VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Watch

Sidor: [1] 2 ... 12
1
SpaForum / SV: Återkommande fukt i kontrollpanelen.
« skrivet: mars 28, 2019, 11:05:49:49  »
Hej.
Ovanstående bad är av märket Artesian med kontrollpanel från Balboa. Nu hävdar återförsäljarens ombud att man vid kontakt med Balboa fått besked om att det inte är ovanligt att kondens uppstår i deras kontrollpaneler vid normal användning men att detta inte påverkar kontrollpanelen, se bifogad bild. Uppenbarligen anser inte Balboa att en i det närmaste oläslig display utgör något problem för att inte tala om befarade fuktskador i elektroniken. Enligt ombudet hävdar Balboa att det inte handlar om produktfel. Balboas svar på hur problemet skall lösas enligt ombudet är att badet täcks över i 24 timmar. Det är märkligt om kondens i displayen inte är ovanligt såsom Balboa påstås säga utan att detta har speglat sig i de 780 visningar som mitt inlägg har genererat.



2
SpaForum / SV: Återkommande fukt i kontrollpanelen.
« skrivet: februari 13, 2019, 00:17:08:08  »
Det är reklamerat Rickard jag har precis samma uppfattning som du dessutom har det blivit vita streck över displayen. Jag var mest nyfiken på om återförsäljarens påstående att kondens/fukt i kontrollpanelens display är normalt förekommande på spa bad. Eftersom det här forumet har över 9000 medlemmar så borde det i så fall finnas tusentals medlemmar som har eller har haft samma problem som jag om det är normalt med fukt/kondens i kontrollpanelerna på spa bad.

3
SpaForum / SV: Återkommande fukt i kontrollpanelen.
« skrivet: februari 10, 2019, 17:22:42:42  »
Svar till Fredrik 1234 och Telekiter. Nej det finns ingen svart gummipropp som det går att ta bort. Hela kontrollpanelen är en helgjuten enhet. Undersidan är förseglad med en geléaktig genomskinlig gummimassa, du kan se elektroniken genom gummimassan. Återförsäljaren menar att kondens är normalt förekommande i kontrollpaneler på spabad. Min uppfattning är att fukt inte i något sammanhang går ihop med elektronik. Bifogad bild visar hur det såg ut idag, någon mer som har samma problem?

4
SpaForum / SV: Återkommande fukt i kontrollpanelen.
« skrivet: december 28, 2018, 10:08:26:26  »
Hej.
Ja det är en Balboa panel det handlar om:

5
SpaForum / Återkommande fukt i kontrollpanelen.
« skrivet: december 19, 2018, 16:22:25:25  »
Trots byte av kontrollpanel på grund av fukt i den så återkommer samma problem i de nya kontrollpanelerna. Fukten visar sig som kondens i displayen. Är det någon som har liknande erfarenhet?

6
SpaForum / SV: Ignorance is bliss
« skrivet: februari 07, 2018, 23:39:05:05  »
Jag tycker att liggplatser är lite överreklamerade. Mitt första spa var ett Sundance Altamar med liggplats, helt ok men sittplatserna var inte sämre. När jag köpte nytt spa valde jag mellan Artesians Piper Glen och Dove Canyon, samma bad och samma pris men det ena med liggplats det andra utan. Denna gång valde jag bort liggplatsen och tog ett Piper Glen. Jag tycker sittplatserna är väl så bekväma och saknar absolut inte någon liggplats. När jag valde liggplats i mitt första spa utgick jag helt enkelt bara ifrån att det var det man skulle ha, nu vet jag bättre. Dessutom får du mer plats över i badet, det blir rymligare eftersom liggplatserna kräver betydligt mer utrymme än sittplatserna. Mitt bad rymmer 110 l mer vatten än badet med liggplats, alla andra mått lika. Om du då har två liggplatser blir det ganska trångt om man vill vara fler i badet jämfört med om du bara har sittplatser. När det gäller komfort så kan en parameter vara ljudnivån. Ju bättre pumpar och jets desto tystare går dem. Det finns de som skrivit om bad i det här forumet där dem till exempel inte velat använda sina nackjets på grund av att de låter för mycket, då är det ju ingen mening att ha dem. Det är ju bra om man kan föra ett samtal i normal samtalston när man badar med pumparna igång.

7
SpaForum / SV: Spalock, hur svårt kan det vara?!
« skrivet: januari 24, 2018, 23:10:54:54  »
Finns ju ett gäng olika spa cirkpumpar.
Fr 113w till över 1000
Hur får du den att gå så snålt som 1.2-2kr/dygn om den går hela tiden?
Och om värmaren går 30 min så är ju bara det 1.5kr?

Hej!
Min cirkpump går 24/7 och drar 115W/tim.




8
SpaForum / SV: Spalock, hur svårt kan det vara?!
« skrivet: januari 22, 2018, 18:11:11:11  »
Jag kör med flytande thermofilt och det skyddar effektivt locket förutom att det sparar energi. Locket är i princip lika fint invändigt som när det var nytt och det är drygt 2 år gammalt. Skyddar bra mot klorgaser. Utvändigt behandlar jag locket med bilvårdsprodukter typ ArmorAll för plast och gummi.

9
SpaForum / SV: Elförbrukning
« skrivet: december 12, 2017, 23:52:21:21  »
Angående den angivna vattenvolymen på 1625 l, är det bruttovolymen? Mitt spa rymmer 1910 l brutto men den faktiska volymen som jag har i är ca 1700 l. 1910 l är väl upp till kanten på badet tänker jag.

10
Hur ser du på aktivt syre då janlun71? Provar själv med det och är tycker väl att det  fungerar sådär. Fungerar inte helt utan klor. Jag tillsätter därför klorgranulat,15 g/vecka i ett spa där jag har ca 1700l vatten, skulle nog behövts lite mer klor. Problemet är att cya väldigt snabbt byggs upp trots den som jag tycker relativt begränsade tillsatsen av klorgranulat.

Sidor: [1] 2 ... 12
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag