CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - mojjen

Sidor: [1]
1
SpaForum / Limma PVC slang och ny Ventil Vilket inte blir tight och tätt
« skrivet: juni 04, 2021, 18:25:32:32  »
Jag frös sönder avtappningsventilen i mitt spa i vintras. Det satt en 50mm Kulventil så jag köpte en ny för limning i samma dimension. När jag skulle montera så reagerade jag på att slangen ändå gick i väl lätt. Jag limmade med PVC Lim, och lät härda drygt ett dygn. Nu när jag provar så är det inte tätt. Tänkt att då måste det finnas någon special ventil (Kina spa) som är mindre. men icke alla jag hitta för limmade kopplingar är 50mm.
Jag reagerar också på att detta PVC Limmet (CH från Poolklubben) är lite mjukt lim ytan: men det är ju å andra sidan nytt. Limskarvarna från fabriken är stenhårda. Men det är 8år gammalt.

Är det någon som ahr erfarenhet att limma flexslang PVC. Använder man vanligt PVC Lim elelr skall det vara starkare saker typ Cement, som kan ta upp en skillnad på på ett par mm i diameters avvikelse.

jag kan inte byta slangen till en större. Den sitter väldigt svåråtkomligt med skumisolering mot bottenventilen.

2
Vatten och kemi / Rengöra Filter
« skrivet: april 23, 2019, 10:05:13:13  »
Är det någon som ahr bra tips på medel för att rengöra Filter till spabadet, utöver dyra special medel. Filterrent kostar ju ofta upp mot 100:- för en behandling. Skall man rengöra flera gånger per säsong såd rard et snabbt iväg. Såg en lite bättre produkt från Aquafinesss, brustabletter, en sats på 20 st (10 behandlingar) för ca 250:- är ju lite bättre. men ofta är det ingen vetenskap vad som behövs för den som vet. Det borde finnas något standard medel hemma i städskåpet som är bra för detta som kostar en bråkdel. Denna rengöring sker ju inte i badvattnet, så spelar ju ingen roll om det är lite aggressivare etc. Har någon erfarenhet/kunskap.

3
Teknik / varvtalsstyra liten poolpump
« skrivet: juli 29, 2017, 13:02:17:17  »
Min Poolpump har havererat. Det är en liten 4000l/h pump som räckt hyffsat för min lilla ovanmarkpool (8m3). Dock dåligt drag när man backspolar och dammsuger. Dessutom överväger jag att byta till en lite större 16-20m3 Funderar därför på att köpa en större pump 5-600W 10-12000l/h. Frågan är kan man på ett någorlunda enkelt sätt reglera varvtalet på dem. Trafo eller tyristor dimmer eller likande. Då kan jag köra lågt flöde vid vanlig filtrering, men gasa på när jag skall dammsuga.

Pumparna jag tittar på ligger mellan 1-1500:- (tex VidaXL, så jag vill inte köpa styr för flera 1000:-. Utan det är bara aktuellt om det går att lösa relativt billigt.

4
Vatten och kemi / Billigare rengöringsmedel, finns det??
« skrivet: juni 15, 2016, 15:27:34:34  »
Irriterar mig lite på att Rengöringsmedel på 0,5-1l kostar 2-300:- flaskan. Tror knappast kemin i dom egentligen är så dyr. men när det står SPA på så blir det dyrt.
Är det någon som använt alternativa/standard medel till rengöring. Jag tror framför allt Pipecleaner, filtercleaner är medel som är intressant. De används relativt ofta, och är enligt min mening hutlöst dyra.
Intressant med Pipecleanern är att den verkar bygga på Katjoniska tensider, vilket egentligen är ganska odugligt som rengörare efter avd jag läst, men desto bättre på att skapa skyddande hinna. Frågan är därför hur viktigt det är att köra med den så ofta som föreskrivs, så länge man håller vattnet rent.

5
SpaForum / nytt spalock, vart?
« skrivet: december 28, 2015, 19:00:51:51  »
Är behov av nytt spalock. Någon som vet vart man kan köpa  specialmått till rimlig peng?
Har sett Kuben.se men vill gärna ha alternativ, så man vet att man får rätt priser.
Har lite specialmått, 250x228cm, så behöver ett "special gjort"

6
SpaForum / Dammsugare Batteridriven
« skrivet: oktober 21, 2015, 14:43:39:39  »
Har ett spa och en enkel ovan markpool. Har en enklare dammsugare för gardena slang. Funkar nästan ok för ovan markpoolen. Men köra runt med den och fylla Spakaret samtidigt funkar inte. Såg att det finns Batteridrivna Undervattensdammsugare för detta. Verkar dock i praktiken bara finnas en tillverkare PoolBlaster från Watertech http://watertechcorp.com/products-PBmax.htm

 Är det några som provat detta? Funkar det bra? Blir normalt lite misstänksam när jag inte hittar fler tillverkare på en produkt som känns klockren, och har funnits många år. Jag har framför allt tittat på en mellan modell Pool Blaster MAX. Förhoppningen är att den skall fungera till både Spa och min 3,5m Ovan mark.
Frågan är om den är värd sitt pris. I Sverige är den ganska överprisad runt 3000:- inkl moms. Utomlands säljs den normalt för 1200-1300:- mao ca 1600:- om man lägger till moms.

7
Vatten och kemi / digital vattenmätare med tabs stickor eller droppar.
« skrivet: juli 25, 2015, 18:19:45:45  »
HAr bestämt mig för att köpa en lite seriösare vattenmätare. Har tittat på Lamotte ColorQ 7 pro, samt exact IDIP. Lamotte verkar väl seriösast. Den säljs med tabs eller reagens droppar. Jag är lite skeptisk till tabs som skall krossas/lösas upp. När det skall testas skall det vara enkelt, exakt och snabbt. Så skall jag välja Lamotte tror jag jag föredrar modellen med reagens droppar. Problemet är att det enda stället i Sverige som säljer Modellen verkar bara föra tabs modellen. Har någon några erfarenheter av dessa modeller? Vad anser vi tabs VS vätska?  Nästa modell är Exact IDIP. Lite för den pryltokige (Vilket jag är). men nog gansak långsökt att jag kommer hålla loggar i telefonen över mina mätningar. Däremot tilltalar det mig att det går att komplettera mätningar. Denna använder Teststickor, frågan är hur detta är i förhållande till ovan. Tillverkaren av IDIP verkar klart seriös med stort utbud av testinstrument. Så kanske denna håller tillräcklig kvalitet. Prismässigt ligger alla 3 i samma prisklass runt 2000:-. Lättast att få tag på är helt klart IDIP och Lamotte med tabs. Men om droppar är oslagbart i hantering så är det värt lite importarbete. Tacksam för vägledning...

8
SpaForum / Inställning Cirkualtion Balboa GS523dz / VL801 deluxe panel
« skrivet: september 04, 2013, 08:09:52:52  »
Så har äntligen mitt Kina spa kommit <antman>. Första reaktionen är mycket positiv. Jag har dock lite funderingar på hur jag skall konfigurera cirkualtionen för att få bästa funktion och ekonomi. Kineserna är lite pigga på kraftiga circ pumpar vilket gör det väldigt dyrt och även oekonomiskt att circulera 24/7, jag har satt i en mindre pump än standard, men den är ändå 350W. Jag skulle vilja ställa in den så att pumpen bara går 1-2 ggr/dag i kanske 2h. Resten av tiden är systemet avstängt. Går det? Har fiddlat med dipswitchar fram och tillbaka, men det spelar ingen roll om det står filter i displayen eller inte. Circualtionspumpen kör på oavsett. Ev kan det ha att göra med att det var nypåfyllt, dvs kallt vatten (15 grader). Tvingar den uppvärmning och cirkulation då, tills den kommer upp i temp? Eller skall den enbart köra värmelement i filtercykeln???? Jag har ett Balboa GS523DZ styrsystem, Circ pump, 2 pumpar, (2 stegs på pump 1).

9
SpaForum / Kina Spa Cirkualtionspump, hög effekt varför??
« skrivet: maj 10, 2013, 15:55:16:16  »
Tittar på olika Kina spa och har lite funderingar kring filter/cirkulationspumpen. Jag tycker det verkar märkligt att de kör en separat ganska stor filterpump för cirkulation/filtrering, ca 750W.
Utgångspunkten är Balboa Styrsystem (GS510). Den har 2 stegs styrning på jetpump 1, samt anslutning för separat cirkualtionspump 24/7. Dock levereras endast med 1 stegs pump, så endast ett steg används för massage.
Om de hänger filter pumpen på 24/7 anslutningen, så innebär det ca 6000kw/h om året bara för cirkualtion/Filtrering. Det är ju inte rimligt.
Kan det vara så att de kopplar den på Jetpump 1 lågläge, dvs kör 2 pumpar på en anslutning, och får systemet att fungera som ett system utan cirkualtionspump? Då borde det väl dock varit billgare med en 2 stegspump från början, eller?
Som jag ser det så borde ett optimalt system bestå av en tvåstegspump, som programeras för filtrerring kanske 2-4h 2gg/dag, i kombination med en liten cirkualtionspump på kanske 50W för att hålla värme mm igång. Eller är det något jag inte fattat?

MVh

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag