Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Volatyle

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / SV: Intex Easy set ovanmarkspool - första steget
« skrivet: maj 28, 2017, 21:00:48:48  »
Behöver man både ett sandfilter och en pump, eller är en sandfilterpump (därav namnet?) en typ kombinerad cirkulationspump och sandfilter i ett?

Om jag förstått det rätt behöver jag, utöver säkerhet/staket osv följande;
*Pool Easy set 3,66m*0,91m - 5621 liter
*Sandfilterpump Intex 4000L/tim
*Kem/Klor
*Håv, dammsugare
*Bubbelplast för värme
*Överdragsskydd

Missar jag något uppenbart?
Är sandfilterpumpen underdimensionerad, eller till och med överdimensionerad? Skulle jag kunna köpa en storlek större easy set pool till samma pump? Finns en som är 4,5x0.91 också.

Vol

2
Ovanmarkspooler / SV: Intex Easy set ovanmarkspool - första steget
« skrivet: maj 28, 2017, 12:09:56:56  »
Behöver man både ett vanligt överdrag och ett bubbelplastöverdrag, eller kan man "utnyttja" bubbelplastöverdraget som ett vanligt överdrag likväl?

Klorering sker lämpligast med flottör antar jag?

Har djupborrad brunn, dock mycket god vattenkvalitet (vattenprov senast i våras).

Hur är det med standardkopplingar osv, om jag skaffar ett sandfilter. Är det "kompatibelt" med de kopplingar som tillhör poolen?

Vol

3
Ovanmarkspooler / SV: Intex Easy set ovanmarkspool - första steget
« skrivet: maj 28, 2017, 11:10:01:01  »
Det låter ju betydligt bättre!

Om man ser till t.ex Intex Easy set-pooler, föreslår ni att man köper en separat pool (alltså ej paketet med pump) och istället kopplar på ett riktigt sandfilter från början?

Vad utöver pool, och eventuellt sandfilter är det första jag bör införskaffa? Behöver få en tydlig bild över de tillbehören som är "måstesaker" (ex. bubbelplast låter som en sån sak).

Vol

4
Ovanmarkspooler / SV: Intex Easy set ovanmarkspool - första steget
« skrivet: maj 27, 2017, 20:13:15:15  »
Alltid solläge. Oj, 13-18 grader var ju kanske lite lägre än jag räknat med :/ Trodde ändå det kunde bli runt 20-25 utan extra värmekälla.

Vol

5
Ovanmarkspooler / Intex Easy set ovanmarkspool - första steget
« skrivet: maj 27, 2017, 17:19:24:24  »
Hej,

Jag vill komma igång lite lätt med pool och vill inte göra ett större projekt direkt utan nöjer mig med en enkel och billig lösning så jag kan få "prova på" lite. Har barn under 4 år så en liten pool kommer duga gott.

Har kikat lite på Intex Easy set pooler med inkluderad pump, runt 3-4m i diameter och 70-90cm höga.

Min första fråga är, vad blir temperaturen i dessa pooler uppskattningsvis under varma sommardagar utan att jag kör med solfångare eller värmer vattnet, alltså - endast naturlig uppvärmning helt enkelt.

Vad är de första tillbehören jag bör införskaffa som är nödvändigt utöver det som ingår i paketet?

Johan

6
Ovanmarkspooler / SV: Noll erfarenhet av pool - funderingar på en intex
« skrivet: maj 23, 2014, 18:07:24:24  »
Jag tycker du ska testa om en Intex är något för dig. De poolerna är inte omöjliga att sälja av efter en säsong heller. Vi köpte en rund Intex innan vår JF för att liksom testa om pool var något för oss och även lite hur det där med värme kontra utan värme är. På den tiden fanns bara intexpooler med en meters djup, men nu har jag för mig att det ändrats en del. Runda pooler är självbärande, formen bär upp trycket från vattnet. Alla de övriga formerna behöver någon sorts stöd. Stöd tar en del plats och om de är veka får det katastrofala konsekvenser.
Oavsett om du skaffar Intex eller annan pool, överväg en uppvärmning typ värmepump. Solalternativen ger värme när våra svenska högtryck precis gett upp. Vill du vara klimatsmart har du hellre värmepump och solel.
Brunnsvatten... Om vattnet är lämpligt att dricka så bör det funka i pool. Har du 1000 liter i timmen, ja det är ju rätt likt full sprutt på en vanlig villakran. Men för säkerhetsskull så dra ner flödet till hälften, det spelar ju egentligen ingen roll om badpremiären sker en dag senare om ni klarat er utan pool så här länge...

Tack för svar. Bör jag alltså se över det här med värmekälla även om jag är typen som _föredrar_ vatten i temperaturen 18-21 grader?

Hur noga behöver man vara med underarbetet? Min tomt är hyfsat plan, men det är ju inte direkt så att jag varit ute och mätt med laser - så det kan säkert diffa några cm här och var.

7
Ovanmarkspooler / Noll erfarenhet av pool - funderingar på en intex
« skrivet: maj 23, 2014, 17:01:22:22  »
Hej,

Jag har absolut ingen erfarenhet av pool, men har länge hängt på forumet utan att registrera mig - och försöker få en samlad bild över vad det är jag är ute efter. Detta är nu nermejslat till ett antal frågeställningar jag tänkte sammanfatta i denna tråd.

Först och främst, vi bor på landet och har stor tomt (6000kvm) - en föredetta åker med välpackad siltig morän. Jag har insett att jag gärna har pool, men jag har också insett att jag inte vill lägga 150k på det, gärna inte ens 50k. Vi har en 9 månader gammal liten tös, som såklart redan nu gillar att bada.

Så, jag har förstått - än så länge, att vill man ha pool för under säg 10.000 så är intex dom som folk här på forumet verkar mest nöjda med. Då undrar jag först och främst, vad är skillnaden på intex ultra vs intex vanlig? Är det bara utseendet eller har dom olika funktion?

Jag vill gärna ha en rektangulär intex-pool, men det verkar vara lite ovanligare - är det nackdelar med det?

Jag har förstått att alla verkar köpa till extradelar/egna filter osv - innebär detta således att dom prylar och pumpar som följer med är helt onödiga? I så fall låter det i mina öron som det är bättre att köpa poolen utan allt detta och sedan köpa till - sandfilter eller vad det nu är man behöver, så slipper man betala för extra saker man ändå inte använder. Tacksam för input här.

Jag skulle också gärna vilja, om det går - om någon kan sammanfatta vad det är jag behöver utöver poolpaketet för att det ska fungera tillfredställande? Jag ser gärna en lösning med minimalt arbete från min sida, men också en ekonomisk hållbar lösning.

Sen undrar jag om det är något speciellt jag ska tänka på, när jag är egen brunn - jag förstår att man kanske itne ska fylla poolen direkt eftersom brunnen kan sina, men enligt mina papper har jag ett tillflöde på 1000l/timme och ett magasin som ska motsvara 90 meter djup brunn... Har någon här på forumet erfarenhet av kombinationen av egen brunn och ovanmarkspool är jag också tacksam för input och tips!

Tack på förhand - kanonforum detta i övrigt.

Vol

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag