CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Bauhaus: DENFORM DREAM SPA  (läst 13504 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Mr What

  • Gäst
Mr What
Bauhaus: DENFORM DREAM SPA
« skrivet: maj 03, 2015, 17:56:00:00 »
Någon som har detta bad?
Vad tror experterna på forumet om badet?

http://www.bauhaus.se/denform-dream-spa-ws-ch.html

Poolgiganten

Manfred

  • Gäst
Manfred
SV: Bauhaus: DENFORM DREAM SPA
« Svar #1 skrivet: maj 04, 2015, 08:59:39:39 »
Johan vad heter killen på Bauhaus som brädade dig och tog din fru? Vet inte hur många år du suttit här och spytt galla över deras produkter det är dags att gå vidare nu..

Utloggad Blomman

SV: Bauhaus: DENFORM DREAM SPA
« Svar #2 skrivet: maj 04, 2015, 22:27:23:23 »
Johan, du som kan detta.
Vad skulle du rekommendera för bad till en som inte kan lägga 100.000kr då? Säg en budget på 50.000kr vad har man för alternativ till ett kinabad? Vill ju helst inte köpa beggat heller.

Utloggad RobbanLKPG

SV: Bauhaus: DENFORM DREAM SPA
« Svar #3 skrivet: maj 05, 2015, 06:07:23:23 »
Är själv på jakt efter ett utespa i 50-60K -klassen. Skulle jag köpa ett "svenskbyggt" så får man väl inte mycket till spa?
Finns det bättre "Kina-spa" än andra ?

Utloggad Telekiter

SV: Bauhaus: DENFORM DREAM SPA
« Svar #4 skrivet: maj 05, 2015, 11:37:30:30 »
Kan du gå upp till ca 60 papp får du ett Viskan Rönnö. Svensktillverkat och kvalitetskomponenter (som förstått det).

/Urban.

Utloggad Cantona

  • Kunnig
  • ****
  • Stad/land: Norrköping
  • Antal inlägg: 64
  • Total likes: 4
  • Kön: Man
  • Spabad javisst!
    • Visa profil
SV: Bauhaus: DENFORM DREAM SPA
« Svar #5 skrivet: maj 06, 2015, 21:12:24:24 »
Hydropool har nåt spa på kampanj för 50 000 har jag sett fast det kanske är i minsta laget. Hydropool är väl bland de bättre baden?
Jag väntar på att få mitt Hydropool levererat.  :D Dock inte det för 50 000 kr.
Spabad Hydropool Serenity 8000

Mr What

  • Gäst
Mr What
SV: Bauhaus: DENFORM DREAM SPA
« Svar #6 skrivet: maj 07, 2015, 23:02:26:26 »
Johanmarsta - tack för synpunkterna men gör gärna någon mer nyanserad recension. Inte för att vara negativ men du låter som en BMW försäljare som säger att allt förutom BMW är skit. :)

Jag förstår man inte kan jämföra badet med ett bad för 150 000 kr men för pengarna, 59 000 kr tycker jag ändå man verkar få en del! Att det är Kina är inte med automatik skit. Jag har mängder med kinaprylar hemma som är bra. Större delen av hemelektroniken är ex tillverkad i asien......

Utloggad RobbanLKPG

SV: Bauhaus: DENFORM DREAM SPA
« Svar #7 skrivet: maj 13, 2015, 12:22:01:01 »
Jag beställde ett Denform Dream Spa igår!

AndreV

  • Gäst
AndreV
SV: Bauhaus: DENFORM DREAM SPA
« Svar #8 skrivet: maj 14, 2015, 11:14:32:32 »
Har ett model61 som jag är absolut nöjd med lycka till med nya massagebadet!  O0

Utloggad nijo2

SV: Bauhaus: DENFORM DREAM SPA
« Svar #9 skrivet: maj 14, 2015, 19:44:17:17 »
En liten undran bara från en som inte är så insatt i spabadsvärlden men är detta ett forum för bara dom som äger eller kan tänka sig att äga något annat än amerikanska/kanadensiska bad?

Jag har själv nyligen införskaffat ett "kinabad" efter något års funderande på vad som kan passa för oss både vad gäller ekonomi och utförandet.
Kan inte uttala mig ännu huruvida det var ett "bra" köp eller inte men en sak är säker och det är att det är förbaskat skönt att bada i det :)

Hursomhelst så tycker jag det är tråkigt att man lägger så mycket energi på att tala om hur dåligt något är istället för att gratulera till köpet och alla dom sköna baden som kommer.

Johanmarsta: förstår att du är grymt insatt i spavärlden men vi har alla olika förutsättningar och allt är inte svart eller vitt. Gläds istället åt att vi blir fler som upptäcker alla fördelar med ett spabad.

Var bara tvungen att reagera.....

Utloggad Telekiter

SV: Bauhaus: DENFORM DREAM SPA
« Svar #10 skrivet: maj 14, 2015, 22:03:47:47 »
Johanmarsta svarar faktiskt bara på den fråga som ställdes utifrån hans egen erfarenhet som spa-reparatör. Han är väl en av få riktiga experter på spabad på detta forum. Jag uppskattar iaf den ärligen väldigt mycket!!! "keep it up Johan"

/Urban.

Utloggad nijo2

SV: Bauhaus: DENFORM DREAM SPA
« Svar #11 skrivet: maj 14, 2015, 22:31:05:05 »
På vilket sätt är detta ett svar: "ok,då kan vi höras här om ett par år när det pajjar så ska jag hjälpa dig att laga det ." ?

Jag ifrågasätter inte hans kunskap men däremot den ganska enkelspåriga inställningen.

Hursomhelst jag uppskattar forumet och hoppas att det finns utrymme även för oss med "kinaspa" utan att för den delen bli "nerklassade".


Utloggad janlun71

  • Kan en del om pool & spa
  • Expert
  • *****
  • Antal inlägg: 337
  • Total likes: 96
  • Kön: Man
  • Spabad & Pool ska man ha !
    • Visa profil
SV: Bauhaus: DENFORM DREAM SPA
« Svar #12 skrivet: maj 15, 2015, 00:38:14:14 »
Jag tycker att det är bra att det blir fler användare av spabad runt om i landet, men det är också viktigt i ett forum som detta att det kommer fram fakta som kan hjälpa framtida köpare av spabad.

Är man insatt i branschen och har varit med ett par år så vet man att det är stor skillnad på grejorna från Kina och USA/Kanada idag, och det är väl inte speciellt konstigt.

Kineserna ligger ju 30-35 år efter i erfarenheter och utveckling av denna produkt, men som vi vet så lär dom sig sakta men säkert att bygga bättre och bättre grejor med tiden.

Nu kan man dock inte jämföra spabad med elektronik då vi pratar om hela andra betydligt lägre volymer av spabad som tillverkas årligen än elektronik prylar, så utvecklingen kommer inte att gå lika snabbt i denna bransch.

Men idag så kan vi snabbt jämföra saker, speciellt om man håller på och skruvar i grejorna så ser man snabbt vart det brister.  Till exempel LX pumparna som sitter i de flesta Kinabad, det är en av de absolut bästa inkomstkällorna för de som säljer reservdelar till spabad idag, vi säljer ca 10- 15 LX pumpar per vecka idag i Sverige, jämfört med 2-4 Waterway pumpar per månad, så JA det är skillnad på hållbarheten. 

Samma sak med de Raising Dragon Jets och Kina tillverkade rörsystem som sitter i de flesta Kinabad håller inte i närheten av vad ett jets från Amerikanska Waterway gör, och ja, det skiljer en hel del i pris på dessa grejor.

Därför är det viktigt att alla som väljer ett Kina spa är medvetna vad de köper och inte blir besvikna när en pump lägger av efter ett drygt år, eller om det börjar att läcka i rörsystemet,utan att man är medveten om att det kan hända.

Nästa stora skillnad är själva karet i badet, det vacumformas med amerikansk acryl från Lucite eller Aristech, men vad man inte pratar om är att det finns olika tjocklekar på dessa skivor man gjuter av, och ju tunnare ju billigare. Ser man sedan på förstärkningarna av skalet så skiljer det fruktansvärt mycke mellan ett bad från Kina och ett USA/Kanada tillverkat bad, vilket gör att hållbarheten och stabiliteten blir betydligt sämre med undermålig förstärkning. Man kan lätt se detta genom att kolla hur mycket ett bad väger, det kan skilja mer än 100 kg på bad i liknande storlek.

Det är också betydligt vanligare att möta på delaminering där Acrylen separerat från glasfiberförstärkningen och blir bubblor Acrylen i Kinabad idag, ett problem som man hade för 25 år sedan i USA/Kanada baden.

Det finns faktiskt en anledning till varför det är så pass mycket billigare med bad tillverkade i Kina än USA/Kanada.

Det är givetvis upp till var och en att bestämma vad man ska köpa, men det är dåligt med relevant information tillgänglig idag om vad man köper.

Mitt tips när man ska köpa ett spabad, är att alltid besöka tillverkarens internationella hemsida och läsa på vad det är man köper,  får du inte veta vem som tillverkar badet du ska köpa så ska du dra öronen åt dig och bli misstänksam.

Bara för att det står Balboa någonstans i texten på badet , så innebär det inte att det är ett bad med hög kvalitet. Balboa tillverkar endast elektronikboxen med värmaren och är en del som är ytterst lätt att byta och serva, det är resten av badet som är det stora och viktiga. 

Köper du ett bad med ett undermåligt acrylskal så sitter du i klistret då det är den enda delen i ett bad som du inte kan byta eller serva.

Så det finns mycket att tänka på, därför är det viktigt att du som köpare försöker att söka så mycket information om den produkt du är intresserad av som möjligt. Det är ju Relaxing man söker och inte bekymmer :D
« Senast ändrad: maj 15, 2015, 00:56:50:50 av janlun71 »
Har en glasfiberpool från Fiberpool 7,8 x 3,4 m, uppvärmd med Shott 9kw Poolvärmepump, Sandfilter numer med glasfiltermedia, UV lampa Blue Lagoon.

Spabad Coast Spas Cascade II

Mr What

  • Gäst
Mr What
SV: Bauhaus: DENFORM DREAM SPA
« Svar #13 skrivet: maj 15, 2015, 19:55:10:10 »
RobbanLKPG - du kan väl skriva ett omdöme här när du erhållit dit spabad. Jag är jävligt sugen köpa det badet själv!

Mr What

  • Gäst
Mr What
SV: Bauhaus: DENFORM DREAM SPA
« Svar #14 skrivet: maj 15, 2015, 20:08:12:12 »
Janlun71 - Tack för ett bra och informativt svar!

Om köper ett bad med LX pumpar och de går sönder går det då vid utbyte sätta in Waterway pumpar?


Utloggad janlun71

  • Kan en del om pool & spa
  • Expert
  • *****
  • Antal inlägg: 337
  • Total likes: 96
  • Kön: Man
  • Spabad & Pool ska man ha !
    • Visa profil
SV: Bauhaus: DENFORM DREAM SPA
« Svar #15 skrivet: maj 15, 2015, 21:08:01:01 »
Självklart kan du göra det, det kanske behövs någon liten förändring av fästpunkterna för själva motorn mot badet, men anslutningarna för pumphuset funkar utan modifikation.

Janne
Har en glasfiberpool från Fiberpool 7,8 x 3,4 m, uppvärmd med Shott 9kw Poolvärmepump, Sandfilter numer med glasfiltermedia, UV lampa Blue Lagoon.

Spabad Coast Spas Cascade II

Utloggad RobbanLKPG

SV: Bauhaus: DENFORM DREAM SPA
« Svar #16 skrivet: maj 20, 2015, 12:42:34:34 »
ok,då kan vi höras här om ett par år när det pajjar så ska jag hjälpa dig att laga det .
Absolut, du blir den första att veta! Tur du har oss "Kina-spa"-ägare, annars hade du varit arbetslös ;) 

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag