VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - nicwel

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / Läckage vid lampa
« skrivet: maj 19, 2018, 17:02:14:14  »
Hejsan

Lite sen start av poolen detta året, mycket som har varit i vägen. Men idag var det dags. Bort med plåtar och i med vatten.
Men när vattnet kommer över lampnivå så läcker det vid lampas infästning. Troligen mest i den övre delen. Upptäckte ett lättare läckage vid nedre delen, men nu har vattnet täck hela lampan och det läcker betydligt mer :-( 4 säsongen som ska startas upp och gissar att en packning eller båda har gett upp. Det är en folkpool graden, 3,6 x 6,6 med trästomme.

Om jag förstått min instruktionsbok så har jag en motfläns på insidan, en packning, liner, skumplast, hål, packning och bakstycke...
Verkar inte som det läcker från bakstycket/kåpan.

Någon annan som upplevt liknande läckage. Antar att det räcker med att tömma igen, byta båda packningarna, kolla efter eventuella sprickor i plast och sedan dig med skruvarna igen.

Ha en god helg.
/Niclas

2
Ovanmarkspooler / Vinterstängt - längtar redan till våren.
« skrivet: oktober 26, 2015, 15:26:18:18  »
I helgen fick jag till slut ge mig på det oundvikliga. Att vinterstänga poolen   :'(  Jaja, det kommer snart en vår igen. Då jäklar. Summerar mitt första år som ägare till en folkpool 3.6x6.6. Helt underbart och så jädrans lätt att sköta. Jag har hört skräckhistorier från olika håll på hur mycket underhåll det är. Hur lite de har badat etc. Kan säga motsatsen. Massor av bad, minimalt med underhåll  ;D

3
Ovanmarkspooler / Stenmjöl och bottenmatta, Folkpool
« skrivet: mars 20, 2015, 10:22:10:10  »
Hej

Jag har för avsikt att inom en rätt så snar framtid lägga sista finishen på botten av poolen, innan linerna ska på plats.
Jag har en Folkpool 3,6x6,6 och har efter noga uträkning kommit fram till att den har ett mått på 21,75 m2.
Klart med grävaren om pris för både material, transport och paddning.
Men min fråga. I byggmanualen så står det ju att man ska täcka upp 6 cm tjockt för att få 1290 mm från överkant ner till botten.
Men det framgår inte om detta är med eller utan bottenmatta som också ska dit, och den bygger ju 5-7 mm till ca.

Någon som tidigare gjort detta och har koll på måttet här?  8)

Må gott

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag