VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - rsjowa

Sidor: [1] 2 ... 22
1
Markpooler. / SV: Tömma poolen - vad bör man tänka på?
« skrivet: maj 20, 2012, 00:27:11:11  »
Tja, personligen skulle jag temporärt montera några grova reglar som stöttar långsidorna innan jag tömmer på vatten. Men det beror bara på att jag fick intryckta sidor av en grävare vid poolbygget, och det vart rätt mkt jobb att göra om, för att långsidorna skulle bli raka igen. Dvs, det går inte att "trycka upp dom"  :)

2
Markpooler. / SV: Mosaik pool
« skrivet: maj 20, 2012, 00:06:59:59  »
Vet inte om det framgår, men har du gjort poolen själv så är det inte mycket att göra. Har du däremot lejt bort jobbet så har du förhoppningsvis garanti och kan reklamera arbetet.

Det är som Erica säger:
Tätskikt skulle ha lagts in INNAN du satte dit någon mosaik.

Tyvärr.  :-\

Fogen är inte tät. Inte i badrum heller. Utan det är tätskikt under som bestämmer…

har du ändå investerat i fin mosaik, och vill ha det, så skulle jag nog riva och göra om. Du har möjligheterna, tråkigt att behöva sätta in en liner i detta, eller?

3
Markpooler. / SV: Polypropylen - bra material?
« skrivet: maj 19, 2012, 23:56:30:30  »
...
Det märkliga är att en linerpool bleks ovanför vattnet, vilket tyder på att det är solen som påverkar, inte vattnet eller klorhalten.
...

Kan inte hålla mig från att delge mina iakttagelser på detta område ... inget som motsäger dig, utan bara betraktelser...

Har 2 pooler i min närhet.

Pool 1:
Min mosaik-pool-liner (long-life) som snart är 3 år, under pooltak har faktiskt blekts mer under vattenlinjen. Tack vara för hög värme/klorhalt antar man förstås. Men då den ligger under tak, så är den övre dm riktigt fräsch fortfarande. Nyskick faktiskt.

Pool 2:
Grannens pool som är 6 år, utan pooltak. Där är linern mosaik också. Under vattennivån är den nästan helt vit (!). Även här antas för hög klorhalt. Ovan vattenlinjen ser man solens UV-påverkan (som inte jag har under pooltaket), och linern är rätt blekt även här, precis som Rickard säger också.

Bägge har saltklorinator (vilket inte torde spela nån roll).

4
Markpooler. / SV: Polypropylen - bra material?
« skrivet: maj 19, 2012, 23:45:00:00  »
...
 den har nu klarat 4 vintrar utan några skador över huvud och då var förra årets vinter hård, poolen var bottenfrusen.
...

Majja, superfin pool på bilden. Du är en av de poolforum-aktivister som jag fick stöd av initialt i mina poolfunderingar. Stort tack  O0

Kan dock inte hålla mig från att fundera kring, ... hur vet du att poolen vart bottenfrusen? Min med pooltak och salt har 2 vintrar max haft 40-50 cm is, och senaste vintern ca 10 cm. (baserat på hela glas-lampor samt hackat hål med yxa :-) )

Iofs, även om det bara är 1 cm is i så känns den bottenfrusen och totalt oanvändbar  8)

Sorry, kunde inte hålla mig från att fråga .... ::)

5
Markpooler. / SV: Polypropylen - bra material?
« skrivet: maj 19, 2012, 23:35:39:39  »
...
Såg i en annan tråd att det påstods att livslängden för en PP-pool kontra en liner pool skulle vara hälften... Någon som har kunskap i det ämnet?
...

Antar att den var "min" tråd du avser - http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=4676.0

Detta påstående jag kläckte ur mig beror på vad man avser med livslängd och kvalitet... samt att man som poolinvesterare tycker det är viktigt kring det ekonomiska. Är ekonomin inget problem för poolköparen, så kan man fokusera strikt på kvalitet istället, vilket jag inte gjorde. Utan fokus var mer kring fyra delar - prisvärdighet, hållbarhet, livslängd och kvalitet.

När jag gissade om halva tiden, från min utgångspunkt, så menade jag främst känslan och "materialkvalitet". Dvs, personligen gillar jag inte att nyttja materiella ting som ligger i slutet av sin livslängd. Tex bilar, båtar, hus, cyklar, hotell, flygplan, motorcyklar, kontorslokaler, .... och pooler.   ;)

Det går säkert att bada i en PP-pool efter 25 år, men kanske inte så fräsch känsla. Även om den är tät och erbjuder varmt vatten som är klor i. Mina preferenser var just det som flera antytt i denna tråd, att det går att fräscha upp sina liner-pooler med små ekonomiska medel. För ca 5 % av nypris-investeringskostnaden kan jag efter 12 år byta min liner och poolen kommer kännas helt ok (hoppas jag). Att sätta i en liner i en PP-pool känns lite mer komplicerat jämfört med ett standardisterat mått, som det är i tex en 4 * 8 m folkpool.

Liner-poolens fördel i mina ögon, består alltså av den långa erfarenheten som finns på marknaden kring pooltypen och faktumet som den 2-skiktslösning den består av. Ett "skal" och en "yta". Där ytan är utbytbar för en låg kostnad. 

Under de första 10-15 åren tror jag bägge lösningarna är lika trevliga  <love>

6
Markpooler. / SV: Polypropylen - bra material?
« skrivet: maj 19, 2012, 23:07:52:52  »
Då det inte är tillåtet att smutskasta enskilda personer eller företag i detta forum (eller för företag  att göra reklam) så har en hel del namn och inlägg raderats i denna tråd.
Vad som är helt klart är att denna typ av diskussioner inte är smickrande för någon av parterna som deltar.

Att som företag påstå att man levererar poolerna med marknadens bästa kvalitet är ett påstående av reklamkaraktär som aldrig kan kontrolleras, och som antagligen inte stämmer, så att hålla på med den typen av påstående i forumet är bara onödigt, det är inte tillåtet, och det är förhoppningsvis ingen som tror på det som skrivs, vilket bara försämrar trovärdigheten hos de som försöker framhålla de egna produkternas förträfflighet.

De som vill ha inlägg, personnamn eller företagsnamn raderade (utöver de vi redan raderat) kan klicka på "anmäl inlägg" så tittar jag på saken i mån av tid.
När saken avgjorts i tinget får resultatet gärna publiceras i detta ämne - det är fakta, som kan kontrolleras.
Allt annat är känsloyttringar, uppfattningar och påståenden som gör att folk mår illa och företag riskerar ta skada baserat på framförd kritik som inte kunnat granskas objektivt.

Att som företag försöka skydda sig mot denna form av förtal, genom att påstå att kunden ljuger är inte heller smickrande.

Detta ämne är ett klockrent exempel på varför jag inte accepterar smutskastning/förtal av personer eller företag i de forum jag driver.
Som företag är det helt omöjligt att agera på annat sätt än att göra kunden 100% nöjd i ett fall som detta, att driva saken till tinget kommer att kosta företaget i anseende även om de vinner i tingsrätten, och att anklaga kunden för lögner är inte heller en fungerande taktik, oavsett om det är sant eller ej.
Min slutsats är därför att denna typ av konflikter/smutskastning/förtal/anklagelser om lögner bäst hanteras av kund/leverantör/konsumentvägledare/ARN/Tingsrätt
Att försöka lösa tvister genom att i utpressningssyfte smutskasta personer och företag publikt i ett forum som detta är i mina ögon osmakligt, även om jag har förståelse för att det kan kännas som rätt väg att gå för en kund som av olika anledningar känner sig missnöjd.
Jag anser dock inte att de forum jag driver skall acceptera någon form smutskastning av utpressningskaraktär.

Jag vill inte heller skydda företag eller företagare som missköter sig, men den saken brukar som regel lösa sig själv, utan denna typ av beskyllningar.

Är imponerad av din uthållighet Rickard kring detta modererande. Din acceptanslinje är lätt att förstå och acceptera. Tack.  :)

7
Byggtrådar / SV: Folkpool Classic 4 * 8 hos rsjowa
« skrivet: maj 14, 2012, 14:12:41:41  »
Nu har vi haft värme i poolen 2 veckor. Gött med lite sommarkänsla igen.  :)

När jag byggde poolen så installerade jag en separat elmätare så jag har koll på vad poolen kostar i drift, med VP, cirkulation etc.

Nu efter 2 hela säsonger så vet jag att det för oss i mellansverige kostar ca 4000 kr per badsäsong.

Då har vi ca 30 grader i vattnet från 1 maj till 1 okt.

8
Byggtrådar / SV: christians poolbygge
« skrivet: april 10, 2011, 23:03:49:49  »
Superfint poolbygge ni fick till! Imponerad!

9

Verkligen snygg; är detta någonting du under mycket lång tid själv åstadkommit från vanlig planta eller finns motsvarande att köpa och framförallt; går detta att få att överleva även för oss som måste ha växter i kruka?

Mvh

TMC

Köpte en rätt färdig som vi sedan förvaltat. Kan tyvärr meddela att cypresser av denna sort inte klarar sig över en riktig svensk vinter. Visste jag nästan innan... Enda cypress jag klarat över återkommande vintrar är häng-cypresser och trådcypresser. Andra större modeller klarar inte -20 2 månader i steck tyvärr.  :-\

10
Markpooler. / SV: Högt grundvatten - hur löser man problemet?
« skrivet: september 30, 2010, 18:53:17:17  »
Ligger du väldigt nära sjön så är det ju risk att mkt vatten rinner till?

Kanske överväga att höja poolen mer, gör ju kanske inget om man tar 2-3 trappsteg upp till poolen från din altan och att poolbotten är ovanför grundvattennivån?

Du måste alltså ha pump och pumpa bort vatten annars, för du vill inte ha vatten utanför poolduken, som riskerar att dels lyfta linern, och dels riskerar att kyla ner i onödan, och dels riskera att detta vatten flyttar ditt stenmaterial/stenmjöl etc som du kanske väljer att lägga som botten.

Sidor: [1] 2 ... 22
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag