CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Poolmuppen

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Glafiberpool?
« skrivet: mars 27, 2007, 10:04:23:23  »
Fick tipset om att köpa en glasfiberpool istället, slipper kostnaden för byte av liner vart 10 :e år för att ta något exempel.
Någon som har just glasfiber och som vill rekommendera eller avråda från detta?
Något särskilt man ska tänka på?

mvh

OBS! Såg att det redan fanns en del inlägg om glasfiber. Kan inte låta bli att undra om de sk traditionella pooltillverkarna är rädda för konkurrens och försöker svartmåla glasfiberpoolerna...

2
Markpooler. / Vad kostar ett poolbygge totalt?
« skrivet: mars 26, 2007, 13:43:31:31  »
Vi ska bygga pool är tanken iaf i samband med bygget av vårt nya hus.
Priset för poolen har vi ju, dvs en 4 X 8 rektangulär pool men vad kan man räkna med tillkommer i kostnad för: Grävning, fyllnadsmaterial och arbetet.
Vi hade tänkt att Firman som gör grunden sak få gräva gropen till poolen men sedan får ju pool-proffsen ta vid.
Och eftersom vi nu ska bygga nytt, finns det något tillval man bör göra som är till fördel för pool och allt som har med poolbygge att göra. Jag tänker i termer såsom tillval av vattenutkastare i närheten av pool, något man ska tänka på med det elektriska? Extra grenuttag osv...
*better safe than sorry*

3
Markpooler. / Något märke man ska undvika?
« skrivet: mars 05, 2007, 13:45:25:25  »
Finns det någon som råkat ut för något riktigt fuskbygge eller haft problem med tillkommande trista räkningar utöver offert osv?
Har kikat lite på Poolkungen, Folkpoolen m.m men det är svårt att jämföra priser, de har olika grejjer som ingår. Men spontant verkar det som att poolkungen är dyrast..
Jag inbillar mig att man får oftast vad man betalar för så jag skulle ju vara på min vakt om priset verkar för bra för att vara sant.

4
Markpooler. / Bastu + pool - längre användingstid?
« skrivet: mars 05, 2007, 13:24:51:51  »
Okej man kan inte bygga allt på en och samma gång (eller?) men hur många här har bastu i närheten av poolen? Funderar som så att man har kanske längre användingstid på året om man installerar en bastu i poolens närhet. Typ lite kallbad variant men det kanske inte är någon som gör det? Och den bastun kanske inte blir så mycket använd om den står ute...
vad tror ni?

5
Markpooler. / Kostnad för underhållning av pool, kemikalier osv
« skrivet: mars 05, 2007, 13:22:42:42  »
Vart på Hem & villamässan i helgen och fick pratat med en poolsäljare där, som iofs gav mig ett väldigt gott intryck men nu så här när man sitter och funderar i hemmets lugna vrå så kommer frågorna.
Det pratas mycket om diverse färdiga paket, jag gissar att detta bara är själva utrustningen och att jobbet sedan tillkommer. Hur mycket kan man räkna med att jobbet kostar? Låt säga att pool + utrustning går på 69000 kr, vad slutar det på?
Han påstod att man kunde spara hälften av arbetskostnaderna om man lät bygga pool samtidigt som huset - kan detta stämma?
Han påstod också att vattnet nästan i stort sett "byts ut" under en sommar i poolen med avdunstning osv. Det blir ju en hel del liter vatten, och det är ju en kostnad att ta me di beräkningen.

Och vad som är ännu viktigare, vad kostar det att ha pool/år? För som jag förstått så kräver den ju både tillsyn, omvårdnad & pyssel samt en hel del kemikalier...Någon här som räknat på vad den kostar er/månad ungefär sådär. (Vi är själva intresserade av en pool på 4x8 eller 3x6)
Det är ju lätt att man skenar iväg och tänker vi ska ha stor pool NU men förutom själva kostnaden för paketet, hur mycket skiljer det åt i pris för vatten, kemikalier under ett år? Dvs hur mycket billigare gör storleken dvs?

Jag är inte intresserad av sk glädjekalkyler där allt verkar så himla billigt och bra och sén får man en chockräkning vareviga månad i vattenkostnader, el osv

 

6
Markpooler. / Poolbelysning
« skrivet: februari 20, 2007, 10:21:07:07  »
Klart man ska ha belysning i poolen men vart ska de sitta och hur många ska man ha?
Nu tänker jag på en pool med måtten 4X8 rektangulär eller åttaformad med trappa.

mvh

7
Markpooler. / Vilken fördel är det med trappa vs poolstege?
« skrivet: februari 19, 2007, 13:22:51:51  »
Kanske en dum fråga men jag måste ställa den, förutom rent utseendemässigt då undrar jag alltså.
Är det bättre med trappa när man har barn eller vad? Kan inte trappan bli väldigt hal?

mvh

8
Markpooler. / Vilken är den bästa poolen? samt andra frågor kring poolbygge
« skrivet: februari 19, 2007, 13:04:36:36  »
Hej, är helt ny på forumet, trillade in via byggahusforumet (tack för tipset Fia).
Nu till mina fråga, fast jag har iofs många...
Kommer ihåg vår grannen som kollade upp allt om pool, dess utformning, användning av kemikalier och kostnader m.m Lade tyvärr inte alltöf rmycket på minnet mer än att jag tycker mig minnas att vissa poolers utformning sparar tid & arbete.
Vill någon ge sig på en gissning om vad för slags pool det kan vara?

Jag tycker att åttan-poolerna ser väldigt fräscha och kul ut, vi har rektangulär form på huset och vill bryta av detta med poolen. Känns som att storlek 3X6 eller 4X8 är de rätta måtten för oss. En sak vet vi och det är att vi definivit vill ha solfångare MEN hur många krävs för en pool i den storleken och hur stor plats tar de? Har det att göra med poolens kubik (innehåll) eller ytan?

Ska man passa på att anlägga poolen i samband med bygget av huset eller bör man vänta?
 
Hur nära får en pool ligga huset?
Hur väljer man bottendjupet bäst? den ska nyttjas av en låång vuxen, en kortare och ett barn...

Ja det vart väl vad jag hade att fundera kring nu.

tacksam för tips & råd.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag