Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Noran

Sidor: [1] 2
1
SpaForum / SV: Hur länge måste man köra pumpen?
« skrivet: augusti 01, 2018, 23:12:29:29  »
Nej det stämmer inte. Pumpen drar ca 0.6 kw/h. Det blir ju 14kwh per dygn om den kör hela tiden.
Att värma poolen upp till 35 grader med det här vädret kostar inte mycket. Under 10 kwh/dygn. (såklart beroende på hur mycket vi badar.)
Men du har rätt, jag har också funderat på om det krävs extra att värma 2 ggr per dygn eller ha jämnare temperatur. Tror inte temperaturen hinner sjunka mycket om man inte badar eller fyller poolen.

2
Markpooler. / SV: Bevattningsförbud
« skrivet: juli 28, 2018, 23:52:35:35  »
Ok men många ställen har ju bevattningsförbud. Måste vara många som har problem.

3
SpaForum / SV: Hur länge måste man köra pumpen?
« skrivet: juli 28, 2018, 23:48:25:25  »
 Det är en terrasspool. Så det är samma konstruktion som en vanlig pool fast liten. Med elvärme, inte värmepump dock.

4
SPA-projekt / SV: Badtunna (terasspool el)
« skrivet: juli 27, 2018, 21:59:14:14  »
Jag har ingen lösning men ser problemet. Några vuxna kan bada utan problem men så fort barnen leker och har kul måste jag fylla på. Nyfiken på din lösni g.

5
SpaForum / SV: Hur länge måste man köra pumpen?
« skrivet: juli 27, 2018, 21:54:12:12  »
Va? Varför det? Vad är fördelen.?

Jag har 4 dubblat min elräkning sedan jag skaffat pool. Jämför med samma månad förra året. Nu efter att ha ändrat till att bara köra några timmar har jag halverat elräkningen. Ändå alltså dubbelt så hög som förra året.

Pengarna bryr jag mig inte om. Poolen är värd varenda krona. Men miljöpåverkan!

6
Markpooler. / Bevattningsförbud
« skrivet: juli 26, 2018, 23:31:29:29  »
Hur gör ni andra med pool nu när det bevattningsförbud och restriktioner?

Här är det inte förbud utan vädjan från kommunen att använda mindre och vattna med måtta. När barnen badat behöver jag ofta fylla på poolen och även när jag backspolat. Jag har en liten pool så det handlar om kanske max 50 - 200l vatten åt gången. Är det ok egentligen?

Hur gör ni andra?

7
SpaForum / Hur länge måste man köra pumpen?
« skrivet: juli 26, 2018, 23:20:21:21  »
Man vill ju spara så mycket energi som möjligt. Nu på sommaren går det inte åt mycket värme, men pumpen.

Min pump pumpar 5,6m3/timme och poolen är 1,6m3. Kör den 8h/dygn. Funderar på om det är onödigt mycket.

Hur många timmar per dygn kör ni er pump?

8
SpaForum / SV: energiåtgång
« skrivet: juli 10, 2018, 09:25:50:50  »
Tack för bra svar. Poolen är isolerad. Pumpen drar drygt 0.5kw/h ser jag på elräkningen så allt annat än försumbart. Nu har jag stängt av så att den bara går 8 h / dygn. Borde bli 4,5 kWh + värme. Borde det räcka?

9
SpaForum / energiåtgång
« skrivet: juni 30, 2018, 23:57:26:26  »
Jag har nyligen installerat en terasspool och börjar nu fundera på hur mycket energi den drar och vad man kan göra för att minska energiåtgången. Jag valde en terasspool framför en "riktig" pool just med tanke på att jag vill leva så miljövänligt som möjligt.

Poolens volym är 1,6 m3 och pumpen pumpar 6,5 m3/h (om jag fattat rätt.) Då tycker jag inte den ska behöva köra 24h/dygn. Jag har satt en timer så att jag stänger av den 8 timmar under morgonen. Vi använder alltid poolen eftermiddag och kväll så jag tycker det verkar rimligt att rena lite före och efter. Verkar detta rimligt eller bör jag ha igång pumpen mer eller mindre?

Jag har ca 36 grader i poolen. Varmt nog att det ska vara behagligt att bada på kvällen men man kan även bara mitt på dagen när det är varmt. Hur varmt har ni och hur stor betydelse har det för energiåtgången.

Det är ju värmen och pumpen som kräver energi. Jag kan inte mäta på dom separat. Hur stor betydelse har dom i förhållande till varandra?

På min elräkning ser jag att min förbrukning ökat med 10 - 12 kwh / dygn. Jag tycker det är lite mer än vad jag förväntade mig nu på sommaren. Måste blir mycket högre när det är kallare ute. Hur ser det ut hos er?

10
Markpooler. / SV: Hur nära huset är det lämpligt att ha poolen
« skrivet: september 26, 2017, 22:33:29:29  »
Menar du att du tänkt ha ett lock som på gångjärn fälls upp på väggsidan ? Men i så fall blir det ju helt omöjligt att komma åt att göra några åtgärder från den sidan. Det låter som en ganska opraktisk lösning.

Hur har du det med grundvatten ? Om du p.g.a. poolens dränering för att få grundvattenfritt runt poolen måste sänka grundvattennivån så kommer ju detta att påverka förutsättningarna också för huset. Om marken är så pass genomsläpplig att vattennivån sjunker under hela huset så borde det vara mindre problem. Kommer däremot halva huset att ha andra markvattenförhållanden än den andra halvan då får man nog kolla noga med någon expert så att man inte får överraskningar.

Nej inga gångjärn. Det är en terrasspool så typ 2*2 m stort lock som man kan lyfta av eller luta åt sidan antar jag.

Behöver man ha dränering runt en så pass liten pool så att det kan på verka grundvattennivån? Poolen är 2,2 m3.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag