcka ut. Låg utdraget på tomten ett tag innan jag använde den.

Ett par kopplingar läckte lite lätt i starten, men efter ett par dagar så var det tätt överallt  :) Är så här långt mycket nöjd med allt.

9
Ovanmarkspooler / SV: Stenmjöl och bottenmatta, Folkpool
« skrivet: juni 16, 2015, 15:43:22:22  »
Japp, instämmer helt med att den var lättbyggd och lättmonterad. Mycket trevligt bygge.
när det gäller att fästa i poolkonstruktionen så har jag endast fäst kringbygget i bottenbalkarnas övre del.
Dessa är ju rätt stabila i sig, men det vilar ingen större tyngd från kringbygget på själva poolkonstuktionen.
Allt ligger på plintar och plattor. Känns rejält stabilt att gå på och vi har varit 6 vuxna som samtidigt hoppade jämfota runt hela
bygget. (Fråga inte varför, men det måste ha sett rätt kul ut) :-)  Jobba vidare och snart kan du njuta av bad, precis när du vill.
Trevlig Midsommar

10
Ovanmarkspooler / SV: Stenmjöl och bottenmatta, Folkpool
« skrivet: juni 15, 2015, 12:24:04:04  »
Tjena

Riktigt snyggt, och precis som det skrivs ovan, då linern behåller sina rundade hörn både horisontellt och vertikalt så är det ju rätt lugnt :-)
Det är en riktigt tålig konstruktion som även klarar av vissa differanser. Min botten visade sig skilja ca 10 mm från ena till andra sidan. Men inga problem där inte. Har enfärgad blå liner och då ser man inte höjdskillnaden alls. Kan tänka mig att 10 mm på 6600 på en mosaikliner kanske kan skönjas lätt. Är galet nöjd och har nu badat i snart tre veckor. Nästan varje dag :-) 27 grader i vattnet och det är en fröjd med denna underbara vardagslyx :-) 

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag