Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Westcoast

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / Bottenlist och sand innanför ramen - varför?
« skrivet: augusti 25, 2009, 18:55:46:46  »
Nya frågor till pool-arna på forumet!

Har just köpte en oval pool från Primastar (5,5*3,7) och har sett i anvisningarna att man ska ha en sandvall, ca 20 cm hög, längs med sargen. Spontant känns det inte bra att ha sand som ligger och "gnager" på både liner och sargen, även om man lägger byggplast på båda sidor, eller? Jag sökte även här på forumet och såg att tegespool säljer en kantlist som ersätter sanden, kanske en bra lösning men dyr!! De tar 130 kr för 2 m! Jag kan väl leva med den kostnaden men blir irriterad över folk som kör med ockerpriser bara för att det tycks saknas alternativ...

Jag funderar egentligen på varför ska man ha en vall längst ner överhuvudtaget? Är det för att liner inte tål det skarpa vecket som blir där eller finns det andra förklaringar? Någon som har löst det på annat sätt? Någon som har provat att helt enkelt skippa sandvallen och bara lägga en enklare skydd över själva skarven?

Jag såg även att man ska fylla upp med 5 cm sand inuti ramen innan linern sätts i. Det vill man ju naturligtvis inte göra i onödan, har ju betalt extra för att just öka baddjupet... Finns väl någon bra förklaring, men vilken... Någon som har en Primastar-pool och har någon bra förklaring eller har gjort på något annat sätt?

Tacksam om jag fick ta del av era erfarenheter och kloka råd!  :)


2
Teknik / Eftermontera manometer?
« skrivet: augusti 18, 2009, 09:42:32:32  »
Hej!

Ny på forumet och snart även poolägare! :)

Efter timmar (veckor!) av lusläsning av alla intressanta inlägg har jag lärt sig massor om poller, men faktiskt inte så mycket om manometern på sandfiltret.

Efter mycket letande har jag bestämt mig för en pool med måtten 5,5*3,7*1,32, så långt är allt klart. Vad gäller reningsverk så kollar jag på en pump på 600w (8000 l/h) och sandfilter på 45 kg, MEN pumpen har ingen manometer! Kan jag köpa till en manometer och montera bredvid? I så fall, har någon en aning om vad en sådan kostar och vad ska jag sätta den, mellan pump och sandfilter?  <help> Pumpen säljs för övrigt på Hornbach och är av märket Planet Pool.

Vore mycket tacksam för hjälp!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag