VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - stisse666

Sidor: [1]
1
Pooltäckningar / Bygga eget Poolskydd/Pooltak
« skrivet: mars 07, 2013, 15:25:23:23  »
Hej

Startar en ny tråd i detta ämnet då de gamla verkar ha dött ut för länge sedan.

Har länge funderat på att bygga ngt eget Poolskydd/tak. dels som säkerhet men även för att spara energi och för att spara poolen från all skit från träd och dylikt.

Har kollat upp en hel del lösningar under åren men det slutar alltid med att jag tycker det blir för dyrt.
Vi har en oval pool 7,3 x 3,6 m och den senaste iden som jag såg som iofs verkade ganska schysst var ngt som hette Cabrio Dome. Jag hittade rätt storlek från en tillverkare i Tyskland och priset känns väldigt bra, dock ärjag lite rädd för att det inte är tillräckligt bra kvalitet på plasten eller presenningen eller vad det nu är. Eftersom vi bor ute på landet med öppet omkring oss så blåser det en del så det får gärna vara lite bättre kvalitet. Så undrar om ngn använder eller prövat denna lösningen och skulle vilja höra lite om vad ni tycker.

Sen har jag funderat på att använda ett partytälts takstomme och utgå ifrån och bygga om detta till ngt som påminner om zabras tak som de kan dra ihop, så min fråga är om där finns ngn därute som har gjort ngt pooltak av ett partytälts tak och vad ni tycker.

Tanken är alltså att jag vill ha ett tak som fungerar som ett "riktigt" pooltak som är lätt att dra bort för en person alternativt bara öppna och bada med det på plats.

2
Markpooler. / Montering av undervattenbelysning Neptun
« skrivet: juli 12, 2009, 11:48:42:42  »
Hej

Jag har just monterat en undervattenslampa i min plåtpool men är lite osäker på lite saker.

Belysningen är från Neptun och den enda beskrivningen som fanns med var på tyska och hemsidan hjälpte inte mycket.
Belusningen består av en stor plastbehållare som monteras på baksidan av poolsargen, sen finns det en packning med klister på den ena sidan, denna har jag satt mellan liner och plåtvägg på insidan av plåten, sen kommer linern och sen kommer det en klämlist på insidan av linern som man skruvar ihop alltsammans med och då förmodar jag att det kommer vara tätt mellan liner och klämlist om allt är som det ska.
sen monteras lampan utanpå denna klämlist med två skruvar in i bakstycket men utan ngn som helst packning om jag läser instruktionen rätt. dessutom har jag en väldigt tunn rund(samma storlek som lampan) plastfolie som jag inte vet var denna ska sitta?

Nu har jag några frågor angående denna monteringen,
är det meningen att själva plastbehållaren ska fyllas med vatten? Eftersom där inte finns ngn packning mellan lampan och huset och att man ska kunna byta lampan fast poolen är fylld?
ska den tunna plastfolien som finns med sitta på utsidan mellan bakstycket och plåten som ngn sorts tätning där isåfall?

Lampan heter Neptun Unterwasserscheinwerfer: UWS 300 W 12 V

en liknande beskrivning som min finns här(den nedre bilden): http://www.pahlen.se/images/belysning/reserv/Reserv_300_all.pdf men här finns ingen plastfolie med i denna beskrivning.

Hoppas jag fick med en utförlig beskrivning av mitt problem och att ngn har svar på dessa frågor.

mvh Stefan

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag