CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Tobbe.S

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / SV: Behöver jag by-pass ändå?
« skrivet: maj 26, 2018, 06:59:37:37  »
Ja oavsett så verkar det fungera bra...28 grader nu efter 3 dagars körning och pendlar mellan 1 och 2 grader på det som går in och ut ur pumpen...körde igång den när det var 15...får väl gå bara på nätterna i fortsättningen då utomhustemperaturen är låg häruppe (Timrå) ännu för att behålla värmen i vattnet.

2
Uppvärmning / SV: Behöver jag by-pass ändå?
« skrivet: maj 24, 2018, 16:26:40:40  »

Tack för svar och den gav mig ett svar själv också nu då verkningsgraden verkar stiga när vattnet blir varmare...nu är det 20 in och 22 ut.

3
Uppvärmning / Behöver jag by-pass ändå?
« skrivet: maj 24, 2018, 07:23:55:55  »
Hej.
Har precis kört första natten med en 6 kw luftvärmepump och då reningspumpen bara ger 4000 l timmen säger dom jag frågat att jag inte behöver by-pass.
Var 15 grader i vattnet igår och 3 grader varmt ute inatt och nu är det 17-in och 18 ut....tilläggas kan att det är en liten balja på 15 m2.

Vad säger ni som hållit på med det här ett tag..själv är jag novis och tacksam för support.mvh/Tobbe

4
Uppvärmning / SV: Val av pump till Julas 6 kw poolvärmepump.
« skrivet: augusti 31, 2017, 20:44:01:01  »
Okej...ni har övertygat mig att gå via bypass till min sandfilterpump men kommer ändå att köpa en billig filterpump att ha i reserv och är väl inte omöjligt heller att jag provar köra den emot luftpumpen direkt för att kolla hur det fungerar med ca 2000 l/h ....återkommer när jag provkört framåt Juni-Juli... <sol> 8) ;)...och luftvärmepumpen kommer att förvaras inomhus på vintern. :angel:

5
Uppvärmning / SV: Val av pump till Julas 6 kw poolvärmepump.
« skrivet: augusti 30, 2017, 16:26:17:17  »
Bra du påtalade det med hur ventilen står..så långt tänkte inte jag och det får mig att tro på min ide om att köpa en billig filterpump och varför jag vill ha det separerat framgår väl i mina tidigare inlägg....inget strul med ventiler och kan dammsuga och greja som jag vill och värmepumpen går när den går och sköter sitt....men om det ryker vet jag väl inte förränn man provat. ;)

6
Uppvärmning / SV: Val av pump till Julas 6 kw poolvärmepump.
« skrivet: augusti 30, 2017, 11:03:42:42  »
Är ju skogsbrukare och fri tillgång på ved samt "vedbacken" placerad på gaveln på uthuset så kaminen hamnar både undanskymt och strategiskt och lätt att göra upp en brasa när det passar så kamin vill jag inte utesluta....ingen som har koll på lämpligt flöde till värmepumpen...ni skriver bypass men inte hur stort flöde ni tror som är lämpligt..stryper ni med hälften eller mer?..sedan kostar ju en filterpump ca 3-400:- så det är inga slantar..bra om ni utvecklar era svar istället för ett nä. :)

Och baljan är isolerad och god pooltäckning är jag medveten om.

7
Uppvärmning / SV: Val av pump till Julas 6 kw poolvärmepump.
« skrivet: augusti 30, 2017, 10:15:27:27  »
Är det kostnaden (elen som en extra pump drar) ni tänker på...kan ju tillägga också att det ska kopplas in en vedkamin är det tänkt och den hade jag tänkt ha kopplad med bypass på sandfiltret för att inte krångla till kopplingarna....om jag istället skulle ha sandfiltret kopplat till luftpumpen och en liten filterpump till kaminen då..låter det vettigare?

8
Uppvärmning / Val av pump till Julas 6 kw poolvärmepump.
« skrivet: augusti 30, 2017, 00:19:07:07  »
Hej från en nybörjare!

Har i sommar gjort i ordning en liten pool (balja) i mitt torp...innehåller 15 m2 vatten och har nyss köpt en luftvärmepump på Jula utan att läst på men hoppas den funkar några år.(den var typ billig då dom sålde ut nu).

Nu till min fråga...vill inte koppla på den på min sandfilteranläggning utan vill ha det separat....om man skulle satsa på en mindre pump med filter till detta...Biltema har en med kapacitet 1136 l/h och det finns billiga Intexpumpar på kring 2000 l/h.

Dom rekommenderar ju bye-pass för att minska flödet och det gör man väl ordentligt med nån av dom 2 varianterna då min sandfilterpump ligger på kring 4500...vilken av dom 2 storlekarna skulle ni råda mig satsa på eller inte alls?

Som tillägg kan nämnas att jag tänkte köra värmepumpen på dagarna och sandfiltret på nätterna och tror mig få en fördel där med kvaliten på vattnet...rätt-fel?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag