CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Goran

Sidor: [1]
1
Byggtrådar / Renoverar poolen. Limma flexslang?
« skrivet: juni 10, 2016, 13:32:27:27  »
Hej alla!
Dags att renovera poolen. Bytte liner i fjol, efter 12 år var den rätt så blek. Årets idé är att sätta in en värmepump i stället för värmeväxlaren. Min 15 år gamla bergvärmepump har inte riktigt orkat att tillföra några större värmemängder. Har köpt in alla grejor, så nu e de bara att koppla.  <antman>

Började igår med att limma PVC-detaljer till bypassen, och det gick ju bra. Nu tänkte jag limma flexslang mot PVC-detaljer, har sett fina bilder här på forumet att det ju går. Men... När jag testade utan lim får jag knappt in slangen i muffen, man får använda våld och den går in till hälften.
Hur gör ni? Ska man ge sig på slangen och/eller muffen med fil eller nåt?? Hade ju känts bra om den gled in med mindre våld...  ::)

/Göran

2
Vatten och kemi / Balneo Saltgenerator - Är min cell slut?
« skrivet: juli 04, 2007, 21:43:09:09  »
Kör nu min saltvattenspool för femte säsongen, och upptäckte häromkvällen att det pipande ljud jag hört ett par kvällar inte var ett lager i pumpmotorn (det låter så..) utan min "Saltgenerator" som larmar: "Check watercell"...

Gjorde generatorn strömlös och satte igång den igen, och då kom den igång. Jättebra!! Kvällen därpå samma sak igen.

Kom till slut på att generatorn larmar efter 5 timmar, dvs efter det att den polvänt strömmen till elektroderna i cellhuset. Så jag gjorde ett experiment i kväll och skiftade kablarna till cellhuset, alltså en manuell polvändning. Generatorn larmade då direkt. Alltså har den problem att skicka strömmen i den ena riktningen.

Är mitt cellhus slut??  Eller kan jag rädda det genom en avkalkning med saltsyra enligt manualen???

Detta kom som en liten chock eftersom jag inte tidigare hört talas om att cellen förbrukas, och framförallt att en ny cell kostar 6000 spänn. Horibelt, de e' för f.. en driftskostnad på 1500 spänn per säsong bara på den!!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag