VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Holmen

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Hur ser man om en VP fungerar?
« skrivet: maj 04, 2010, 22:43:26:26  »
Jag har installerat en Brilix VP och kört igång den, idag har den gått hela dagen, och visst har temperaturen gått upp ett par grader men det kan ju lika gärna vara solen.
VP'n startar, fläkten går osv. Det som får mig att fundera lite är dels att enligt panelen på VP'n så har inloppstemp och utloppstemp varit samma, utom vid ett par tillfällen då inloppstemp var en grad högre än utloppstemp. ??? Jag har också läst om isbildning/kondens vid körning i relativt låga temperaturer, jag får ingen synlig kondens och absolut ingen isbildning.

Kan man på något sätt se om VP'n fungerar? Jag skulle ju kunna låta den gå dygnet runt i någon vecka och se om tempen ökar, men om det är fel på den så vill jag ju reklamera så fort som möjligt.


2
Uppvärmning / Hur nära väggen kan man ställa VP?
« skrivet: maj 01, 2010, 19:28:10:10  »
Håller som bäst på att installera en Brilix THP 100 och funderar lite över placeringen. Enligt instruktionsboken från Brilix får man inte placera den närmare en vägg än 1m, men det ser ju inte klokt ut! Jag har nu monterat den med tre sidor helt fria och baksidan drygt 30cm från en vägg, nog borde väl det räcka?

Jag har ju aldrig sett en luftvärmepump för husuppvärmning monterad 1m från väggen, de brukar ju sitta ca 20cm ifrån.

Micke

3
Ovanmarkspooler / Tunn stenhård cellplast eller dylikt sökes.
« skrivet: juli 03, 2008, 23:07:59:59  »
Jag monterade en J&F storpool i början på sommaren och vi badar för fullt för tillfället, helt underbart med pool. Jag har dock ett par saker jag vill åtgärda nästa vår, t.ex. räta upp ena poolsidan och byta sandvallen mot en skumgummilist från Tegespool. När jag ändå har linern av och poolen tömd så skulle jag även vilja hitta nåt sätt att få en helt slät botten. Jag har just nu 70 mm isolering med ca 10-15 cm stenmjöl på och slutligen en nålfiltsmatta. Även fast jag paddade som en galning så är botten som ett månlandskap.

Jag skulle vilja hitta någon tunn (ca 20-25mm) STENHÅRD cellplast, eller liknande mtrl att lägga i poolen. Jag har ringt runt bland byggvaruhusen men ingen verkar ha något som uppfyller mina krav.

Blev tipsad om att ta formplyfa i botten och limma nålfiltsmattan på plyfan, men det känns som att plyfan kommer ruttna ganska omgående.

Någon som har några tips?

4
Uppvärmning / Fråga om tillfällig budgetuppvärmning.
« skrivet: juni 18, 2008, 23:32:08:08  »
Vi kommer till våren investera i poolvärmepump från Pahlens eller motsvarande men vi har tyvärr inte råd med den investeringen den här sommaren. Så min tanke var att ta en CTC elpanna (Elpatron, circulationspump och styrning) som jag har står och en rostfri värmeväxlare från en oljepanna. Detta alternativ är gratis då jag har allting står förutom kopplingar. Detta är alltså inte tänkt att vara en långvarig lösning utan endast ett sätt att komplettera solpanelerna för att kunna få upp tempen några enstaka gånger under denna sommar, till vintern åker grejerna på tippen.

Elpannan är ställbar mellan 3,3 till 13,7 kW och har tidur, nattsänkning etc. Jag har dock ett par frågor:

1: Är det ens någon idé att lägga ut de kronor som kopplingarna kostar för att få detta att fungera?

2: Hur stor vattenmängd behöver elpannan jobba emot? Jag antar att jag inte kan koppla värmeväxlaren direkt på In/Ut från pannan.....eller?

Tips, tankar och funderingar tas tacksamt emot.

MVH
Holmen

5
Ovanmarkspooler / Fylla eller lämna poolen tom över vintern? (Storpool)
« skrivet: juni 15, 2008, 14:14:25:25  »
Jag har en J&F storpool 6,1x3,6 som är nedgrävd ca 70 cm (ej återfyllt mot poolen). Jag kommer tömma den i höst för att göra vissa justeringar, bl.a. byta sandvallen mot skumgummi och räta ut en av sidorna som ej blev helt rak. Runt poolen ska det sedan byggas trall. Min fråga är om jag sedan ska låta den stå tom över vintern eller om den klarar sig bättre om den är fylld?

6
Ovanmarkspooler / Vilket håll ska linern ligga åt (J&F Storpool)
« skrivet: juni 02, 2008, 23:58:27:27  »
Hej!

Jag håller precis på att montera en Storpool från J&F, men har nu stött på problem. Vilken sida av linern ska vara inåt (mot vattnet)? Den ena sidan är slät och glatt men har "fula" skarvar, den andra sidan har finare skarvar men är "räfflad". Har läst en del på forumet och åsikterna verkar gå isär.

Så, vilken sida rekomenderar ni att man har mot vattnet? Jag lutar åt att ha den släta sidan mot vattnet men är som sagt osäker.

MVH
Holmen

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag