Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - matwe

Sidor: [1] 2
1
SpaForum / Svenska priser på Spabad
« skrivet: juli 09, 2020, 19:36:11:11  »
Hejsan,

Jag undrar lite runt prissättningen av amerikanska spabad på den svenska marknaden. Att det sker en viss mark-up från priserna i USA känns rimligt men när jag snubbel-surfade in på denna sida https://sonomahottubs.com/product-category/dimension-one-spas/reflections-collection/ och jämförde de amerikanska priserna för D1 bad med vad återförsäljarna i Sverige tar så undrar jag var gränsen för ocker går egentligen?

Återigen, jag förstår att frakt kostar och möjligtvis nån slags omkonfigurering av el-komponenter för att passa den europeiska standarden, men vi snackar uppemot 100 000:- i påslag per bad!!

Det kanske finns helt rimliga skäl till dessa påslag och det skulle vara intressant att höra höra hur detta motiveras.

2
SpaForum / SV: Det stod verkligen LX
« skrivet: maj 03, 2020, 22:57:15:15  »
Det var enklare när man levde i tron om att om man satsar på ett känt märke (t.ex Sundance, D1, Artesian eller Jacuzzi) så var man hyfsat safe, men nu behöver man också kunna sålla bland de så kallade premium märkena oxå. Jäkla djungel.

Jag bor i Bohuslän.

3
SpaForum / Det stod verkligen LX
« skrivet: maj 02, 2020, 09:57:52:52  »
Hej,

Härom dagen var jag på Folkpool och tittade runt på deras brand & models. Bl.a. så kränger dom ju märket Jacuzzi och detta marknadsförs verkligen som high-end USA spabad. Först i branschen, lång erfarenhet, erkänt märke...bla bla. Det finns säkert några poänger där.

Så jag frågade dom vanliga sakerna t.ex. lite om isolering varpå säljaren plockar av en av panelerna och vad uppenbarar sig där under, jo en stor svart sak (som jag misstänker är en pump) av märket LX.

Ok nu blir jag konfunderad. När alla America-lovers här försöker förklara vad som gör premium, USA-bad så mkt bättre än Kina-bad så är det ofta valet av komponenter där märket LX mer än sällan får representera Kina-skräp och t.ex. Waterways är best-in-class.

Så hur ska jag tolka detta? Om nu ett så dyrt, erkänt spabadsmärke som Jacuzzi använder samma skit som Kina-baden varför ska man då betala dubbla priset för detta. Det man som kund mest av allt vill undvika är att bli lurad och med den kunskap jag fått från bl.a. det här forumet kontra vad jag ser på plats i butiken gör att jag börjar undra.

Nu kommer väl alla med branscherfarenhet att förklara att det är skillnad på LX och LX eller att det inte bara är märket på pumparna som är avgörande. Må så vara, men hur i hela knövern ska man då som kund kunna veta vad som är värt pengarna?

4
SpaForum / SV: Ignorance is bliss
« skrivet: februari 11, 2018, 21:34:17:17  »
TS fråga var väl egentligen om det finns tester eller liknande som styrker att Amerikanska bad och delar är bättre än Kinesiska.

Japp, det var en stor del av mitt långa, snurriga inlägg och jag är tacksam för alla svar, tips, åsikter och funderingar som inkommit.

Jag håller med om att frågan är relevant varje gång man ska betala för något och ordet kvalité kan betyda olika saker för olika personer och produkter. Jag börjar nog landa i nån slags grund att amerikanska bad är bättre, dvs mer prestanda, bättre hållbarhet och byggkänsla. Sen hur mycket bättre om man mäter i enheten SEK tror jag är helt individuellt och det finns bara ett sätt att komma fram till det och det är att åka runt och titta, klämma, känna, provsitta, provabada samt prata med folk både i butik och här på forumet. (det kanske var mer än ett sätt :-) )

5
SpaForum / SV: Ignorance is bliss
« skrivet: februari 08, 2018, 19:20:06:06  »
Stommen håller nog men kolla så det är vattenfast plyfa och riktigt tryckimpregnerat i botten, på mitt 10 år gamla som jag köpte som ett renoveringsobjekt var bottenplyfan så mör att pumparna sjunkit igenom och stod direkt på marken och bottenramen under plyfan var bara att plocka bort med händerna och lägga i en sopsäck. Plyfan fick skottas upp med skyffel, den gick inte ens att hiva upp på släpet när den skulle till tippen. Övriga stommen är i oimpregnerat virke och den har klarat sig och är fräsch, bottenplyfa och underram ersattes med tryckimpregnerat som ska vara för byggnadsdelar som kan ha kontakt med jord och sen ställdes hela badet på en bädd av blå styrofoam. Pumparna monterades direkt på den förstärkta underramen och bottenplyfan uteslöts helt.

Du kanske har nämnt det innan, men vad var det för märke/tillverkare på ditt spa från början?

6
SpaForum / SV: Ignorance is bliss
« skrivet: februari 08, 2018, 11:06:15:15  »
Jag tycker att liggplatser är lite överreklamerade. Mitt första spa var ett Sundance Altamar med liggplats, helt ok men sittplatserna var inte sämre. När jag köpte nytt spa valde jag mellan Artesians Piper Glen och Dove Canyon, samma bad och samma pris men det ena med liggplats det andra utan. Denna gång valde jag bort liggplatsen och tog ett Piper Glen. Jag tycker sittplatserna är väl så bekväma och saknar absolut inte någon liggplats. När jag valde liggplats i mitt första spa utgick jag helt enkelt bara ifrån att det var det man skulle ha, nu vet jag bättre. Dessutom får du mer plats över i badet, det blir rymligare eftersom liggplatserna kräver betydligt mer utrymme än sittplatserna. Mitt bad rymmer 110 l mer vatten än badet med liggplats, alla andra mått lika. Om du då har två liggplatser blir det ganska trångt om man vill vara fler i badet jämfört med om du bara har sittplatser. När det gäller komfort så kan en parameter vara ljudnivån. Ju bättre pumpar och jets desto tystare går dem. Det finns de som skrivit om bad i det här forumet där dem till exempel inte velat använda sina nackjets på grund av att de låter för mycket, då är det ju ingen mening att ha dem. Det är ju bra om man kan föra ett samtal i normal samtalston när man badar med pumparna igång.
Tack för input Watch. Som sagt, vi är helt nya till detta med spabad så det vi tror är viktigt nu kanske inte alls är lika viktigt när man väl har gjort sitt köp och börjat använda produkten. Då kanske man till och med börjar ångra val man trodde var "showstoppers" innan.

I mitt Viskan är det iaf impregnerat trä i stommen. Jag skulle tro att man använder detta pga att det är enklare att hantera och bygga med (och förståss billigare). Eftersom det använts väldigt länge så fungerar det ju uppenbarligen tillfredställande. Skulle tro att oavsett mtrl i stommen så hamnar nog den delen ganska långt ner på "krångellistan".

/Urban.
Ja det finns väl mängder med pooler nedgrävda i svenska trädgårdar med impregnerad trästomme och jag har inte hört så värst mycket problem där. Säkert ingen stor sak eftersom de flesta leverantörer (både premium & "kina") lämnar rätt så generösa garantier på stommen.

7
SpaForum / SV: Ignorance is bliss
« skrivet: februari 07, 2018, 22:27:12:12  »
Fick pris på 69K för ett Vancouver (standard inte BE) inkl lock och kem. Ska jag hitta ett premium med 2+4 så är det ytterligare 100K enligt den research jag gjort själv.

8
SpaForum / SV: Ignorance is bliss
« skrivet: februari 07, 2018, 22:01:25:25  »
Jo, såg dessa. Är dock lite insnöad på en 2+4 layout (typ Vancouver) men väldigt få spabad verkar finnas med den platsfördelningen. För oss verkar det optimalt, men jag är novis och kanske behöver se & prova fler bad helt enkelt. Tycker ändå det är konstigt att ingen av premiumbaden finns med just 2+4, hittar det bara på Kina-baljor. Många har 2+3 (som ditt Denver) men vi vill gärna ha 6 platser (varav 2 ligg).

Ett annat märke, som marknadsför sig som "svensk tillverkat" är BADFabriken. Har inte sett mycket om dom här på forumet. Jag pratade med en kille där som var väldigt trevlig, förklarade lugnt sakligt deras upplägg & strategi utan att försöka sälj-ragga. Han svarade tydligt på alla frågor och var öppen med varifrån de olika delarna kom. Gav ett bra intryck helt enkelt. De utvecklar sina egna komponenter vad gäller styrsystem via bolaget Cyrba sen köper dom balja + pumpar från Kina, monterar och isolerar i sin fabrik i Skene. Nån som köpt från dom?

9
SpaForum / SV: Ignorance is bliss
« skrivet: februari 07, 2018, 21:16:22:22  »
Har ett Denver å är nöjd med både service å badupplevesen. Lite imponerad är jag att det sitter aluminium Stomme i badet. Två liggplatser.Dom fel jag haft är lampor som pajat när det här kommit in vatten. Byter dom själv för jag tycker det är onödigt att en kille kör 25mil för å fixa. Panelen sprack så dom skickade ett nytt klistermärke som jag satte dit. Negativt om badet de är bara en pump till massagen.  El förbrukning på 11 månader är 3000kwh . Gav 49000kr för det

Kul att höra att du är nöjd, det är ju liksom hela poängen :-)
Angående det här med aluminiumstomme, anses det som ett bättre alternativ än trästomme. Vad jag förstått så är de flesta "premuimbaden" byggda runt trästomme och eftersom dessa bad anses top notch så borde ju trä vara bättre då...eller? När man pratar med försäljare av bad med alu-stomme så får man ju så klart en annan bild som bl.a innefattar att trä och vatten är en dålig kombo, vilket jag köper. Gissar att trästommebadsförsäljarna har motsvarande ammunition och så står man där och känner sig som en fomme i mitten.

10
SpaForum / SV: Ignorance is bliss
« skrivet: februari 06, 2018, 23:01:35:35  »
Swede, du satt på ett Vancouver om jag minns rätt? Eller var det Denver?
Hursom, har du nån statusrapport att dela?
Bra/dåligt gällande komponenter, service, egen maintenance samt själva badupplevelsen i sig (vilken ingen brukar bry sig om att prata om här bland alla pump-, värmare- och rördragningsdebatter)?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag