CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - persson

Sidor: [1] 2
1
Vatten och kemi / SV: Tömma ledningar på vatten - hur går det till?
« skrivet: oktober 23, 2008, 12:11:13:13  »
OK, tack för tips. Har lossat på vartenda rör vid pumpen, men vattnet står kvar. Men enligt Miamipool så är det ingen risk för sprängverkan ändå, eftersom slangarna tål det. Det är bara rören i hårdplast vid pumpen som är känsliga.

Dom tyckte också jag skulle fylla upp vatten igen över skimmern. Jag hade tömt ut en del för att evt slippa gå ut och pumpa mitt i vintern om det kommer mycket nederbörd. Folkpool förespråkar tydligen vatten under skimmer, så här råder delade meningar.

Det ska tydligen bero lite på hur poolen är placerad i förhållande till marken. Tjälen trycker poolväggarna inåt, och då bör det stå vatten i poolen där för att "hålla emot" om jag förstod det hela rätt. Så nu blir det till att gå ut och fylla på igen. Snopet... >ohno>

2
Vatten och kemi / SV: Tömma ledningar på vatten - hur går det till?
« skrivet: oktober 20, 2008, 19:05:40:40  »
Hej!

Dessvärre vet jag inte själv vilken av slangarna som går var, de är ju dragna under marken, och skisserna förra ägaren lämnade efter sig är knapphändiga. Men vattnet passerar solcellerna på taken, men borde ju rinna undan när trycket släpper. Dock så ställer sig vattnet i den ena av de två slangarna som går längs stupröret, ca 0,5m över marken. Hur jag ska kunna blåsa ut det med tryckluft vet jag inte exakt, men jag får väl prova så gott det går.

3
Vatten och kemi / Tömma ledningar på vatten - hur går det till?
« skrivet: oktober 20, 2008, 11:42:15:15  »
Inför vintern så ska man ju tömma ledningar, pump o dyl på vatten så att inget fryser sönder. Jag ska vinterisera för första gången och är lite osäker på vad som gäller. <help>

Jag har pumpat ut vatten en bra bit under skimmern och tömt pump etc, men det står ändå vatten kvar ca 0,5m över markytan i den slang som går upp till solcellerna på taket. Varför rinner det inte ut i poolen?

Jag har cirkulationspumpen i ett förråd ett par meter från poolen. Hur får jag bort vattnet i slangen som går mellan pump och skimmer? Eller räcker det om jag sätter dit ett expansionskärl?

Till saken hör att ett rör i anslutning till pumpen gått av (ska byta alltihop till våren). Kan alltså inte köra runt vattnet för ögonblicket (har tömt med sänkbar pump).


4
Vatten och kemi / SV: Bye bye Bacquasil
« skrivet: oktober 14, 2008, 13:34:24:24  »
Tack alla för många nyttiga inlägg så långt.

Efter att ha tagit del av dessa och många andra strängar, inklusive de amerikanska, tycker jag fortfarande det verkar förnuftigare med klor än Baquasil.

RLA: Jag tycker det verkar som du drar lite för stora växlar på din egen positiva erfarenhet. Klart att med rätt vård och cirkulation så ska poolen må bra oavsett produkt. Men när man väljer måste man titta på hur det ser ut på det stora hela, och mitt intryck är att Baquasil har större problem om du ser till pooler totalt sett. Men för min del handlar det inte bara om mina egna negativa erfarenheter av Baquasil, utan lika mycket om min återförsäljares taskiga attityd till Baquasil. Jag vet inte om jag kan tro på allt han säger, men han säger att tillverkarna själva (Saniklar) rekommenderar klor så länge man inte är allergisk.

CARLOS: Intressant. Kan du berätta lite mer om principerna bakom saltgeneratorn, dvs hur kan man uppnå samma effekter utan kemikalier? Några nackdelar?

5
Vatten och kemi / SV: Bye bye Bacquasil
« skrivet: september 29, 2008, 19:44:37:37  »
Det blir byte av vatten ja. Har 40m3 spenatsoppa därute.  ::)

6
Vatten och kemi / SV: Bye bye Bacquasil
« skrivet: september 29, 2008, 08:42:00:00  »
Våra lokala återförsäljare har inte haft något sådant testset hemma. Deras attityd till Baquasil är som sagt en bidragande orsak till att byta. Tydligen så är 95% av alla pooler i Sverige skötta med klor, så det är ju där kunskapen och marknaden finns = tryggt.

7
Vatten och kemi / Bye bye Bacquasil
« skrivet: september 28, 2008, 21:23:20:20  »
Jag ger nu upp Bacquasil och går över till klor, av följande orsaker:

Två gånger den här säsongen drabbades jag av algproblem, trots höga doseringar och PH-kontroll. Förra ägaren av poolen hade också många bataljer med alger.

Våra lokala pool-specialister diggar klor och skulle helst slippa ha med Bacquasil att göra. De påstår sig inte kunna så mycket om det och det är ofta slut.

PHMB halten går inte att mäta på ett vettigt sätt med stickan. Med klor kan man ju mäta med droppar, vilket är vettigare.

Så efter alltför många tusenlappar på Bacquasil så är det nu slut med det!

8
Vatten och kemi / SV: Detta med alger igen... (Baquasil)
« skrivet: september 11, 2008, 12:29:10:10  »
Ronson, tack för dina kommentarer. Den engelskspråkiga guiden var den första vettiga instruktion jag sett om algbekämpning med Baquasil-systemet.

Återstår bara att se om min återförsäljare har några av dessa exotiska kemikalier som omnämns... 

Att byta till klor skulle ju ha fördelen att man får ett vettigt bemötande och support hos dom, även om Baquasil är trevligt när det väl fungerar.

9
Vatten och kemi / SV: Detta med alger igen... (Baquasil)
« skrivet: september 10, 2008, 21:13:50:50  »
Hej och tack för svar!

Nej, roligt är det ju inte. Lärdom = avvik aldrig från fungerande rutiner!

Pumpen går hela tiden och jag backspolar 2ggr/dygn.

Har bottensugit och skrubbat en del, men kanske borde göra det grundligare/oftare.

Poolen är 42m3.

Snackade med dom i Danmark som tillverkar Baquasil, och dom rekommenderade inte flockningsmedel eftersom dom menar att phmb "redan är ett flockningsmedel".

10
Vatten och kemi / Detta med alger igen... (Baquasil)
« skrivet: september 10, 2008, 19:00:06:06  »
Efter en sommar där allt fungerat utmärkt fuskade jag lite med rutinerna nyligen, och bums så infann sig alger.

Jag har satt in stora artilleriet med massor av shock, phmb och algmedel. Till ingen nytta! Vattnet är fortfarande grönt och grumligt, och det verkar faktiskt som det är påväxt fortfarande, de stora doseringarna till trots.

Jag fattar inte detta - sett över de senaste 10 dagarna har jag haft i nästan 10l shock, och 5-6 dl algmedel. Phmb saknas inte i poolen.

PH har legat för högt, men enligt tillverkarna ska ju Baquasil vara verksamt oavsett PH. Satte ned det till 7,2 för någon dag sedan, men det verkar inte ha ändrat något.

Är det det för höga PH:t som gjort medlen verklösa? (Jag har satt upp PH till en svagt orange färg i testsetet varje gång, men tydligen drar det iväg uppåt direkt efter igen)

Vad annars kan jag göra? Vräka i ännu mera medel? Byta vatten?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag