Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Inomhuspooler => Ämnet startat av: van the man skrivet juni 19, 2015, 09:06:53:53

Titel: inomhus pool
Skrivet av: van the man skrivet juni 19, 2015, 09:06:53:53
Hej har nu sparkat igång inomhus poolen.
3x9 meter kaklad och rummet totalt 130m2 temperatur i vattnet 27 och rummet ca 25
Undrar lite om bla fukten i rummet, i början var det ingen rolig historia då det rann vatten ur lampkontakterna, har nu täckt poolen med bubbelplast samt satt in woods stora väggfasta avfuktare och allt är betydligt bättre, undrar vad en vettig fukthalt bör vara, hade den inställd på 48 procent i början men avfuktare gick i ca 10 timmar och det kändes nästan omöjligt att komma ner till den nivån.
Någon som har erfarenhet av detta
hade gärna bifogat en bild men vet inte hur man gör

Mvh patric
Titel: SV: inomhus pool
Skrivet av: Erica skrivet juni 21, 2015, 23:31:10:10
Vi har inomhuspool (8x4 m), kör den normalt med ca 27 grader i rummet, 28-29 i poolen, ibland vid speciella tillfällen som fester m.m. upp till 31-32 grader. Vi körde först utan pooltäckning men det fungerade inte. Det blev väldigt höga elräkningar, vi fick köra en stor trefas avfuktare plus hög luftomsättning, ändå var det svårt att kontrollera fukten. När vi började täcka över poolen när det inte badades så blev allt mycket enklare. Vi har dels ett ventilations system med till- o . frånluft med värmeväxlare (FTX-aggregat), dels separata avfuktare som är anslutna till avlopp. Vi kör avfuktarna endast när vi täcker av poolen plus någon eller några timmar efteråt (typ en timma om poolen varit öppen en timma, några timmar om vi haft fest och poolen stått öppen flera timmar plus att det badats mycket. Ventilationen har tre lägen: normalläge med ganska låg  luftomsättning, hög-läge vid bad med betydligt högre luftomsättning och ett extrem-läge för tillfällen som barnkalas när det är max som gäller.

Luftfuktigheten i rummet ligger normalt vid icke-bad på ca 35 % RF. Vi vanligt motionssimmande eller stilla badande så stiger den till 50-55 %. Poolfester, barnkalas m.m. kan dra upp den till kanske 65-75 % när det är som allra intensivast. Det vållar aldrig några problem i rummet, aldrig någon kondensation på väggar, tak eller apparater. Är det riktigt kallt ute kan vi dock vid mera extrema tillfällen få kondensation på vissa fönster.