CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - RobbieH

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Pooldäck runt glasfiberpool.
« skrivet: juni 22, 2019, 21:46:43:43  »
Märkligt indeed... men långkanten lutar. men den är i våg på botten. Den är högre i ena hörnet jämfört med de andra. Enligt tillverkarn är det tydligen väldigt svårt att få hela poolkanten hundra % i våg när de ljuter/bränner poolen i ett stycke. Så det är faktiskt poolen som är en aning sned i konstruktionen. Men det är nån centimeter över 6.30m så inte hela världen, men lite irriterande förstås. knappas någon billig pool heller, i 200k + bara för baljan. En kraftig pool utan svikt, 12 lager i sin uppbyggnad.

ang skruva så går det utmärkt enligt tillverkarn i den överliggande kanten. bara för-borra. Skulle nog inte skruva i själva väggen dock :)
 

2
Markpooler. / SV: Pooldäck runt glasfiberpool.
« skrivet: juni 20, 2019, 08:49:55:55  »
Vi satte glasfiberpool för två år sen och byggde trädäck i höjd så att brädorna täcker poolkanten hela vägen fram till vattnet. Vi satte en bit a trädäcket först så vi fick exakt höjd att gå efter sen mättes pool djupet efter det och hamnade helt perfekt faktiskt. Kant-brädan runt poolen är helt plan med resten av pooldäcket på millimetern nästan. Och i vår pool gick det att fästa kant-brädan med rostfri skruv rätt i glasfiber-kanten. Sen sattes silikon mellan bräda o kant för att den inte ska rinna ut vatten under plankan. Fungerar kanon o sitter som berget.

DOCK ska jag säga, har jag fått justera däcket flertal gr in mot poolen då gruset sätter sig efter vinter och däcket sjunker in mot poolen. Vårt däck vilar på betongplattor, inga plintar. ( men delar av det vilar på gammal stenläggning under så väldigt hårt underlag. )
Nu har det stabiliserat sig en aning och verkar ligga hyfsat still. men räkna med justering! inte så svårt dock, i mitt fall var det bara att lyfta en bräda lägga under lite mer tjärpapp mellan betongplatta o bärlina.
Vår stora utmaning med kantbrädan var snarare att poolen inte är plan. ( den står plant på backen ) och det skiljer ett par cm i höjd från ena långsidan till andra. Det löste vi med att såga till sluttande "klack" som kan brädan vilar på. Denna täcktes av silikonkanten under så syns inte.
Mvh
Robban

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag