CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - stisse666

Sidor: [1]
1
Pooltäckningar / SV: Bygga eget Poolskydd/Pooltak
« skrivet: mars 08, 2013, 10:51:12:12  »
OK, Tack för svar Anders!
Lösningen med bara ett L och kullager på det känns ju ganska simpelt och bra, kanske är ngt att bygga vidare på, tycker också att deras lösningar ser bra ut men tycker fortfarande att det är lite mycket pengar och jag tror ma kan fix ngt själv för en bra bit under.

Ska kolla med dom om det finns möjlighet att köpa detaljerna.

som jag glömde att nämna tidigare så är detta bara för sommaren då jag har en annan täckning över vintern gjort av träsektioner med kanalplast ovanpå.

//Stefan

2
Pooltäckningar / Bygga eget Poolskydd/Pooltak
« skrivet: mars 07, 2013, 15:25:23:23  »
Hej

Startar en ny tråd i detta ämnet då de gamla verkar ha dött ut för länge sedan.

Har länge funderat på att bygga ngt eget Poolskydd/tak. dels som säkerhet men även för att spara energi och för att spara poolen från all skit från träd och dylikt.

Har kollat upp en hel del lösningar under åren men det slutar alltid med att jag tycker det blir för dyrt.
Vi har en oval pool 7,3 x 3,6 m och den senaste iden som jag såg som iofs verkade ganska schysst var ngt som hette Cabrio Dome. Jag hittade rätt storlek från en tillverkare i Tyskland och priset känns väldigt bra, dock ärjag lite rädd för att det inte är tillräckligt bra kvalitet på plasten eller presenningen eller vad det nu är. Eftersom vi bor ute på landet med öppet omkring oss så blåser det en del så det får gärna vara lite bättre kvalitet. Så undrar om ngn använder eller prövat denna lösningen och skulle vilja höra lite om vad ni tycker.

Sen har jag funderat på att använda ett partytälts takstomme och utgå ifrån och bygga om detta till ngt som påminner om zabras tak som de kan dra ihop, så min fråga är om där finns ngn därute som har gjort ngt pooltak av ett partytälts tak och vad ni tycker.

Tanken är alltså att jag vill ha ett tak som fungerar som ett "riktigt" pooltak som är lätt att dra bort för en person alternativt bara öppna och bada med det på plats.

3
Vatten och kemi / SV: Poolrobot råd
« skrivet: september 07, 2009, 21:52:06:06  »
Här handlade jag http://www.poolandspasupplystore.com/servlet/StoreFront Inte de bästa priserna men jag blev rekommenderad deras site pga deras service. Att dem sedan var en av få aktörer som ville hjälpa till med frakten var det som vägde över. Melissa heter hon som jag varit i kontakt med på denna adress sales@poolandspasupplystore.com  Fantastisk kvinna ;) Mycket hjälpsam med allt man kan tänka sig. Hälsa från mig om du kontaktar henne.

//Mats
Ser ju bra ut när man kollar både priser och att dem skickar över hela världen, jag bara undrade vad du köpte för en robot och vad du fick betala i frakt och eventuell tull?

Är själv lite sugen på en Dolphin Diagnostic, så om där är ngn som har erfarenhet av sådan så får ni gärna säga vad ni tycker, kommer använda den i en nedgrävd oval Liner/plåtpool.

Mvh Stefan

4
Det låter intressant. Även jag vill se bilder och veta priset.

Även om jag är nöjd med min granit som ligger runt vår pool så kan det vara kul att se hur det ser ut för er.
hörde ngt om 900:-/M2 detta var en helgjuten massa som lades ut, alltså inga skarvar.

5
Uppvärmning / SV: Värmeisolerande överdrag till pool 7.3 x 3.66?
« skrivet: juli 14, 2009, 08:47:43:43  »
Någon som har ekonomiskt tips om var man bäst skaffar ett sådant där "bubbelöverdrag" värmeisolerande överdrag till vår pool från Intex, 7.3x3.66. De har tyvärr inte tagit in denna storlek själva i år.

Jättetacksam för svar!
jag har nästan samma storlek fast oval, jag köpte min på  poolnet

6
Markpooler. / SV: Montering av undervattenbelysning Neptun
« skrivet: juli 12, 2009, 22:58:03:03  »
Vi har precis monterat lampor av annat märke, men principen är nog den samma.

Först skruvades "plastpottan" fast i plåten. Sedan en självhäftande packning på det. Sedan liner, och en packning till, sedan frontplatta. Nu skär man hålet och till sist kommer själva lampinsatsen i den nu vattenfyllda pottan.

Plastfolien är precis som föregående inlägg sa, en mall om du ska borra eget hål. Så fick vi dessa bitar förklarade för oss.
Tack för er hjälp idag, jag tog av lampan igen, drog på lite flytande packning mellan "plastpottan" och plåtväggen och nu verkar det som det är tätt, plåten är ngt korrigigerad och jag tror det var det som ställde till det.
Vi kom även fram till idag att plastfolien som var självhäftande förmodligen var en täckfolie för själva hålet vid montering i en murad vägg som skydd vid putsning?

mvh Stefan

7
Markpooler. / SV: Montering av undervattenbelysning Neptun
« skrivet: juli 12, 2009, 13:14:19:19  »
Vågar ej svara på vad den mysteriska plastfolien är för något, kanske en mall för håltagning?
Lamphuset ska fyllas med vatten, 90% av all poolbelysning är vattenkyld.
OK
jag fyllde på vatten precis och det läckte lite på utsidan så nu åker lampan av igen och flytande tätning på utsidan så får vi se om det hjälper.

Tack för svar

8
Markpooler. / Montering av undervattenbelysning Neptun
« skrivet: juli 12, 2009, 11:48:42:42  »
Hej

Jag har just monterat en undervattenslampa i min plåtpool men är lite osäker på lite saker.

Belysningen är från Neptun och den enda beskrivningen som fanns med var på tyska och hemsidan hjälpte inte mycket.
Belusningen består av en stor plastbehållare som monteras på baksidan av poolsargen, sen finns det en packning med klister på den ena sidan, denna har jag satt mellan liner och plåtvägg på insidan av plåten, sen kommer linern och sen kommer det en klämlist på insidan av linern som man skruvar ihop alltsammans med och då förmodar jag att det kommer vara tätt mellan liner och klämlist om allt är som det ska.
sen monteras lampan utanpå denna klämlist med två skruvar in i bakstycket men utan ngn som helst packning om jag läser instruktionen rätt. dessutom har jag en väldigt tunn rund(samma storlek som lampan) plastfolie som jag inte vet var denna ska sitta?

Nu har jag några frågor angående denna monteringen,
är det meningen att själva plastbehållaren ska fyllas med vatten? Eftersom där inte finns ngn packning mellan lampan och huset och att man ska kunna byta lampan fast poolen är fylld?
ska den tunna plastfolien som finns med sitta på utsidan mellan bakstycket och plåten som ngn sorts tätning där isåfall?

Lampan heter Neptun Unterwasserscheinwerfer: UWS 300 W 12 V

en liknande beskrivning som min finns här(den nedre bilden): http://www.pahlen.se/images/belysning/reserv/Reserv_300_all.pdf men här finns ingen plastfolie med i denna beskrivning.

Hoppas jag fick med en utförlig beskrivning av mitt problem och att ngn har svar på dessa frågor.

mvh Stefan

9
Markpooler. / SV: Har alla stenmjöl i botten, även vid XPS?
« skrivet: juli 04, 2009, 22:11:09:09  »
Håller med Pea
Det är omöjligt att få det skarvfritt utan att lägga ett heltäckande, sammanhängade material överst.

Jag har förljande botten:

15cm makadam
Markduk
100mm S80 cellplast
10cm stenmjöl

Tack för tipset!

Håller just nu på att gräva till pool också och jag har grävt 20 cm extra för underlaget men hade tänkt lägga 100mm 0-18 sten och sen 100 mm cell plast och sen matta på det, bör kanske överväga att lägga 50mm cellplast istället och sen 50mm stenmjöl ovanför detta istället just för skarvarnas skull som ni säger.

jag ser även att ni lägger makadam i botten istället för 0-18 som jag tänkt, är detta bättre? jag förmodar att det är för att få en ordentlig dränering?

Jag är också intreserad av vad ni fyllt på med runt om poolen? jag hade tänkt sätta cellplast runt om och sen återfylla med sand efter det, är det ngn som gjort så eller är det ok att lägga tillbaka jorden istället?

nyfiken pool nybörjare undrar

mvh Stefan

Fixade till citatet
Fia




Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag