CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - MTQ

Sidor: 1 [2] 3 ... 16
11
Byggtrådar / SV: Då var det dax - Betongpool i skalblock 10*4, baddjup 180->100+
« skrivet: augusti 27, 2016, 00:17:23:23  »
Ett par operationer senare för att justera krånglande axlar så har det hänt lite under senvåren och sommaren. Nu har jag rotat fram bilder så det finns ingen ursäkt till att inte uppdatera tråden.

Försöker få in några i taget så jag får dit lite kommenterar oxå till bilderna.

Första omgången:
Forsatte formbygget och stöttning av valvet över teknikrummet. Utöver de stående reglarna så blev det även ett gäng tvärstag mm. Ville ju inte chansa o underdimensionera, så hellre för mycket än tillräckligt.

//MTQ


12
Byggtrådar / SV: Thermopool i hela block.
« skrivet: augusti 21, 2016, 13:29:11:11  »
Tack för råden TommyC o Poolersw. Ställde undan härdaren för säkerhets skull. Den stod ute, men under tak. Nu kom solen fram så för säkerhets skull så har jag den inne eller i skuggan i alla fall.

En en bra mask som jag köpte nytt filter till åsså handskar förstås. Har gått bra hittills. nu är alla väggar grundade och upp, över o runt kanten. Nu står jag och förriver matta för glatta livet och ger mig på kanter o hörn först.

Kör alla lager i ett svep. Lägger på 10cm extra på varje lager för att slippa skarvar som måste slipas. Fick en del tekniktips och sådant från den lokala plastfirman.

Fortsättning följer. Skall uppdatera min tråd oxå så att jag är i fas med den.

Som sagt, tack igen. Plast är helt grymt att jobba med och rätt enkelt när man bara har fått ordning på utrustning och logistiken.

//MTQ

13
Byggtrådar / SV: Thermopool i hela block.
« skrivet: augusti 20, 2016, 13:38:37:37  »
Kanon, tusen tack för tipsen.

5 liter i taget låter ju som en bra mängd o häftmassa va ju fiffgt. Kanske går lika bra med en klick silikonfog.

Först skall alla väggar primas så blir de plastning imorgon när det har härdat är planen.

Bara man får lite ordning på logistiken så skall de nog gå fint. Verkar ju inte vara så svårt egentligen.

/MTQ

14
Byggtrådar / SV: Thermopool i hela block.
« skrivet: augusti 19, 2016, 22:00:47:47  »
Hej!,

En liten fråga: Hur gjorde du under plastningen för att inte få polyester i skruvhålen för armaturerna? Inser att det kan vara lite trixigt att hålla dem rena när man börjar blaska på med plasten.

Har du några andra power-plast-tips så här innan helgens plastningsäventyr?

//MTQ

15
Byggtrådar / SV: Tid och börja bygga pool
« skrivet: augusti 11, 2016, 23:56:14:14  »
Snyggt bygge!
Hoppas det blir badbart snart då.
//MTQ

16
Markpooler. / SV: Thermoblock pool.
« skrivet: augusti 11, 2016, 22:30:05:05  »
Ok, ja jag har haft några arbetssamma höjdpunkter :)

Grundprincipen/formen o delar av förfarandet blir det samma. Tror jag har en djupdelspool länkad i min tråd inlägget där jag gjorde en sammanställning på projekt som inspirerade mig. Kika gärna där eller sök i byggtrådarna.

Du hade länkat till en skalblockspool i ditt exempel på hur du ville att det skulle se ut så jag tänkte att det funka oxå.

Jag gjorde en hel platta istället för att dela upp i två delar. Gjöt sedan en lågdel ovanpå denna med cellplast under. Ville inte ha dit betongbilen o pumpa i två omgångar då den var kostsam. Kommer man åt med ränna så blir det billigare alternativt om du gör en mer seriös form o kan köra båda samtidigt.

Kör hårt!

//MTQ

17
Markpooler. / SV: Thermoblock pool.
« skrivet: augusti 11, 2016, 21:30:23:23  »
Hej!,

Sök på skalblock på forumet så hittar du liknande lösningar.

Här är min byggtråd. Är inte klar än dock.

Bottenavlopp valde jag bort o gjorde ett utlopp på ena sidan nedanför lågdelen istället pga möjliga problem senare med bottenavlopp. Djupare djupdel så behövs det ändå.

http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=10433.0

Lycka till!

//MTQ

18
Markpooler. / SV: Pooltrappa, är 30cm steghöjd för högt?
« skrivet: juni 13, 2016, 22:15:51:51  »
Vår trappa fungerar utmärkt att gå i när man ska ner och upp i vattnet. Man är ju lättare i vattnet.

http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=5598.msg49326#msg49326

och kolla längre ner.

Om jag räknar rätt så är nedersta 19+19+bruk, ca 40 cm. Nästa är 15+15+bruk, ca 30 cm. Och steget bakom är 60 cm så det blir alltså 30 cm igen då det är på mitten. Sista är nog 30 det också. Man kommer ju inte ihåg. Totalt är då trappan 40+30+30+30=130. Så sista steget är bara ca 10 cm under vattenytan.

God kväll Erik N!,

Lite kul att just du svarade för det var just din trappa jag hade spanat in innan jag postade min fråga. Försökte mäta på skärmen för att se om måtten du angav nedan stämde och nu är det bekräftat!, Tack!,

Jag kommer nog gå på ca30cm för varje steg som det ser ut nu.

//MTQ

19
Markpooler. / Pooltrappa, är 30cm steghöjd för högt?
« skrivet: juni 13, 2016, 20:31:12:12  »
Jag har full koll på hur en vanlig trappa konstrueras och formel för detta, men för pool finns det ju andra parametrar att ta hänsyn till. Plats är en sådan, att jag vill ha en liten "platå" för lek i grunt vatten en annan.

Stora sittytor i poolen kan jag tänka mig att prioritera bort då jag har ett spabad alldeles intill. Kommer säkert sätta mig där och mer bada/simma i poolen. Likaså kan det nedre steget sluta högre upp än 30cm om det behövs.

Min fråga är om någon som gjort ganska höga steg runt 30cm är nöjda med detta? Eller måste man absolut har vanlig mer normal steghöjd?

//MTQ

20
Tack för dina tips MTQ.

Jag har ju bara 12 cm i kanten. Jag hade hoppats att någon skulle säga att jag slapp att gjuta med uppstick.

Vad är det för  hur fungerar det?

Att trycka i armering i efterhand är ingen bra ide?

Hej, vilken höjd blir det på väggen? Har nog missat det.
[Edit], 1,5 stod det ju. Glöm frågan.

Enligt Finnas konstruktionsritning så är det önskvärt att sätta första raden i våt betong. För mig var detta helt enkelt inte möjligt då jag var ensam och yttermåtten på min pool med maskinrum är 12,75 * 4,5. Blir en väldig massa block som skall sättas rakt och träs över bockade järn i precis rätt ögonblick. För dig så kanske detta går. Får du hjälp eller kan hinna själv, välj denna metod. Du sparar in en del pill med att få första lagret i våg då.

Jag kan inte råda dig till att sticka ner järn. Jag har inte tillräckliga kunskaper om hållfasthet i betongkonstruktioner för att rekommendera något. Däremot kan jag gissa att om du vet exakt var du skall sätta järnen innan du har satt dit stenarna så kan det säkert gå. Betänk dock att det är svårt att träffa rätt. Om betongen är tillräckligt stabil för att sätta stenarna i vått och därefter tillräckligt mjuk för att sticka ner järnen så skulle det säkert kunna vara en lösning. Som sagt, en kvalificerad gissning baserad på hur många poolbyggen har gjorts här på forumet med olika konstruktioner. Du kommer i så fall ha en utmaning med tajmingen i det genomförandet.

Bifogar en bild som visar på utmaningen i att järn som skall sitta med en önskvärd precision på +- ett par centimeter för att hamna ut mot kanten i varje hålighet i stenen. Kan räcka med två järn i varje hål mot mina tre, men det förenklar bara lite. Dessutom skall du sätta alla stenarna rakt så att det inte skevar.

Med en bra jigg/bräda och massor av mätande och dubbelkollande och inte ha för bråttom så går det att få alla uppstick raka och precis där de skall vara om du gjuter i dem från början. Det är bara lite pilligare.

Kemankare, kör en liten googling så får du säkert en bättre förklaring än vad jag kan göra. Principen är, borra hål, kladda i ankarmassa och tryck i det du skall sätta fast, dvs armeringsjärnet. Kort härdtid o det sitter som berget.

Kör hårt!
//MTQ

Sidor: 1 [2] 3 ... 16
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag