CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Mickelin

Sidor: 1 [2] 3 ... 20
11
Markpooler. / SV: Ny betongpool med overflow, covrex
« skrivet: augusti 22, 2020, 07:42:16:16  »
Kolla Pooldrömmarens byggtråd. Han är en av mycket få på forumet som har gjutit betongpool med djupdel.
https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=9077.msg68254#msg68254

12
Markpooler. / SV: Föremål fastnat efter skimmer - hjälp!
« skrivet: augusti 17, 2020, 19:11:42:42  »
Kan du vända på flödet och koppla pumpens utflöde till skimmern? Då kanske du kan blåsa ut stoppet med vatten.

13
Markpooler. / SV: Ny betongpool med overflow, covrex
« skrivet: augusti 15, 2020, 21:15:01:01  »
På den här sajten hittade jag en del nyttig information om overflow, hur det funkar och vad man bör tänka på: https://creationsconseilsmorana.com/en/the-infinity-pool-construction-a-technique-within-everyones-reach/

Det tycks finnas två skolor: de som förespråkar en separat pump för overflow-funktionen och de som menar att man kör den istället för en vanlig pump. Tänk igenom hur du vill ha det. Ska det bara rinna över lite över kanten när någon hoppar i eller vill du kunna dra igång ett mindre vattenfall som en snygg effekt? Det bestämmer också hur hög fallhöjd du ska ha ner till rännan. Om du väljer en-pumpslösning kan det vara idé att satsa på en med variabel hastighet.

Viktigt är också att dimensionera bufferttanken korrekt, ha korrekta nivågivare och att ha automatisk påfyllning av nytt vatten för att kompensera avdunstning och spill.

Här är ett par andra bra länkar:
https://watershapes.com/pools-spas/water-in-transit.html
https://aquamagazine.com/builder/pocket-guide-the-vanishing-edge.html

14
Markpooler. / SV: val av poolpump
« skrivet: augusti 03, 2020, 17:00:18:18  »
I längsta laget, man brukar tala om max 10-15 m till värmepumpen som tumregel. Men det går förstås att dimensionera pump och rördiameter så att det funkar. Med så långt avstånd bör du se till att isolera rören/slangarna för att minska värmeförlusten.

15
Markpooler. / SV: Någon som kan bottendammsugare?
« skrivet: augusti 02, 2020, 19:12:26:26  »
Stänger du av det andra breddavloppet när du dammsuger? Då bör du få ett kraftigt sug, så att locket sitter ordentligt fast och du känner suget om du stoppar fingrarna under sugmunstycket.

16
Markpooler. / SV: Thermopool med teknikrum
« skrivet: augusti 02, 2020, 18:25:30:30  »
Det beror ju på hur stor poolen är och hur du dimensionerar pumpen. Men normalt sett bör det inte vara något problem. Jag skulle dock sätta ytterligare ett utsug längre ner på kortsidan, parallelt med skimmern, samt sätta inblåsen på ömse sidor om trappan.

17
Markpooler. / SV: Tjälldén Infinity?
« skrivet: juli 27, 2020, 15:12:10:10  »
Bra input, det hade jag inte tänkt på. Men vad menar du med poolhus? Som ett uterum med skjutväggar? Annars kan en enkel lösning på takfrågan vara en lös balk som man lägger på plats på det lägre krönet när man rullar på taket.

18
Markpooler. / SV: Tjälldén Infinity?
« skrivet: juli 26, 2020, 22:43:17:17  »
Ja, specialbeställd eller platssvetsad liner får det nog bli. Då kan man ju ha liner över hela framsidan och i tråget också. System för bufferttank har ju flera här på forumet byggt för overflow, så det känns inte så omöjligt. Den svåraste nöten blir nog pooltaket, i synnerhet som jag egentligen, efter mätningar ute på tomten idag, helst skulle vrida poolen 90 grader och ha overflow längs (del av) långsidan. Även tak med skena bara på ena sidan kräver väl en kant att rulla på. Kanske någon sorts fjäderupphängda hjul? Hm, får fundera vidare.

19
Markpooler. / SV: Tjälldén Infinity?
« skrivet: juli 26, 2020, 20:19:35:35  »
Det gör det säkert, men kostar nog skjortan. Jag vill använda ett beprövat gör-det-själv-koncept, och då är det väl Thermoblock eller Tjälldéns som ligger närmast tillhands. Jag tänker mig något i denna stil:

20
Markpooler. / Tjälldén Infinity?
« skrivet: juli 25, 2020, 20:31:52:52  »
Har påbörjat planeringen för nästa sommars bygge. Har läst de flesta byggtrådar och är ganska säker på att det blir en Tjälldéns, men med en twist. Vill gärna ha en infinity-kant på ena kortsidan och undrar om någon gjort något liknande? Tänker att man bara kapar ca 10 cm i nederkant på blocken på kortsidan och gör en liten formgjutning av krönbalken i de två hörnen. Sedan skär man två snitt i linern och viker över den lägre kortsidan. Vad tror ni om det? Ett litet tråg av lecablock nedanför kanten och bufferttanken nedgrävd i anslutning till teknikrummet.

Sidor: 1 [2] 3 ... 20
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag