CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Anmoanmo

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Svårt att hålla värmen
« skrivet: maj 22, 2018, 05:20:04:04  »
Vi har en pool (4x7 m) med pooltak som vi värmer med fjärrvärme. De första två åren värmdes poolen upp snabbt och vi hade inga problem att hålla önskade 30 grader trots att vi bara körde pumpen 12 timmar per dygn.
Förra året och i år märker vi att värmen har tappat kraft. Poolen tog en vecka att värma upp trots det fina vädret och vi får bara upp den till 29 grader även fast pumpen går dygnet runt. Eftersom sommaren var usel förra året tänkte vi att det kanske berodde på det, men nu är vi inne på tredje veckan med kanonväder, så något annat måste vara fel. Vattnet som kommer fram till växlaren är riktigt varmt (heta rör), men frågan är om växlaren har tappat kapacitet? Kan den kalka igen eftersom vi har mycket kalk i vattnet? Är det något annat som kan ha hänt?












2
Ovanmarkspooler / SV: Sätta granit poolsarg??? HUR?
« skrivet: maj 26, 2017, 06:17:21:21  »
Vi har lagt mineritskivor mellan vår komposittrall och graniten. Det ska vara ett helt stumt material som inte riskerar att röra sig med väder och vind. De bygger knappt en cm skulle jag tro.

3
Pooltäckningar / SV: Pooltak - få det förmontera eller inte?
« skrivet: mars 05, 2017, 07:21:13:13  »
Vi monterade ett sådant tak förra året, och jag skulle LÄTT betala någon för att slippa göra om det.

När lastbilen kom med alla delar frågade chaffisen om vi hade en truck att lyfta av allt med... Det hade vi ju inte, så vi fick be en skock grannar att hjälpa till med att lyfta allt.

Vi var tre-fyra händiga en dag och tre händiga dag två. Det är väldigt stora sektioner att hålla på med så man måste vara minst tre vid vissa moment. Bara att peta in alla gummilister tog en halv dag för tre pers och ont i fingrarna fick vi. Dessutom har man hela tiden skräcken att det ska bli fel när man håller på. Takskenorna är VÄLDIGT känsliga för mm hit och dit (både i höjd och i sidled), det var svårt att justera dem så att taket löper fint. Men nu när det är klart är taket suveränt och något jag verkligen rekommenderar!

4
Jag håller med de två första skribenterna om plus och minus. Vi har däck från DLH som legat i ett år. En sak att ta med i beräkningen är att golvet är jättekänsligt för fettfläckar. Tappar du en grillad korv på golvet så har du ett tydligt korvavtryck där. Har försökt att gnugga bort det med Yes och vatten, men inte lyckats.
Golvet är (förutom fettfläckarna) lätt att hålla rent och känns lyxigt att gå på, väldigt snyggt också. Vi håller tummarna för att golvet kommer att hålla i många år framöver så att investeringen känns vettig med tanke på priset. 

5
Pooltäckningar / Montera pooltak
« skrivet: juli 27, 2015, 06:48:25:25  »
Vilken dag som helst ska vi börja montera vårt pooltak (Gullberg Janssons Nova comfort) och jag är LIVRÄDD! Det ser så krångligt ut på bilderna och skenorna får inte diffa mer  än 1 mm på 10 m!
Ni som har monterat pooltak förr:
Hur krångligt är det?
Hur lång tid ska vi beräkna att det tar?
Har ni några allmänna tips (förutom att skaffa en bättre popnittång)?
Alla tips och råd mottages tacksamt!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag