CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - PoolareJohan

Sidor: [1]
1
Säljes / Pahlén 600 sandfilter
« skrivet: juli 11, 2022, 21:51:48:48  »
Jag har ett Pahlén 600 sandfilter till salu. Det har varit till pool på ca 50 m3. Det funkar bra. Dock finns en liten spricka vid manometern, vilket gör att det då och då kommer ut en droppe vatten. Kanske något som går att laga  <hmm>, men har man brunn eller utomhus så funkar det ändå.

900 kr.


2
Teknik / Sprucken centralventil - nytt filter/pump?
« skrivet: maj 17, 2020, 13:13:28:28  »
Hej! Upptäckte en spricka/läcka i centralventilen i ABS-plast vid manometer. Har inte hittat några positiva kommentarer om att laga detta och skulle nog bara bli en tillfällig lösning.
Sandfiltret är en Pahlén 600, ca 20 år tror jag, och ny centralventil skulle kosta nästan hälften av ett nytt filter. Så funderar på om det är värt det eller om man ska köpa helt nytt filter? Rekommendation för drygt 45 m3?
Jag har kollat på vad som finns och motsvarande Pahlen filter kostar väl 7-8000 kr. Sen finns det ju filter typ Swim & fun för 4500 inkl. pump eller EMAUX för 4000. Är de något att ha?  ???
Pumpen vi har nu är 30 år, Hayward 0,75 HK 3-fas. Den kanske ändå kommer ge sig snart eller tror ni man kan laga den i så fall? Nyare kanske är effektivare så man sparar på elen?

3
Vatten och kemi / SV: Sololja på ytan
« skrivet: juni 17, 2018, 21:02:44:44  »
Vekar finnas bl.a. fettabsorbator Spa disc och skumbollar som ska vara för sånt. Har inte testat själv, men var inte så dyrt.

4
Vatten och kemi / SV: Chockklor löser upp sig dåligt
« skrivet: juni 17, 2018, 20:52:02:02  »
Tack för svar. Verkar va lite jobb att få det helt upplöst. Ska testa varmare vatten och ta ett par hinkar istället för en.
Att hälla det som ev. blir kvar i breddavloppet måste iaf vara bättre än direkt i poolen. Med det suget som är i pumpen så rörs det nog runt bra mycket bättre än vad jag kan med en pinne.
Efter att ha förstört ett par shorts så ser jag numera till att inte ha finkläderna på när jag fixar med klor...  ::)

5
Vatten och kemi / Chockklor löser upp sig dåligt
« skrivet: juni 12, 2018, 21:04:52:52  »
Är det fler som inte får allt chockklor att lösa upp sig i i hinken?
Jag har testat ett par olika märken av chockklor, men blir aldrig helt upplöst i hinken innan jag häller det i poolen. Fyller hink med varmt vatten och 300-400 g klor (ca 40 m3 pool). Den kan stå i timmar och jag rör om då och då och försöker mosa kornen mot botten. Blir ändå kvar kanske 0,5 dl korn.
Är vissa märken bättre att lösa upp sig?
Hjälper ännu hetare vatten?
Kan vattnet bli mättat? Så man behöver ta mindre klor i hinken och köra flera omgångar?

6
Pooltäckningar / SV: Alternativ infästning av skyddsöverdrag
« skrivet: juni 13, 2014, 20:10:11:11  »
Tack för tipset. Nytt för mig. Hittade ett företag som tar 100 kr/m för byte av kederlist. Får inte bli för dyrt just nu. Hoppas det kan funka och inte blir för tungt. Klarar kanske inte snö. Några tips hur man sätter ett stopp när skyddet kommer till slutet av skenan?

7
Pooltäckningar / Alternativ infästning av skyddsöverdrag
« skrivet: maj 22, 2014, 22:43:26:26  »
Vi fick en pool på köpet med huset och försöker komma på en bra billig lösning för att få av och på skyddsöverdraget. Just nu fäster man det genom att trycka/slå hålen i överdraget över knopparna, vilket efter ett par ggr redan gjort mig förbannad. Överdraget vilar på vattnet och efter regn blir det en mindre pool på det. Med små barn så förlorar då skyddet sin funktion.

Jag antar att ett sånt här skydd ska fästas med stroppar istället, men det kräver förmodligen att vi bygger något trädäck runt poolen. Ser att del överdrag går att spänna upp så man får en planare yta, men det kanske bara fungerar på mindre pooler och/eller med lättare överdrag? Vår pool är ca 4x9 m.

Så jag har funderat på om man kan göra någon typ av lösning där nuvarande skyddet glider i skenor, om detta är möjligt.
En ide' var att fästa hålen på långsidorna med glidande hållare i skenor och sen skjuta ihop överdraget som ett dragspel mot ena kortsidan. Det kommer ju ta en del av poolytan om man inte har skenor en bit utanför ramen.
Ett annat förslag är att vika duken runt en lina och fästa samman på något sätt. Ytterkanten med linan får sen ligga i skenorna.  Här kommer väl en upprullningsanordning att behövas.

Andra förslag? Fördelar/nackdelar?
Lämpliga skenor, infästningar? Vanliga poolskenor? Rullskenor för skjutdörrar?                  

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag