VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Tate

Sidor: [1] 2
1
Markpooler. / Gaveltrappa
« skrivet: juni 17, 2023, 13:49:30:30  »
Jag är lite nyfiken, ni som har en invändig gaveltrappa byggd av frigolitblock längs hela kortsidan, är den jämn eller känner man att den består av en mängd olika sektioner? Om ni anlitar någon som bygger en gaveltrapp, skulle ni acceptera att det skiljer en halv cm mellan de olika sektionerna i höjd eller sidled, både så att det syns och känns?

2
Markpooler. / Linerbyte i Blekinge - och ungefärlig kostnad
« skrivet: februari 12, 2023, 10:08:20:20  »
Jag tycker mig vara en duktig googlare, men jag har svårt att hitta någon som utför linerbyte i Blekingetrakten - helst utan att ruinera mig!

 Jag har fabriksvetsad liner från foolkpool nu och tänker mig väl att det får duga. Poolbyggaren jag anlitade gav mig dock en offert på runt 75 000 för att byta liner på min 10 år gamla pool, och om liner kostar 20-25 000 har jag lite svårt att se vad övriga kostnader är...

Några tips på företag som byter liner, och någon som bytt nyligen som vet vad det brukar kosta?

3
Markpooler. / Hur vinterstänga trasig pool?
« skrivet: oktober 19, 2013, 10:00:17:17  »
Ni som sett mina tidigare inlägg har kanske märkt att vi har lite problem med poolfirman. Poolen läcker på tre ställen och jag fick besked om att linern skulle bytas innan vintern. Jag tvivlar dock på att detta kommer göras, utan nu väntar en anmälan till ARN. Men eftersom jag inledningsvis trodde på alla löften innebar det att jag inte förberedde för vinterstängning. Nu står jag inför problemet att jag har en pool som läcker rätt friskt - och behöver vinterstängas.

Vinterstängningen gjorde jag ju förra året - men hur gör jag den med en läckande pool för att minimera skador? Inlopp och bräddavlopp läcker, och så är det ett hål i linern under inloppet. Lampan lät jag vara i förra året - men i år är ju risken att vattennivån är mycket lägre och lampan kanske skadas. Jag har dock aldrig tagit ut en lampa tidigare och vattnet är svinkallt och hela familjen har feber och är förkylda, så att hoppa i och börja pilla med det känns ju lagom lockande. Hur tar man loss Folkpools lampor?

Enligt Folkpools manual ska man av någon anledning använda vinterpluggar när pumpen är placerad OVANFÖR vattenytan. Men när jag pratade med en ansvarig på Folkpool sa han att om pumpen är ovanför vattenytan ska man inte vinterplugga utan lämna inloppen öppna. Min pump är placerad strax ovanför vattenytan, och jag vet inte om vattennivån kommer vara ovanför eller under inloppen i slutet av vintern. Vinterpluggar enligt manual? Ej pluggar enligt ansvarig? Remsor av liggunderlag?

Bräddavloppet lär ju definitivt hamna över vattennivån, men vatten lär ju vara kvar i röret. Plugga? Remsor? Frigolit?

4
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Poolen stinker!
« skrivet: augusti 23, 2013, 18:23:39:39  »
Vi har en pool med träsarg och trall av tryckt virke precis intill. Ovanpå har vi ett lågt pooltak som den senaste veckan varit på större delen av dagarna eftersom vi börjat jobba efter semestern och poolen väntar på reparation. Idag inser jag att poolen stinker. Eller antagligen virket. En närmare titt avslöjar att den övre regeln som syns under sargen är grönsvart, och angreppet har börjat sprida sig till trallen. Att tryckt virke kan avge en obehaglig och hälsofarlig lukt inuti fuktiga konstruktioner vet jag, men jag har inte haft en tanke på att det skulle bli problem runt poolen. Jag antar att många har samma konstruktion, har ni upplevt något problem? Eller "vädrar" ni poolen varje dag i förebyggande syfte? Jag behöver ju ha skyddet på för att behålla säkerheten!

Så vad sjutton ska jag göra åt det? För det första luktar det så vidrigt att man inte vill bada, och för det andra känns det inte så hälsosamt. Behandla med starka medel känns ju lite vanskligt eftersom det antagligen skulle stänka en del i poolen.

5
Markpooler. / Nä nu...!
« skrivet: augusti 09, 2013, 17:37:28:28  »
Jag har hittat den fjärde läckan på vår nybyggda pool som återförsäljaren byggde åt oss. Den här gången i linern under ett inlopp.

Det intressanta är att montören tydligen hittat läckan före mig. Den var nämligen "lagad". En genomskinlig bit lossnade idag när jag skulle ändra riktning på inloppet.

En sak som oroat mig lite med det här inloppet är att det alltid varit är snedare och stuckit ut mer från poolsidan än det andra inloppet. Kan sådana här sprickor orsakas av att linern varit för spänd? Och isåfall lär den ju spricka mer med tiden oavsett lagning?

Och är det verkligen acceptabelt att som montör orsaka en spricka i en helt ny liner och "laga den" utan att säga något till kunden? Jag tycker givetvis inte att det är okej, men jag är nyfiken på vad ni andra skulle kräva för åtgärd.


6
Markpooler. / Får inte tag i återförsäljaren som byggt läckande pool!
« skrivet: maj 25, 2013, 10:13:36:36  »
För ett år sedan byggde vi pool. Vi valde att låta återförsäljaren från Folkpool bygga poolen, för att det kändes tryggt. Det är en stor investering, och efter att ha läst om alla problem som kan uppstå ville vi att allt skulle göras korrekt och att alla garantier skulle gälla. Vad kan då vara bättre än att låta någon från ett stort poolbolag bygga en av sina egna pooler, tänkte vi.

Poolen har dock läckt sedan dagen vi började fylla på vatten. Först såg vi att det rann ut vatten på utsidan av poolen, under bräddavloppet. Detta tätade återförsäljaren genom att smeta på någon silikonliknande gegga på utsidan. När jag påpekade att A) vattennivån fortfarande sjönk, och B) man nog inte tätar läckan genom att smeta på något på utsidan av poolen, så tätade han genom att sätta en silikonsträng i skarven på insidan av bräddavloppet. Denna har nu blivit brun och fallit av.

Därefter insåg vi att ett av inloppen läckte. Vi fick gräva upp, och detta lagades. Men vattennivån fortsatte sjunka. Jag gick med på att vänta så att vi skulle se var vattennivån stannade, förutsatt att återförsäljaren garanterade att poolen och omgivningen inte skulle ta skada av att vänta, och att poolen skulle vara lagad innan våren eftersom vi planerade att bada till påsk, och gärna ville färdigställa poolområdet (vilket känns otryggt att göra när man inte vet vad som måste grävas upp.)

Efter mycket tjat från min sida under våren, och många löften från återförsäljarens, så kom han slutligen hit när jag inte var hemma, och "lagade" genom att smeta mer silikonliknande ämnen, den här gången i båda inloppen - utan att ta isär dem eller sänka vattennivån som vid tillfället ifråga var strax över inloppen. Därefter hävdade han att poolen var tät och att vi skulle fylla på och starta upp den.

Naturligtvis läckte den fortfarande. Jag fyller på vatten två gånger i veckan för att pumpen inte ska köra torr. Vad återförsäljaren säger om detta har jag ingen aning om, för han svarar inte när jag ringer.

I en månads tid har jag jagat honom. Jag skickar meddelanden. Jag ringer fasta numret och hans mobil. Varje gång går det fram signaler - men sedan bryts samtalet och det tutar upptaget eller jag får beskedet "just nu går det inte att nå den du söker".

Jag har svårt att tro att en försäljare inte har en telefon som fungerar - det blir så svårt att sköta verksamheten då - så jag får väl utgå från att han undviker mig. Jag har ringt Folkpool två gånger, som bara säger att deras återförsäljare ansvarar för garantiärenden och support, och att de ska be honom kontakta mig. Vilket han inte gör.

Till detta kan man även lägga en annan lång lista på saker som inte kändes helt okej under byggets gång - som att fakturan från grävaren blev högre på grund av att återförsäljaren gav honom fel mått, samt beställde dit honom och lät honom vänta en dag, dessutom är poolbottnen fylld med hälmärken i stenmjölet efter byggandet, osv.

Så hur går man vidare? Jag är för att man ska låta folk förklara sig och ge dem chans att åtgärda problem - men det blir ju väldigt svårt när de vägrar svara. Och tryggheten jag kände när jag valde att bygga med Folkpool var ju tydligen inget värt, de tycks inte intresserade av att hjälpa till. Jag frågade vad jag hade för möjligheter att gå vidare och få hjälp, men de svarade "man kommer överens med återförsäljaren. Det finns inget annat alternativ."

Men hur kommer man överens med någon man inte får tag på?

7
Markpooler. / Var är läckan då?
« skrivet: mars 10, 2013, 22:03:31:31  »
Förra våren byggde vi pool, en folkpool classic, fast i termoplast, med trappa. Vi lät återförsäljaren bygga poolen så att allt skulle bli bra, och den blev blev klar i juni, och har läckt sedan dess. Redan vid påfyllningen läckte bräddavloppet, och det tätades de här och var med medföljande gegga och silikon. Tillslut kunde man i alla fall inte se på utsidan att det läckte, men väggarna är ju dubbla plastväggar så det är svårt att se vad som sker innanför dessa.

Därefter märkte vi att ett inlopp läckte. De grävde upp och tog isär och satte ihop igen. Då trodde vi att allt var klart, men ändå försvann en decimeter vatten varje vecka. Vi lät på byggarens inrådan det bero till vinterstängningen, för att se vad som hände när vi slutade fylla på vatten. Vi pluggade inloppen. Vattnet rann ut lika snabbt som innan, men tycktes stanna när det efter två veckor nått nedre delen av bräddavloppet. Aha, tänkte jag. Det läcker fortfarande där!

Detta var i oktober. Men vattnet har fortsatt sjunka. Mycket långsammare, men ändå. Nu är vattennivån kanske fem centimeter nedanför bräddavloppet. Och snart vill jag ju dra igång hela systemet igen, men helst utan läcka.

Så var sjutton kan problemet vara? Läcker bräddavloppet mycket, och någon annan del lite? Och hur hittar vi den andra delen? River upp trädäck och sten och gräver oss ner? Är det trappan som läcker? Hål i linern? Lampan? Alltihop? Eller är det bara en del som läcker och det minskade vattentrycket gör att det sjunker långsammare? Men varför i så fall en sådan radikal skillnad när det passerat just bräddavloppet?

Givetvis är det ju byggaren som ska lösa problemet - men eftersom det är min pool är jag månne snäppet mer engagerad. Plus att jag verkligen inte vill behöva  göra om någon i poolmiljön som jag slet med hela förra sommaren. Så tips och funderingar och idéer mottages tacksamt.

8
Markpooler. / Algdräpare och annat klurigt inför vintern
« skrivet: oktober 28, 2012, 10:45:11:11  »
Hej!
Vinterstänger för första gången. Enligt folkpools instruktioner ska jag tillsätta alddräpare EFTER jag pluggat. Ska jag alltså inte tillsätta det i bräddavloppet så det kan cirulera runt och sprida sig?

Enligt folkpool ska jag inte heller chockklorera inför vintern, men när jag läser i vinterstängningstrådar här inne brukar folk göra det. Många verkar också sänka vattennivån under bräddavlopp, men det ska man inte behöva göra om man stoppar frigolit i och har pumpen ovan vattennivån, eller? Ska jag stoppa så mycket frigolit som möjligt (skära en rund bit så den passar i), en stor bit, flera bitar...?

9
Vatten och kemi / Start
« skrivet: juni 06, 2012, 10:50:17:17  »
Nu är poolen fylld och chockklorerad. Jag har väntat ett dygn, och vattnet har blivit klarare, och klorhalten är okej enligt stickorna. Däremot är alkaliniteten på gränsen till för låg, och "total hardness" (kalk?) är så låg det bara går. Vattnet är fortfarande lite grönt. Ska jag hälla i algdräpare? Höj alkalinitet? Och kalken? Något kalkhöjande kom inte med i startpaketet, kan och ska man köpa det någonstans?

Det var dessutom rätt mycket skräp i vattnet, plus stenmjöl. En del av stenmjölet åkte in i pumpen och skramlade runt, och frågan är väl om resten nu ligger vackert placerat i rören någonstans? Kan det orsaka problem? Och bör jag backspola sandfilret så här i början? Många trevliga insekter och små röda maskar bör det finnas i det.

10
Markpooler. / Hur jämn blir en stenmjölsbotten?
« skrivet: maj 16, 2012, 16:15:44:44  »
Vad kan man egentligen förvänta sig av en vanlig stenmjölsbotten utan cellplast och liknande? Känns den helt jämn och slät när man går på den, eller blir det gropar och ojämnheter som när man smällde upp den gamla ovanmarkspoolen på lite krattad sand?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag