CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Bockstensmannen

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Tryck av kylmedium Brilix XHP 100
« skrivet: maj 29, 2023, 12:52:56:56  »
Hej har en Brilix XHP100 poolvärmepump som värmer dåligt med R410 gas, manometern visar typ 170kPa vid +15'C Hittar ingenstans vad den skall ligga på som referens?

2
Teknik / Avloppskoppling Bräddning etc
« skrivet: november 20, 2013, 14:36:33:33  »
Skall bygga pool och behöver lite hjälp.
Det blir en nergrävd pool av thermotyp.
Lite dåligt införstådd i hur ett bräddningsavlopp fungerar. Låt säga någon hoppar "kanonkula" i poolen och det bildas svallvåg, antar då det är bräddavloppet som skall "ta upp vattnet" så det inte kommer ut i marken utanför poolen.
Hur gör man då sedan med detta vatten? Skall man leda vattnet tillbaka till rening/sandfilter ingången eller skall det till avloppet?

Sedan om man nu har sandfilteranläggning lite ovanför poolnivån, vilket det lutar åt i mitt fall då jag tänkte ha den i pannrummet tillsammans med värmeväxlare, pannrummet har även ett avlopp.
Går det öht? eller finns det inte sandfilterpump som suger? eller behövs någon lågt liggande pump som pumpar upp vatten till filteranläggningen? 

Samma med avtappning till avlopp, antar det är bara till vintern man tappar poolen, då kanske det funkar att pumpa ur vattnet med en el pump till avlopp? då min fastighets avloppsanslutningar ligger över bottennivån i poolen.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag