Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - thesmurfen

Sidor: [1] 2 ... 22
1
Vatten och kemi / SV: pooldammsugaren fungerar inte längre, vad kan vara fel?
« skrivet: augusti 02, 2015, 17:14:52:52  »
Ja, det blev ingen skillnad :(


2
Vatten och kemi / pooldammsugaren fungerar inte längre, vad kan vara fel?
« skrivet: augusti 02, 2015, 16:42:50:50  »
Hej på er alla visa.

Vi har en palmyra från Poolmans som hittills fungerat finfint i 3 säsonger men i år får vi inte dammsugaren att fungera och vi blir inte kloka på vad som kan vara fel?

Vi fyller slangen som vanligt, sätter ner den i skimmern men då är det som att pumpen får för lite vatten och börjar fyllas med luft? Min teori är att det måste vara läckage någonstans men maken vägrar hålla med då det inte finns några synliga läckage alls. Hans teori är att den helt enkelt inte orkar suga in vattnet genom dammsugaren...Men det har ju fungerat smärtfritt i flera säsonger innan denna?

Nån som varit med om samma sak? Har ni några teorier?

Tack på förhand!

3
Pooltäckningar / SV: Pressening ovanpå vinterplåtar?
« skrivet: juli 27, 2014, 01:03:34:34  »
Lite fel årstid att svara på detta i men jag skulle då inte vilja lägga en press ovanpå. Hur ska du få den att ligga kvar under de blåsiga dagarna?Vi lägger iaf dit den först, sen på med plåtarna och så knölar vi liksom inte överstickande press i hålrummet mellan plåten o sargen. Har funkat toppen hittills..

Poolplåtarna hos oss ligger för övrigt helt fritt. Vi har lagt på såna där trekantiga murstenar a´la 80-tal på varje skarv och hittills har de legat stilla på plats oavsett stormstyrka. Lätt att lägga dit och inte ett endaste litet skruvhål :)

4
Uppvärmning / SV: När startar ni upp poolen?
« skrivet: april 12, 2014, 22:05:38:38  »
Här håller vi på att starta upp i detta nu...men som vanligt så dras vi med läckande kopplingar så vi får fortsätta fyllandet imorgon efter en massa gängtejp kommit på plats. Att det ska vara så himla svårt att få det tätt varenda år! Är det någon som har nåt universaltips på hur man ska få det tätt på en gång?

Värmen åker dock inte på riktigt än utan det är bara cirkulationen som får gå nu då vattnet nått 10°C nu och vi inte vill ha en massa växande i den...

5
Nja, det ser mer ut som nån alg bosatt sig i vårt skydd...Vi köpte skyddet förra året och än är det mjukt och fint och visar inga som helst tecken på åldrande...Poolkemin har varit på topp hela sommaren så där är det inte heller några fel...

Jag tror problemet är att vi har låtit det ligga ihoprullat i solen och dessa små partiklar fått extra gro-kraft...Ska kolla på det lite mer nu när det blivit kallt, det var ett par veckor sen jag synade det..

6
Jag är rätt mycket av en nybörjare på pool jag med men för att underlätta inför nästa år så skulle jag råda er till att se till så vattenkvalitén bättras på väsentligt. Chock-klorera och se till att reningen är igång. När vattnet är under 10°C så slutar algerna växa och då är det dags att chocka igen och sen stänga för vintern..

vinterplåtarnas vara eller icke vara lämnar jag åt nån annan att bedöma om det är nödvändigt eller ej men vi har iaf plåtar och det känns tryggt. Framförallt ur säkerhetspunkt. Hur är det med säkerheten hos er om ni inte har de på?

7
Markpooler. / SV: Pooloffert
« skrivet: september 08, 2013, 20:46:17:17  »
vi ligger runt 30°C hela säsongen...kostar inte massor men så har vi en liten pool också. När barnen är så här små kyls de ner så fort så det krävs nästan den tempen för att de ska kunna bada en längre stund.

Köper ni inte ett tak så tipsar jag om ett transparent skydd, då hjälper solen till med uppvärmningen :)

8
Markpooler. / SV: Pooloffert
« skrivet: september 06, 2013, 11:28:15:15  »
Se till att bygga så fort ni bara kan, ni kommer verkligen inte att ångra er!

Vi har tre barn, 3, 5½ och 7 år och har haft pooler av olika slag sedan 3 år..förra året grävde vi ner en ovanmarkare som barnen kan simma i. Våra äldsta simmar utan problem förra året och 3-åringen lärde sig simma i år. mer under än över vattnet men hon kan ta sig runt utan problem!

Och som sagt, annars har de ju puffar på och då kan de plaska obehindrat.

Skaffar ni pooltak så behövs ingen robot :)

Lycka till!

9
Uppvärmning / SV: Har jag orealistiska tankar om värempumpars effektivitet?
« skrivet: augusti 11, 2013, 20:45:52:52  »
Det finns i min byggtråd Bozton :)

10
Uppvärmning / SV: Har jag orealistiska tankar om värempumpars effektivitet?
« skrivet: augusti 10, 2013, 09:09:11:11  »
Jag skrev lite tokigt ser jag...Vi har alltså poolpumpen på i dessa intervaller..OM det behövs så går ju även luftvärmepumpen igång under de timmarna, men dagtid har den inte varit på alls (flödesvakten styr efter inställningarna). Nattetid vet jag inte för då har jag inte varit uppe o kollat ;)

Och visst spelar det roll hur man har sin pool. Jag tror också att vi sparar mycket på att den är inbyggd och så har vi ett transparent poolskydd vilket gör att det blir ett växthus under när solen är framme.

Sidor: [1] 2 ... 22
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag