CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Kimm

Sidor: [1]
1
Pooltäckningar / SV: Test av Walu Pool Pooltäckning
« skrivet: augusti 07, 2019, 20:36:54:54  »
Ja, det är rimligt att värmen / solen kan ha utlöst klibbigheten men dessa poolskydd används även på sydliga breddgrader så materialet borde klara sol i mer än några år.
Har fått ett pris på nya originalpaneler för att ersätta de klibbiga. 3700kr st. Behöver 7st+trappflik det blir 29600kr eller dyrare än ett komplett skydd. Jag var därför hos en firma som tillverkar och reparerar lastbilskapell mm idag för att höra om de hade sett liknande klibbfenomen samt få offert på paneler av dem. De hade inte sett klibbighet på det sättet som jag / vi har råkat ut för.
Efter besöket gick jag in på tillverkarens (Walter) hemsida för att leta uppgifter om dukvikt mm då såg jag till min förvåning att dessa poolskydd har 5-års garanti. Detta hade inte säljaren koll på men lovade hjälpa till med garantiärendet. Vi får se hur det går. Jag återkommer med information

2
Pooltäckningar / SV: Test av Walu Pool Pooltäckning
« skrivet: augusti 03, 2019, 10:44:07:07  »
Jag skulle vilja utfärda en varning och undrar om någon mer råkat ut för mitt problem med klibbig duk?
Jag har haft ett Walu Pool skydd / täckning sedan 2015 till vår termopool 4x8 med halvrund trappa i kortändan. Var fram till förra sommaren nöjd med skyddet med invändningen att den kan vara tung att rulla in och ut om man inte är så start = barn.
Jag har en halvgenomskinlig blå duk och förra sommaren började den bli klibbig i kanterna. I år har det accelererat och nu är mer eller mindre hela duken som ett flugpapper, se bild! Ja vi har relativt mycket björkfrön men de borde blåsa av eller spolas bort men de sitter fast. Man kan även se hur det klibbiga fastnat på aluminiumprofilerna. Har tvättat skyddet med vatten och grönsåpa på höstarna innan förvaring.
Har varit i kontakt med leverantören som kontaktade tillverkaren men de hade aldrig sett problemet tidigare!? Jag misstänker att det har varit något fel på ett parti av duken?
Finns det någon mer som råkat ut för detta och hur har det löst sig?

3
Markpooler. / SV: Pump för dräneringsbrunn
« skrivet: oktober 11, 2014, 21:05:24:24  »
Tack för svaren!
Detgäller alltså att hitta en relativt liten pump (liten startström mfl fördelar) med inbyggd nivåvakt. Har tänkt en 400mm brunn som mynnar ut i det nedgrävda teknikutrymmet i en hörnet av poolen. På detta sätt blir inte brunnen så djup. Kanske ska gå upp till större diameter för att inte pumpen ska behöva starta så ofta? Hittade inte beskrivningen på MathiasS lösning men har skicka meddelande till honom Någon annan som vet vilken tråd och sida beskrivningen finns på?

4
Markpooler. / Pump för dräneringsbrunn
« skrivet: oktober 11, 2014, 09:18:06:06  »
Om ett par veckor är det dags att börja gräva för poolbygget. Hoppas på en mild vinter  :)
Jag kommer att behöva en dräneringsbrunn och för detta en pump, vet dock inte vilket fabrikat/leverantör jag ska välja.

Någon som har en väl fungerande lösning och vill dela med sig.

// Kim

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag