CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Pumpen har gett upp,hjälp!  (läst 4499 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Teknikern

SV: Pumpen har gett upp,hjälp!
« Svar #10 skrivet: april 16, 2019, 10:59:26:26 »
Provade det där på ett hjullager på mitt släpvagn, nog blev det tystare, och hade säkert hållit i 20 år, men det blev inte TYST, så den klarade inte ombesiktningen.
Tror det där har mycket att göra med vilken smärttröskel man har för olika "Oljud", skulle förvåna mig om ett lager som börjat låta illa blir lika tyst som ett nytt.
Nej lika tyst som nytt blir det aldrig, du skulle höra min spånsug, den låter som om det är gårdsgrus istället för kulor i lagren. >rulla<  Den ska få nya lager när jag hinner med men nu har den fett iallafall och inte bara regnvatten i lagren.  :)

När jag får nya lager som ska monteras på tex. en pump eller fläkt som ska gå dygnet runt så petar jag av ena dammtätningen, fyller lagret med kullagerfett och återmonterar dammtätningen, det är lite pill men det har man igen sen när lagret håller tyst år efter år efter år trots kass miljö där motorn ev. sitter. På stora lager och nu menar jag jättedyra och stora så kan man ta isär hela lagret, polera bort rost eller skador och montera ihop lagret igen, är man född fattig så löser man problemet, när man fått det bättre ställt blir det en sport att klara det "omöjliga".  ;)

Poolgiganten

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag