CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Klabbarpan

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Intex-Pool utan breddavlopp, koppla dammsugare till pump?
« skrivet: juni 19, 2013, 15:51:08:08  »
Hej

jag har en Intex pool utan breddavlopp, det jag däremot har är:
http://intexnordic.com/Default.aspx?ID=55&M=Shop&PID=114&ProductID=598.

Den är kopplad med slang till hålet som går in till pumpen. Min fundering är om jag kan köra med de dammsugarmunstycken som de flesta av er använder, dvs kopplar dammsugarmunstycke till slang som jag sedan kopplar in istället för ytrenaren, dvs drar ut den slangen och sätter in dammsugarslangen?

Någon som vet om det fungerar eller om jag måste köra vidare med vattenslang och den lilla tygpåsen som är helt värdelös?

2
Ovanmarkspooler / Bygga in Intex pool som på denna bild, Hur?
« skrivet: juni 13, 2013, 13:18:53:53  »
Hej

Jag har fått upp min intex pool och fått upp ett trädäck runt den, Poolen stick upp ca 80 cm ovan trädäcket, satt och googlade lite och hittade denna bild.

Jag skulle vilja bygga upp en likadan lösning, någon som har tips på hur och vad jag ska använda för att få det snyggt och stabilt? dvs vilka reglar men framförallt hur jag ska få regelverket att sitta bra, jag måste fästa det på ovansida av trädäcket p.g.a utrymmesbrist

3
Uppvärmning / Solvärmare från harald nyborg, "fyrkanten"/Solbubbla
« skrivet: juni 04, 2013, 15:57:44:44  »
Hej

Jag undrar om det är någon som har testat dessa solvärmare från harald nyborg (http://www.harald-nyborg.se/sport-fritid/lek-vatten-strand/pool-tillbehor/solvarmare.html) finns fler som säljer liknande, Fördelen med dessa är att de inte tar så stor plats, men frågan är ju då hur mycket de värmer, läste lite på förpackningen till dem och till min pool på 16 kubik rekomenderas 2-3 st...

De är ju lite diskretare än mattorna som tar en massa kvadratmeter i anspråk och dessutom inte så farligt dyra...

Edit: Såg att JF Fritid har den och de kallar den solbubbla så la till det i rubriken (http://www.jf-fritid.se/solvarme/solbubbla/)

4
Vatten och kemi / Hur byta filter i patronfilterpump?
« skrivet: juni 03, 2013, 13:26:25:25  »
Jag har en liten undran, jag har en vanlig intex pool och har idag den patronfilterpump som ingick. Man ska ju ta loss filtret och rengöra det regelbundet, men hur är det tänkt att gå till då det inte ingår några avstängningar till pool eller pump.

Om jag skruvar av locket så lär ju poolvattnet forsa ut, ska man behöva lyfta upp pumpen så den är högre upp än vattennivån?

Eller tänker jag helt fel?

5
Uppvärmning / Så tyst värmepump som möjligt sökes! Brilix xhp60 ?
« skrivet: maj 02, 2013, 15:00:15:15  »
Hej

Jag har börjat fundera på uppvärmning av poolen och poolvärmepump är det som gäller. Jag söker en så tyst pump som möjligt, men till ett lågt pris, (härlig kombo va?)

Har en pool på ca 16 kbm, har hittat denna på rubinpool:
BRILIX XHP 60
Ljudnivå (10m):35dB

Jag har dålig koll på ljudnivåer och dB, men det verkar vara rätt lågt jämfört med andra, men frågan är väl också om det är mätt som biltillverkare mäter sin bränsleförbrukning eller om det är på riktigt?

Ni som har värmepump, hur mycket låter det egentligen? vill varken bli störd eller störa grannar för mycket.

6
Vatten och kemi / Bilder på era pumphus sökes
« skrivet: april 22, 2013, 15:19:07:07  »
Hej

Jag ska nu i vår försöka bygga ett litet hus till poolpumpen, "huset" kommer bara innehålla poolpumpen dvs det kommer bli rätt så litet, men jag söker lite inspirationsbilder på hur era sandfilterpumpar står. Har sökt men hittade ingen tråd ang det, finns det så får ni gärna posta länken.

7
Byggtrådar / Budget pool bygge inkl trädäck, staket mm
« skrivet: december 13, 2012, 20:04:55:55  »
Hej

Har börjat planera mitt budget poolbygge som jag har tänkt att fixa i vår.

Poolen köptes för ett par år sedan en intex rörpool 457 cm i diameter och 107 cm hög. Poolen har hittills stått uppställd temporärt, men till våren har jag tänkt att bygga in den i trädäck och fixa till det lite snyggare.

Har massor av idéer och frågor.

Min tanke är att bygga ett trädäck som är ca 6*6 m för poolen (Kommer sitta ihop med mitt 50kvm trädäck).

Tanken är att inte ställa poolen mitt i utan att på 2 sidor endast ha ca 50 cm mellan pool och staketet runt poolen, för att få mer plats på de andra sidorna. Har tänkt att bygga en trappa och en avsats som jag fäster stegen i, resten av trädäcket hamnar ca 30 cm över poolbotten.

Jag har tänkt att sätta sandfilterpump i utrymmet som blir under avsatsen till trappan, sedan ha det öppningsbart både ovanifrån och från utsidan.

Poolen kommer troligen placeras på frigolit då jag redan har det hemma. Eftersom denna pool måste vad jag vet tas ner på hösten så kan jag göra om underlaget om det inte funkar med dessa kan de bytas året efter.

Framtidsplanen är en bättre ovanmarkpool t.ex Primastars men det får vänta då pengarna för det inte finns.

Tänker jag helt fel? Nåt som är helt galet?

Har tänkt att köpa sandfilterpump från Harald nyborg för att byta ut pumpen som ingår i paketet. Vill inte lägga för mycket pengar på poolen då den kommer bytas om 3-6 år.

Tacksam för alla synpunkter, bilder kommer är äventyret startar...

Hälsningar
Clas

8
Vatten och kemi / Billig sandfilterpump?
« skrivet: december 11, 2012, 16:43:56:56  »
Hej

Första inlägget här, äger idag en Intex rör pool, 4,57* 1,07 stor, denna kommer om några år bytas ut mot en rejälare, men med nybyggt hus och småbarn finns inte pengar till allt idag :)

Till våren har jag tänkt att bygga ett trädäck + staket runt poolen, tanken är att bygga en trappa upp och en liten avsats där jag fäster poolstege och under där har jag tänkt att placera pump osv. Min tanke är att sätta något skiva mellan pump och avsatsen för att hålla det någorlunda torrt, sedan kunna öppna uppifrån och från utsidan för att komma åt vid behov.

Jag har idag den filterpump som ingick i paketet men den verkar inte vara någon som vill använda den, så min tanke är en liten uppgradering till sandfilterpump. Jag har ingen lust att lägga 4-5000 på en pump som ska användas några år.

I de poolpaket jag kollat på inför framtiden verkar poolpump ingå.

Så vad bör jag köpa för pump?
funkar t.ex Julas? http://www.jula.se/sandfilterpump-952041
Eller t.ex Harald Nyborg har tidigare haft en, som jag inte hittar nu.

I framtiden lutar det åt en Primastar pool och då deras sandfilter, men köpa pumpen separat där kostar 3-5000 kr...

Tacksam för alla tips och ideér ang detta med poolpump och även andra saker jag bör tänka på.

Hälsningar
Clas

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag