CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Kansas

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: Variation i alkanitet?
« skrivet: april 22, 2018, 10:06:49:49  »
Tack för svar! Är det vanligt att alkaniteten varierar så mycket eller beror det på chockkloreringen och att den inte stabiliserats ännu?

2
Vatten och kemi / Minska klorhalten vid Uv-rening!
« skrivet: april 22, 2018, 10:03:30:30  »
Jag investerade i ett uv-reningssystem när jag byggde pool förra året. Poolbyggaren kunde inte svara på hur man ska dosera med klorpuckar utan hänvisade till teststickorna(!) Enligt min mening ska de alltid visa en "för låg" nivå på klorhalten eftersom uv-lampan står för en del av reningen.
Jag fick tipset av honom att lägga ner 2 puckar i veckan i min 4x8 pool men det är väl det man doserar normalt, alltså utan uv??

Hur doserar ni andra?

3
Vatten och kemi / Variation i alkanitet?
« skrivet: april 22, 2018, 09:14:15:15  »
Så var poolen igång och jag försöker bli klok på vattenkemin! Mätte pH 7,7 och TA 30 innan jag chockklorerade och ett dygn senare TA 61 (efter chockklor). I morse (ett halvt dygn senare) mäts TA till 131 och pH 8.0.

Fråga: Bör jag vänta med att justera alkaniteten eller kan det fortfarande ändras efter chockkloreringen?

4
Övriga frågor! / SV: Poolstart 2018
« skrivet: april 21, 2018, 00:42:18:18  »
Bra fråga Erik, jag undrar detsamma. Hyrde in en kille som vinterstängde och jag ifrågasatte inte. Hursomhelst satt det inga vinterpluggar, nu är cirkulationen igång :)

5
Övriga frågor! / SV: Poolstart 2018
« skrivet: april 19, 2018, 23:04:52:52  »
Alltså, nu blir jag osäker på de där vinterpluggarna! Jag stängde inte min pool själv så jag vet inte om det monterades några vinterpluggar.. (Har tak och tömde ca 1/3 av volymen en bra bit under inloppen). Till synes satt det inget i hålen, så jag skruvade utan problem på inloppsmunstyckena. Visst hade det varit tydligt om det satt vinterpluggar i hålen?🙄😬

6
Markpooler. / Frågor kring våröppningen
« skrivet: april 19, 2018, 20:04:26:26  »
Hej,
Har nu monterat alla delar inför öppningen och väntar på att vattnet ska fyllas upp. Märkte att den ena inloppskulan fritt kunde röra sig i sin "skål" medan den andra sitter fast efter att jag skruvat på inloppen? Vilket ska det vara? Spelar det någon roll. Vågar inte dra åt det med den lösa mer än jag gjort..
Lyckas inte heller skruva på pluggen till sandfiltret ända in, är rädd att dra sönder gängorna. Vet inte ens om den ska ända in (fattas 2 mm) eftersom jag såklart inte tänkte på detta när jag stängde poolen i höstas.
Vågar jag starta cirkulationspumpen ikväll? :-\

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag