VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Bygga egen pool  (läst 3486 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Mattias76

Bygga egen pool
« skrivet: juli 23, 2012, 12:26:20:20 »
Hej!

Då har man bestämmt sig för att bli med pool, men efter mycket letande så hittar jag ingen som passar min trädgård, därför tänkte jag försöka bygga en själv och vänder mig hit för lite expert utlåtande. Tänkte göra en på 2*3m och 1,20 djup. Tänkte gräva ner den ca 50cm och sedan ha tralldäck runt om. Vilket blir bäst tror ni att bigga i formplyfa och sedan plasta eller gjuta med leca och sedan plasta? Kan man använda biltemas saker till att plasta sådant här?

Tacksam för svar!!

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Bygga egen pool
« Svar #1 skrivet: juli 23, 2012, 18:20:17:17 »
Hej och välkommen hit ! Dina planer låter väl inte overkliga men 3 x 2 m är väldigt lite om du skall kunna simma i den ! Man brukar väl räkna 6 x 3 m som de minsta simbara poolerna. Att plasta går säkert bra, men konstruktionen måste ju vara stabil så att den håller för vattentrycket. Leca blir ju säkert stabilare men du får ju ha ordentlig grund under.

Utloggad TommyC

SV: Bygga egen pool
« Svar #2 skrivet: juli 23, 2012, 19:58:06:06 »
Jag håller med Erica. Du behöver en stabil stomme annars måste du lägga många lager med glasfiberväv och plast. Vi har skrivit en del om plastning tidigare. Här är några länkar:
http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7683.0;all
http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7268.0;all
http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7079.msg51784#msg51784
http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=6616.msg48826#msg48826
Du hittar fler trådar med sökfunktionen.

Min erfarenhet är att glasfiber/polyesterpoolen bör tömmas till vintern för att plasten säkert ska klara sig utan sprickor. Därför behöver du en stabil stomme som står emot marktrycket. En bra vintertäckning behövs för att hålla plasten torr.

Jag har ingen erfarenhet av Biltemas plast, jag hittar bara 1 kg förpackningsstorlek av vit gelcoat på deras hemsida. Jag har använt polyester och gelcoat av fabrikat Reichhold som går att köpa hos de som säljer båttillbehör. Lämplig förpackningsstorlek är 20 kg. En hink kostar runt 1500 kr.

Annars kan du ju bygga en Thermopool med liner som antingen måttbeställs eller svetsas på plats. Det finns många sådana exempel här.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan