VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: VidaXL pool, skimmer, sandfilter  (läst 1601 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad kiixx

  • Nybörjare
  • *
  • Stad/land: NV SKÅNE
  • Antal inlägg: 3
  • Total likes: 0
  • Kön: Man
    • Visa profil
VidaXL pool, skimmer, sandfilter
« skrivet: maj 20, 2017, 23:30:51:51 »
Hejsan,
Jag sökte med hittade inget som direkt hjälpte :(

Jag har en rektangulär pool från VidaXL, närmare bestämt denna https://www.vidaxl.se/e/8718475875505/ovanmarkspool-stal-rektangular-540x270x122-cm och ett gammalt sandfilter från Harald-Nyborg https://www.harald-nyborg.se/pool-spa-sandfilterpump.html?___store=hn_default samt 4 stycken xp2 solvärme mattor. och en sån intex rund skimmer (liknar en liten hink) som hänger inne i poolen.

Är faktiskt ganska nöjd med poolen, man märker på vattnet som kommer in från solmattorna att det faktiskt fungerar, men några få saker stör mig, och jag blir inte riktigt klok på vad jag skall göra åt det.

#1. Skimmern, bäst som det är så ändrar den lite på sig, och så kommer det bara luft till pumpen, så har förstått från andra trådar här att jag kan byta den till en riktig skimmer som sitter genom poolduken, var bör jag sätta den (långsida, kortsida. mitt på, hur högt uppe) ?

#2. Om jag bypasser solvärmemattorna och kör 6vägsventilen på cirkulation, så känns flödet okej, men kör jag genom filtret så är där knappt något flöde, och pumpen går upp i 0.8bar på mätaren, kör jag cirkulation och genom solvärmemattorna så är där flöde, men det är försvagat jämfört med direkt från pumpen tillbaka i poolen. vill det hjälpa om jag byter till detta sandfilter https://www.eurotoys.se/main/index.asp?site=479&vn=101-028648 ??

#3. Om jag nu sätter en sidomonterat skimmer, och byter sandfilter, så vill jag ju inte att slangarna på utsidan är flaskhalsen, dvs 32mm, utan vill då gärna gå upp iaf till 38mm eller ännu hellre till intex specialgänga (som är 2" om jag fattat de olika trådar här rätt). Har tänkt köpa från eurotoys, men behöver lite hjälpa med vad det är för grejor jag behöver för att få till det.

Stort tack på förhand.

Poolgiganten

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan