CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - matwe

Sidor: [1]
1
SpaForum / Svenska priser på Spabad
« skrivet: juli 09, 2020, 19:36:11:11  »
Hejsan,

Jag undrar lite runt prissättningen av amerikanska spabad på den svenska marknaden. Att det sker en viss mark-up från priserna i USA känns rimligt men när jag snubbel-surfade in på denna sida https://sonomahottubs.com/product-category/dimension-one-spas/reflections-collection/ och jämförde de amerikanska priserna för D1 bad med vad återförsäljarna i Sverige tar så undrar jag var gränsen för ocker går egentligen?

Återigen, jag förstår att frakt kostar och möjligtvis nån slags omkonfigurering av el-komponenter för att passa den europeiska standarden, men vi snackar uppemot 100 000:- i påslag per bad!!

Det kanske finns helt rimliga skäl till dessa påslag och det skulle vara intressant att höra höra hur detta motiveras.

2
SpaForum / Det stod verkligen LX
« skrivet: maj 02, 2020, 09:57:52:52  »
Hej,

Härom dagen var jag på Folkpool och tittade runt på deras brand & models. Bl.a. så kränger dom ju märket Jacuzzi och detta marknadsförs verkligen som high-end USA spabad. Först i branschen, lång erfarenhet, erkänt märke...bla bla. Det finns säkert några poänger där.

Så jag frågade dom vanliga sakerna t.ex. lite om isolering varpå säljaren plockar av en av panelerna och vad uppenbarar sig där under, jo en stor svart sak (som jag misstänker är en pump) av märket LX.

Ok nu blir jag konfunderad. När alla America-lovers här försöker förklara vad som gör premium, USA-bad så mkt bättre än Kina-bad så är det ofta valet av komponenter där märket LX mer än sällan får representera Kina-skräp och t.ex. Waterways är best-in-class.

Så hur ska jag tolka detta? Om nu ett så dyrt, erkänt spabadsmärke som Jacuzzi använder samma skit som Kina-baden varför ska man då betala dubbla priset för detta. Det man som kund mest av allt vill undvika är att bli lurad och med den kunskap jag fått från bl.a. det här forumet kontra vad jag ser på plats i butiken gör att jag börjar undra.

Nu kommer väl alla med branscherfarenhet att förklara att det är skillnad på LX och LX eller att det inte bara är märket på pumparna som är avgörande. Må så vara, men hur i hela knövern ska man då som kund kunna veta vad som är värt pengarna?

3
SpaForum / Ignorance is bliss
« skrivet: februari 04, 2018, 12:23:29:29  »
Wie Gehts!

Jag tänker inte hymla om det, jag är en idiot. Inte direkt mentalt eftersatt eller intellektuellt skadad, men däremot lider jag av stor kunskapsbrist inom många områden. Lika skrämmande som tröstande är att jag befinner mig i gott sällskap. Vi är många som kan väldigt lite om väldigt mycket.

Problemet är att  jag har svårt att acceptera detta och inbillar mig att det finns genvägar till denna kunskap. Jag lever t.e.x i illusionen om att läsa spabadsspecifikationer och hänga på diverse forum ska ge mig total insikt om dessa maskiner som jag i mer än 40 år aldrig ägnat en tanke men som helt plötsligt ter sig oumbärliga för att säkra min överlevnad eller i alla fall ge mig ett något så när drägligt liv.
Sån är jag.
Men nog om mig.

Jag vill prata om kvalitet. Jag delar upp detta ord i 2 områden (eller uttryck);
- Faktisk kvalitet
- Upplevd kvalitet
Jag tror ni förstår vad jag menar utan dyka ner i dessa uppdelningar och jag vill koncentrera mig på den faktiska kvaliteten. Här pratar vi mätbara egenskaper. Livslängd, tålighet, isolerförmåga osv.
Lyfter vi in detta i den eviga debatten om spabad tillverkade i öst eller väst så vill jag veta om någon kan visa upp faktiska kvalitetsskillnader mellan dessa typer av produkter eller om det bara är riskminimering man betalar för om man köper ett Amerikanskt premiumbad istället för ett Kinabad? När jag i min lekmannavärld studerar specar så ser jag ibland inga större skillnader vad gäller dokumenterad prestanda (alltså HP, kW eller vad man nu vill mäta). Jag läser också att jag kan få samma garanti på pumpar och elektronik men betalar dubbelt så mycket för det ena.
Sedan läser jag om överlägsen kvalitet hos Amerika-spabaden, men hur ska en idiot som jag kunna verifiera detta om ingen kan leverera konkreta fakta? Ska jag helt enkelt tro på försäljarna av Amerika-spabaden? Är inte det lika dumt som att lita på försäljarna av Kina-span?
Var finns mätningar som levererar faktan jag är ute efter? Var kan jag få bekräftat att LX pumpar har kortare livstid än Balboa eller Waterway? Hur ska jag få bevis på att den ena värmaren presterar sämre än den andra?  Just nu hör jag bara vissa personer säga detta men ser inget konkret någonstans.

Är detta helt flummigt tänkt av mig? I så fall ber jag om ursäkt, men jag är ju faktiskt bara en simpel idiot  :D

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag