Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - sjös

Sidor: [1]
1
SpaForum / SV: Bygga själv, erfarenheter?
« skrivet: november 21, 2008, 09:25:19:19  »
Här kommer lite bilder på mitt bygge. Observera att jag här visar hur jag JAG gjort och inte hur man SKA göra. Om man tänker göra flera kar så bör man istället göra en "riktig" form och på så sätt få en fin yta direkt.
Jag byggde istället en form i masonit som jag sen täckte med aluminiumfolie innan det var dags för plastning,detta för att undvika att karet fastnar i formen.
Formen byggdes av spillvirke, här är första steget då jag skruvade ihop det som ska bli sargen på karet. Jag hittade lite färdiga böjar i plywood som använts for gjutning av betong.



Sen byggde reglade jag upp en stomme som sedan fick en yta av masonit, spackling gjorde jag med vanligt väggspackel vilket duger gott.



Jag har lagt 5 varv 400g matta överallt och ytterligare nått varv på vissa ställen. Senare kommer jag att plasta förstärkningar på utsidan samt lägga en topcoat på insidan. Karet är nu frigjort från formen men tyvärr har jag inga bilder på hur det ser ut i dagsläget, så här såg det ut då plastningen var klar men innan karets lyftes ur formen

2
SpaForum / SV: Bygga själv, erfarenheter?
« skrivet: november 20, 2008, 23:07:44:44  »
ok
då ska jag ta och inventera datorn och lägga ut lite bilder, återkommer  imorgon...

3
SpaForum / SV: Bygga själv, erfarenheter?
« skrivet: november 19, 2008, 23:11:35:35  »
Jag har plastat mig ett kar i egentillverkad form och det tidigare snacket om böldpest eller så kallad osmos kan vi glömma. Detta är inget problem när det gäller ett spaa.
   Jag byggde en form i masonit med hyffsad yta, detta pga att jag bara tänker göra ett kar och då kan man lika gärna lägga sliptiden på den färdiga produkten istället för att göra en "riktig" form. Tyvärr är tunnan för stor för garagedörren så slipning,spackling och topcoat får vänta till våren då värmen kommer.
Men som sagt, glasfiber är enligt mig ett ypperligt material till ett spaabygge och förhållandevis billigt, mitt kar som är helt runt med en diameter på 255cm och en höjd på 110cm har kostat ca 3000kr i byggkostnad. Då återstår uppvärmningen men även där tänkte jag göra en timell och bygga själv... Om intresse finns så kan jag leta reda på lite bilder från bygget.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag