VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Illamående gäst  (läst 3666 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Baronen

  • Gäst
Baronen
Illamående gäst
« skrivet: augusti 05, 2013, 10:55:25:25 »
En gäst fick i sig lite för mycket dricka i helgen och började må illa. Det slutade med en uppkastning och då givetvis i Poolen.
Kör pumpen för fullt och backspolar av och till men det blir inte bra.
Ska man fortsätta eller tömma ur vattnet och börja om?     

Poolgiganten

Utloggad Erik N

  • IT-Tekniker
  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Stockholm/Tumba
  • Antal inlägg: 2974
  • Total likes: 248
  • Kön: Man
    • Visa profil
SV: Illamående gäst
« Svar #1 skrivet: augusti 05, 2013, 11:05:56:56 »
Hur mycket vatten är det? Jag tycker ju att det borde fixa sig med tiden.
/Erik
Thermopool 8x4, badmått 3,50x7,55x1,55 - 38,3 m³.
Vattendjup 1,45 till toppen på skimmer.  Värmep. G&J GJPACW1V-20 9,2 kW
Pump Astral Victoria 3-fas 0,6 kw 11 m³/h - Filter Astral Cantabric 500 med 100 kg sand - Klorautomat
2 st Pahlen LED-belysning - LQ Klassik B (www.bumerang.cz) pooltak från Living Quality
Min byggtråd från 2010 - 2012
It's nice to be important, but more important to be nice

Utloggad Erica

SV: Illamående gäst
« Svar #2 skrivet: augusti 05, 2013, 13:37:07:07 »
Det viktigaste ur rent bakteriell synpunkt är ju att hålla upp klornivån ordentligt. Då är det i vart fall ofarligt ganska snabbt. Biologiska ämnen i poolen (typ att någon spiller mat eller dricka i vattnet) brukar kloret + filtret ta hand om ganska bra efter någon dag eller två. Jag vet bekanta som vid poolparty fått öl i poolen, det ger en jäsning och grön-vitt vatten efteråt, men det har klarnat när kloret har fått gjort sitt jobb. Maginnehåll borde väl ge en liknande påverkan. Eftersom personen fick uppkastning p.g.a. överdrivet drickande och inte p.g.a. någon mystisk magsjuka i ditt fall så borde det inte finnas några extrema bakterier i det heller, även om man naturligtvis inte vill ha sådant i poolen.

Utloggad Erica

SV: Illamående gäst
« Svar #3 skrivet: augusti 05, 2013, 14:16:17:17 »
Man kan ju tillägga att man vid poolfester helst bör förhindra att personer som druckit så pass mycket över huvud taget använder poolen. Inte bara med tanke på ev. uppkastningar utan även rent vattensäkerhetsmässigt. Är folk så pass ordentligt berusade gör de ju ofta mindre övertänkta saker, som att dyka med huvudet före på grunt vatten och liknande. Poolen fungerar ju utmärkt vid fester men man får ju försöka hålla vissa gränser.

Vi har haft många poolpartyn och då gäller bl.a. att ingen mat eller dryck tas med i poolen. Vi brukar ha mycket måttligt med drickande, men skulle någon ta sig för mycket så får de låta bli att bada. Däremot har vi inga krav på att gäster måste duscha eller byta om eller så, det är upp till var och en. Folk brukar ju ibland "hjälpa" varandra i vattnet också... Det gäller att inte få GLAS i poolen. Vi har visserligen ingen liner som kan gå sönder, men att få upp glasbitar från botten är supersvårt. De är för tunga för sugen och syns inte så pass att man får dem med håven heller. De som har linerpool får ju vara extra försiktiga o fråga om vad som kan komma i poolen.  Vi hade ju i en annan tråd en diskussion om ev. risker med om folk hamnade i poolen i högklackat. Med en betongpool kan man dock vara lugn... den håller nog om en elefant hoppar i , men då lär det bli översvämning i poolrummet ! :)

Spyor i poolen är ju inte roligt och barn som bajsar på sig faller ju i samma kategori. Det senare är dock ganska ovanligt - de flesta småbarn brukar inte bajsa i vattnet, varför vet man inte. Numera finns det ju särskilda badblöjor att köpa. Annars gäller samma som för fallet ovan, kloret och filtreringen kommer att ta hand om det rent bakteriellt, men sedan kommer ju det psykiska tankemässigt, där finns ingen universallösning.

Baronen

  • Gäst
Baronen
SV: Illamående gäst
« Svar #4 skrivet: augusti 05, 2013, 14:38:22:22 »
Vi tappade uppmärksamheten just på denna gäst en kvart och det räckte....
Man kan ju alltid trösta sig med att Poolroboten tar det upp mesta av grillbrickan på botten, även om det inte var så kul att tömma den...... :-\

Utloggad Erica

SV: Illamående gäst
« Svar #5 skrivet: augusti 05, 2013, 19:48:06:06 »
Vi tappade uppmärksamheten just på denna gäst en kvart och det räckte....
Man kan ju alltid trösta sig med att Poolroboten tar det upp mesta av grillbrickan på botten, även om det inte var så kul att tömma den...... :-\

Jo en robot gör det ju enklare. Vi har aldrig skaffat någon, det känns som lite "overkill" till en inomhuspool - man får ju inte så mycket skräp, löv m.m. i en sådan. Men jag kan tänka mig att om robotens innehåll var en begagnad version av middagen så var inte tömningen särskilt trevlig..  ::)

Nej det så klart man kan inte hålla koll på allt och alla, även om man ofta kan se vilka so hör till riskkategorin så att säga. Men vi har kanske haft tur, vi har haft denna poolen i 10 år nu, haft många fester och hittills klarat oss från den typen av förorening. Men när en av våra flickor hade efter-party till sin skolbal så fick vi i stället blåtonat vatten. En av gästerna hade en blå sammetsklänning som färgade av sig något våldsamt i vattnet, som ett blått moln i vattnet omkring henne. Det måste ha varit någon dålig typ av färg som inte alls tålde vatten. Sådant går ju inte att filtrera bort heller (eftersom det är ett löst ämne, inte partiklar) , men även det tog kloret hand om efter en tid, men det tog nog ett par veckor innan det försvann helt. Vi har aldrig vid något tillfälle fått någonting i poolen som tvingat fram ett vattenbyte.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag