VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Rogerw

Sidor: [1] 2
1
Markpooler. / SV: Fix för mosaik i betongpool?
« skrivet: mars 10, 2013, 19:52:26:26  »
Hej har byggt pool med mosaik,och har inte haft några problem i 3 år iallafall(se min profilbild),men jag tömmer den varje vinter och fyller den långsamt innan sommaren,fyller 25 kubik under ca 7 dagar för att den ska sätta sig efter tjällossning.
Har du fler frågor återkom gärna.

2
Teknik / SV: Går det att installera belysning?
« skrivet: mars 10, 2013, 19:18:43:43  »
Hej det finns från jf-fritid där du köpt poolen,att hänga på kanten i plast 1390kr.

3
Övriga frågor! / SV: Var i landet finns alla fina pooler i detta forum!
« skrivet: november 27, 2010, 11:19:33:33  »
Norsholm utanför Norrköping
Alltid rligt träffa poolägare och prata pool och få nya ideer och lösningar på problem.

4
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / SV: Miljö runt poolen
« skrivet: november 27, 2010, 11:15:52:52  »
Jag har lagt trätrall runt poolen även om jag älskar sten då hela poolen är i stenmosaik men håller med de flesta här,vid eventuellt problem så blir det mindre jobb att laga. Däremot har jag gjutit en platta på 15kvm kant i kant med pooldäcket i lavamosaik och byggt en paviljong på den. Självklart är sten med underhållsfritt än trä men man måste se praktiskt också. Sen kan det bli för mycket av det goda dvs sten,ibland kan det bli snyggare att mixa sten ch trä,så varför inte göra ett smalt pooldäck runt  pool och sen gå vidare med gjuten platta med sten.

5
Uppvärmning / SV: Vedeldad ?!
« skrivet: november 27, 2010, 11:01:44:44  »
Hej

Det var mycket du ville veta på en gång.Svårt att svara allt detta på en gång utan mer info. Mitt tips är att bena upp alla planer du har och lösa alla delar var för sig och göra det möjligt att komplettera med ideer du har, en poolbygge görs ej på en vecka om man ska göra nåt eget med egna lösningar utan nåt som växer fram under tiden, och hänger på att man själv är lite händig och kan göra allt själv annars sprängs budgeten ooch det blir billigare och lättare att köpa en pool. Alla mina vänner skriker högt när de ser min pool och vill ha en likadan, men när de får höra hur mycket jobb det har varit ,mest det du ej ser ovan mark så backar de,vad jag menar är att man måste veta vad man ger sig in på. Men om  du vill gå vidare så gör en planering av de olika bitarna så ska jag försöka hjälpa dig under arbetets lopp.

6
Uppvärmning / SV: Vedeldad poolvärmare
« skrivet: november 27, 2010, 10:47:34:34  »
Hej
Har själv vedeldad uppvärmning i poolen,köpte en gammal liten panna och satt dit en skorstensrör och drog en slinga från poolen.Det man ska tänka på med detta sätt att värma pool på är att det går åt mycket energi att värma en pool vilket innebär att det går åt mycket ved så man måste ha gratis tillgång till ved om det ska vara lönsamt.Det tar även lång tid att höja en pools värme med vedeldning.Vi har löst det med några solmattor 8kvm som får upp tempen till ca 25 grader, från denna temp kan vi höja till 28-30 grader med pannan på ca 4 timmar men att börja elda fråm en temp på 20 grader tar hela dagen och mycket passning, så perfekt med ett komplement.

7
Markpooler. / SV: Betongpool och täta utsidan
« skrivet: november 27, 2010, 10:22:22:22  »
Hej
Kan bara säga hur jag gjort. Lagt fyllnad ca 40cm brett med mixade storlekar sten som fyllnad på sidor samt dräneringsrör i botten . Med den gamla dräneringsmetoden samt fylla hålrum med grus så finns det aldrig nåt vatten liggande mot poolvägg.Självklart mer jobb än att fylla med singel men bygga pol måste få ta tid och bäst är att överdriva alla jobb så slippper man göra om det.

8
Markpooler. / SV: Hemmabygge betongpool med naturberg
« skrivet: november 27, 2010, 10:15:16:16  »
Roligt att se att du byggt något annorlunda än köpt pool. Vad har du på insidan av betongen?
Berget ger perfekt stöd på ena sidan men den höga kortsidan hur tjock är den?
Har själv samma kortsida utan markstöd och gjöt upp 4 fundament för att vara på säkra sidan men jag hade bara armerade lekablock, jag vet ej hur du har gjort.

9
Markpooler. / SV: Återfyllnad lecapool
« skrivet: november 27, 2010, 10:02:01:01  »
Inga problem att den står utan återfyllnad om all dränage är ok. Har själv byggt som du med platta och lekablock.Vad ska du återfylla med? Själv har jag fyllt med sten stora som små men har har fördelen att ha ett nedlagt grustag nära där jag bor så hämtat där. Men bäst att fylla med nåt dränerande som minimerar trycket på sidor.

10
Markpooler. / SV: Kommande pöölbygge (råd önskas)
« skrivet: november 27, 2010, 09:51:39:39  »
Hej
Har byggt en stenmosaikpool själv så kanske har lite tips.
Det bästa är att använda mosaik tex glasmosaik men bättre stenmosaik då sten mer hållbart under vinter, kakel funkar också men kan släppa ,mosaik oftast armerad med nät.
Ang tätning så putsa jag med armeringsnät först ,sen fuktspärr tillsammans med fiberduk,därefter plast armerad mosaik, detta har hållt i 3 år och då står den tömd utan skydd under vinter.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag