VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - persson

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Tömma ledningar på vatten - hur går det till?
« skrivet: oktober 20, 2008, 11:42:15:15  »
Inför vintern så ska man ju tömma ledningar, pump o dyl på vatten så att inget fryser sönder. Jag ska vinterisera för första gången och är lite osäker på vad som gäller. <help>

Jag har pumpat ut vatten en bra bit under skimmern och tömt pump etc, men det står ändå vatten kvar ca 0,5m över markytan i den slang som går upp till solcellerna på taket. Varför rinner det inte ut i poolen?

Jag har cirkulationspumpen i ett förråd ett par meter från poolen. Hur får jag bort vattnet i slangen som går mellan pump och skimmer? Eller räcker det om jag sätter dit ett expansionskärl?

Till saken hör att ett rör i anslutning till pumpen gått av (ska byta alltihop till våren). Kan alltså inte köra runt vattnet för ögonblicket (har tömt med sänkbar pump).


2
Vatten och kemi / Bye bye Bacquasil
« skrivet: september 28, 2008, 21:23:20:20  »
Jag ger nu upp Bacquasil och går över till klor, av följande orsaker:

Två gånger den här säsongen drabbades jag av algproblem, trots höga doseringar och PH-kontroll. Förra ägaren av poolen hade också många bataljer med alger.

Våra lokala pool-specialister diggar klor och skulle helst slippa ha med Bacquasil att göra. De påstår sig inte kunna så mycket om det och det är ofta slut.

PHMB halten går inte att mäta på ett vettigt sätt med stickan. Med klor kan man ju mäta med droppar, vilket är vettigare.

Så efter alltför många tusenlappar på Bacquasil så är det nu slut med det!

3
Vatten och kemi / Detta med alger igen... (Baquasil)
« skrivet: september 10, 2008, 19:00:06:06  »
Efter en sommar där allt fungerat utmärkt fuskade jag lite med rutinerna nyligen, och bums så infann sig alger.

Jag har satt in stora artilleriet med massor av shock, phmb och algmedel. Till ingen nytta! Vattnet är fortfarande grönt och grumligt, och det verkar faktiskt som det är påväxt fortfarande, de stora doseringarna till trots.

Jag fattar inte detta - sett över de senaste 10 dagarna har jag haft i nästan 10l shock, och 5-6 dl algmedel. Phmb saknas inte i poolen.

PH har legat för högt, men enligt tillverkarna ska ju Baquasil vara verksamt oavsett PH. Satte ned det till 7,2 för någon dag sedan, men det verkar inte ha ändrat något.

Är det det för höga PH:t som gjort medlen verklösa? (Jag har satt upp PH till en svagt orange färg i testsetet varje gång, men tydligen drar det iväg uppåt direkt efter igen)

Vad annars kan jag göra? Vräka i ännu mera medel? Byta vatten?

4
Vatten och kemi / Skumrand och grumligt Bacquasil - hjälp!
« skrivet: maj 14, 2008, 19:44:11:11  »
Blev ägare till en Miamipool i vintras vid husköp. Gjorde vid säsongsupptakten två nybörjarfel

1) Vid bottensugningen följde det gröna, dvs algerna, med, vilket jag förstått av andra inlägg är ett misstag. Algerna sätter sig tydligen i filtret då (jag har sandfilter).

2) Efter att ha tillsatt 7l Baqcuashock (poolen är 42m3) tillsatte jag dagen efter 2l Baqua PHMB eftersom det var doseringen vid "uppstart". Men uppenbarligen menade man med det nyfyllning av poolen, så att den blev ordentligt överdoserad med PHMB. Kort därefter hade poolen börjat grumla något och det bildas en skumrand ungefär mitt på poolen.

En kille jag pratade med sa att jag skulle bakspola ut vatten och fylla på med nytt tills balansen blev återställd. Efter att ha gjort det en massa gånger ser jag ingen skillnad.

Hur kommer jag tillrätta med detta? Alla värdena PH, ppm osv ser faktiskt OK ut, även om det är svårt att se med stickorna. Men ingen vill ju bada när det ser ut så.

Måste jag tömma ut en större mängd vatten och ersätta med nytt? Jag har ett flockningsmedel som heter Klarimax, är det något som kan fungera?

Pumpen ser ut att ta in lite luft för i ena utsprutet så kommer det små luftbubblor, och det är just på den sida skummandet/flockningen verkar bildas.


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag